Velikost oblečení z mimibazaru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cosmic Děkuji, tohle mě vůbec nenapadlo…Budu si na to dávat pozor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prumerne dite
Hele, ja mam tabulkovou holcicku, respektive pri narozeni teda byla hodne velikostne nadprumerna, ale pak nerostla tak rychle, jak byva zvykem. Ma v podstate tabulkovou sestrenici a presto jsou kazda zcela jinak stavena. Ta moje je hubena zizala, sestrenice ma vyrazne brisko a mnohem tlustsi stehynka, kazda ma tu vahu rozlozenou jinak, spoustu veci obe nosit nemuzou. Proste pockej, bud mu to bude nebo ne. Zasadou je kupovat vetsi, protoze do toho doroste vzdycky, no a sezonni veci kupovat tu danou sezonu. Jeste se daji utahat v sirsim casovem horizontu treba tricka nebo kalhoty, protoze ty jdou zahnout nebo muzou byt o kousek kratsi, ale treba body nebo dupacky moc ne. Ale treba kalhoty jedne znacky vim, ze sve dceri kupovat nemuzu, protoze jsou jeste na vetsi zizaly, nez mam doma. A to, co pise vyrobce na stitku, je kolikrat zcela na nic. Dcery prvni saticky nekdy po sestinedeli mely na sobe napsano 18-24 m a naopak nedavno jsem dvoulete vyrazovala saticky s cedulkou 6-9 m. A zdaleka neslo jen o centimetry, ale o to, jak to tomu diteti sedne celkove. Jsou ji dva roky a kolikrat netrefim nejen velikost pres net, ale i z kamenneho sekace, pokud jsem lina zkouset ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle Ti nikdo neřekne, protože mezi dětmi jsou obrovské rozdíly. A hlavně Ti nikdo neřekne, jakým tempem dítě poroste. Mě třeba starší kluk nosil v roce oblečení pro 2-leté děti, ve 2,5 letech nosí 104, což je velikost uvedená jako 3-4 roky (včera jsem ho zrovna měřila, má nějakých 97 cm). Naopak mladší je v podstatě tabulkový. Do takových 4 měsíců rostl jako blázen, na začátku dokonce předhonil bráchu, který byl při narození větší a delší, ale pak zarazil a teď v podstatě tak nějak odpovídá. Má půl roku, 8600 g a 71 cm a nosí 68 a 74. Navíc co kousek oblečení, to opravdu originál, máme trička, co kluk nosí už druhým rokem a v podstatě rostou tak nějak s ním. To samé některé body. Velikost 80 z HM nosil kluk snad až do 92, jedno bodyno z Kiku tady mám 68 a do též nosil až do 92. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk Po šestinedělí 18 - 24?
Hm, no tak se nechám překvapit, co z toho nakoupeného využijeme… Moc všem děkuji
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aknah31 píše:
Myslim ze se to neda takto pausalizovat.
Musis pomerit jak dlouhe ma tve ditko nohy, ruce, trup atd a podle toho nakupovat obleceni, nehlede moc na velikost![]()
My mame temer 22mesicu. Ale jsme docela maly cca 83cm ale mame kratsi nohy
Takze kalhoty jese porad obleceme 9-12mesicuAle uz nosime i 86 a neco i 92, kdyz je to uzky strih a daji se dobre ohnout. Podotykam ze nam vetsina kalhot nesedi. Musi mit regulaci v pase a musi byt uzkeho strihu. Tricka nosime 86 nebo 92. mikiny a zimni bundy taky. Proste spodek mensi a vrh vetsi. Kompet obleceni u nas nema ceku kupovat, protoze to asi nevynosime soucasne
Co se tyce leta, tak to je kapitola sama pro sebe. Loni nam bylo 15mesicu a nosili jsme kratase 3-6mesicu
![]()
Letos nam bude v lete 2roky a 3mesice a budeme nosit kratase co jsem mu nakoupila loni a nenosil tj. 9-12mesicu a 12-18mesicu
No a bermudy mu udelat z kalhot 3-6mesicu
![]()
![]()
![]()
![]()
ty taky obleces kalhoty 9-12 mesicu? to je teda frajerina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tabulkama se lze ridit za prvni pulrok az rok, pak zalezi hlavne na stavbe tela ditete. Mam hodne vysokou ctyrletacku (110cm) a treba nosi leginy velikosti 92 stejne jako jeji 16mesicni segra, protoze starsi je extremne hubena a mala je cvalik. Jen starsi je ma pod kolena a mala po kotniky
stejne tak nosi saty vetsinou na 2-3 roky, jen je ma kratsi, protoze ve sve velikosti by ji to desne plandalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk co je to za značku speciálně pro žížaly? Mám jednu žížalu doma a všechnu mu padá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška29 to byla chyba tech saticek, nikoliv ditete, dcera mela po sestinedeli nejakych 5,5 kila.
@danyk nevim, jestli primo pri zizaly, ale uz nikdy nekoupim dceri kalhoty v Lidlu. Ona je pomerem vyska/vaha kolem nejakeho 40-50 percentilu, ale nema brisko a ma hubene nozicky. Fakt je, ze ma latkovou plinu, ale ty lidlove kalhoty jsou jedine, ktere pres tu plinu nepretahnu, natoz aby se mi to podarilo dopnout v pase
S papirovou plinou horko tezko, ael stejne si myslim, ze ji to musi skrtit. Pritom naopak delkove jejich kalhoty odpovidaji krasne, kdyz merila 82 cm, tak od vseho ostatniho uz nosila velikost 92 a dokonce i 98, ale lidlove kalhoty ji na delku nadherne sedly 86.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk náš je rád za 5. percentil, Lidlové nemáme skoro nic, overal na spaní a je ouzký a dlouhý, ale bezcapičkový, takže manžetky ho kolem kotníků udrží, přes sed sedí dobře a na nožkách trochu přebývá. Díky, budu je vyhlížet někde na ozkoušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danyk kdybys mela holcicku, klidne ti ty sve poslu, ale jsou tmave ruzove ![]()
Nojo, ja vim, ze 40. percentil neni zadna „opravdova“ zizala, ale proste kdyz ji porovnavam s detma kolem, co jsou na tom ciselne podobne, tak ma tu vahu proste jinak rozlozenou, brisko ma rano jak lavor. Narodila se mi pres 90. percentil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Specielne pro zizaly jsou kalhoty Success, nejlepe holcici strih (ale mame i maskace, ktere vypadaji unisex). Dcera je opravdu hluboko pod 5 percentilem a tyhle ji sedi. Jinak jedine leginy o tri velikosti mensi nebo laclace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a firma Fantom (outdoorove veci) nema problem sit veci v jine delce a sirce, treba kalhoty strihu 98 ale delky 110 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miška29 píše:
@aknah31 @-Evka- Já myslela, že jde hlavně o délku![]()
přece i hodně hubené dítko, pokud měří např. 40 cm na délku ( od ramínek k rozkroku ) se do overálků nebo lacláčků délky 38 nenarve…
![]()
no to asi ne, taky zalezi jak dlouhe ma nohy a jak trup…
Ale pokud tak jak ty uvadis meri dite 40cm a je trosku oplacanejsi tak se nemusi vlezt ani do overalku ktere maji na delku 42cm.. takze ne vzdy jde o tu delku…
@danyk píše:
@ugluk co je to za značku speciálně pro žížaly? Mám jednu žížalu doma a všechnu mu padá.
pro nas byly super kalhoty z kappahl. Kdyz meli vyprodeje nakoupila jsem mu nejake kalhoty a ted kupuji bazarkovy, kdyz se objevi treba na mimibazaru.
mame dvoje kalhoty od nich jedny 86 ted nosime a dvoje 98. A ty 98 taky nosime, protoze jsou kranseho uzkeho strihu, nic se mu na pase nekrabati, i kdyz je mam tou regulaci stahnute.. akorat nohavice dole na 2× ma ohnute. Ale vypada to dobre i s ohlema nohavicema. A predpokladam ze ty kalhoty budeme jeste dobre dva roky nosit neli dele
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, ale většinou tam píšou rozměry nebo na požádání pošlou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit