Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem si od začátku píchala 0,4 a pak mě to zvedli na 0,6, protože už jsem byla na hranici antitrombotického zajištění. Za 14 dní budu rodit a asi od 5 měsíce si píchám do stehen, kam to strašně bolí, ale do břicha myslím, že není nmejlepší nápad ted ke konci píchat. Na modřiny je dobrej Lioton 100 000. Všem Clexankám přeji hodně štěstí ![]()
Helco, a proc neni dobre ke konci tehotenstvi si pichat do bricha??? Ja myslela, ze je to tam prave nejlepsi
.
A muzu mit jeste jeden takovy trochu zvlastni dotaz. Kdyz aplikujete injekci, stalo se Vam, ze jste nakonci trochu nasali krev? Ja se prave vzdycky snazim tam dat uplne cely obsah, ale uz se mi parkrat stalo, ze jsem si nasala do te injekce trochu krve, no a potom mi to celkem dost krvacelo a modrina byla vetsi a bolestiva
.
Diky, Kvida
Ahoj Kvido,
to že jsem nasála trochu krve se mi taky občas stalo,tak jsem si jednoduše vzala jinou injekci.Pamatuju si,že mi říkali,že jakmile nasaješ krev,atk okamžitě přestat píchat ![]()
A já si celou dobu píchala do břicha až do konce a i v trombocentru mi říkali,že je to nejlepší a nejméně bolestivý.Píchala jsem si až do konce a nevadilo mi to.Tak držím palečky,ať všechno dobře dopadne a vydržíš až do konce ![]()
Juj holky tak to já vás asi moc nepotěším
Píchám si clexane od zjištění těhu - zvykla jsem si a fakt mi to nečiní sebemenší problém, myslím že pro vytoužené miminko je to opravdu minimum. Jenže nevím jak to dělám, ale od začátku se mi neudála jedna jediná modřinka - vlastně kecám - 1 ano, to jsem se totiž strefila do žilky a ta mi praskla, tak se uďelala boulička a pidi modřinka, ale jinak přísáhám nic
Když mi tenkrát první injekci ukazovala sestřička v nemocnici, tak mi jí jednoduše píchla do kožní řasy kolmo a rovnou ten obsah vymáčkla - nenatahovala nejprve obsah zpět, aby zjistila zda není v žíle, takže to nedělám taky
Ale jinak mám vypozorované, že čím blíže pupíku to píchnu tím míň to bolí - vlastně ten vpich necítím vůbec a totu injekci zavádím pomalu, žádnej rozmach, jen maličko štípe ta látka, ale jinak žádnej led, žádnej lioton fakt nic ![]()
Já si nepíchám asi od 5 měsíce, protože jak se mě tam dělaly hrčky po kůží a kůže se napínala, tak to strašně bolelo a aji mě to radily sestřičky na hematologii. Ale záleží na každé, jak si to píchne. Taky si píchám od začátku, ale nikdy ne bez modřiny. Ale je to to nejmenší, hlavně, že je miminko v pořádku ![]()
Ahojky, pokud jsi, Kvildo z Prahy a stále si pícháš Clexane 0,4, tak jestli chceš, tak ti můžu přenechat (anebo někomu jinému) ty co mi zbyly, celkem 39 injekcí.
Holky, co si pícháte v těhu Clexane, neměly jste víc tendenci ke špinění? Já od začátku těhu dost špiním a zatím ultrazvuk vždy potvrdil vše ok, ale znervözňuje mne to. Včera se mi podařilo udělat si pod pupíkem děsnou hrčku - modrou, vystouplou a tvrdou, tak se bojím, aby to nebyl hematom blízko dělohy. Asi začnu píchat víc do stran břicha a zvažuju stehna.
Nedělají se v pozdějším stádiu těhotenství u těch vpichů strie? Přijde mi, že mám to břicho, jak řešeto, a přes ty modřiny se to blbě maže krémem, páč to bolí ![]()
Ahojky,
přidám se k vám i já, píchám od 26tt (dva týdny cca) a píchám teda jen do ramene (resp ne já ale manžel, sama bych to nezvládla, nejsem masochistka
) Modřinka se mi udělala jen poprvé-to mi i vylítla kapička krve po vpichu, od té doby ne. Někdy to trošku zabolí, někdy to skoro necítím.
Do stehna mi dr. nedoporučovala, právě kvůli modřinám a že to víc bolí,a že to je prostě krajní nouze, nejlepší je rameno, nad zadkem a břicho (5cm od pupíku) a prý to vůbec ničemu nevadí, jen některé maminky z toho mají blbý pocit…
Ahoj, u nás je to naopak, manželovi se dělá špatně z pohledu na krev a já jsem dcera zdravotní sestry, která nemá problém s injekcí, jen mi dělají starosti ty modřiny na břichu, píchám totiž déle než ty - asi 4 měsíce, čili ta krev už je fest naředěná a modřiny se dělají hodně. Ze začátku se mi tolik nedělaly. Pro mne rameno nepřichází v úvahu, páč si tam moc nevidím ![]()
Tak to máš dobré
tetování zvládnu, piercing relativně taky, ale odběru krve a injekcím se vyhýbám stejně jako zubařovi, bleee… a můj si na tom naopak ujíždí
už si ze mě dělal srandu, že on po porodu nechce stříhat pupeční šňůru, to je pro másla, on mě chce zašívat
to je prý zajímavější (a že to má natrénované, už kdysi šil krávu na brigádě
)
Taky pícháme Clexane od minulého čt, zatím celkem v pohodě, já bych to tedy nepíchla, tak musí manžel - do břicha. Modřinku mám jen jednu, manžel se trefil do žilky. Dokud to půjde, budeme píchat do břicha.
Holky já jsem u prvního těhu taky musela píchat Clexane od začátku a do konce šestinedělí. Naštěstí mám sousedku zdravotní sestřičku, tak jsem chodila k ní - zkoušela jsem to ze začátku i sama ale pak už mi došly nervy
A píchala mi to střídavě do ramen. Teď se chystám na druhé těhulkování, tak už se zase psychicky připravuji. Před dvěma lety jsem za Clexane nic nedoplácela, snad jen za recept, jak je to teď? Kolik doplácíte?
V nemocniční lékárně, kde jsem prý neměla platit nic (mi řekla dr., že u nich nedoplácím) jsem doplácela za tři krabice cca 120Kč.
Ale vím, že po mamce kdysi chtěli tuším 1500Kč za krabici, záleží prostě na lékárně ![]()
Já jsem to taky brávala v nemocniční lékárně a platila jsem jen za ten recept