Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem. Není tady někdo kdo rozumí tvorbě Webových stránek nebo spíše technickým problémům ze stránkama? už jsem tak vzteklá
že to asi hodím z okna. Děkuji ![]()
@Blekota @AlphaOmega Webovky nám spravuje jistý pán od lonska. Předtím jsme měli někoho jiného. Ze stránek nám mizí produkty. Aby jste rozuměli…před 14 dny jsme na stránky přidávali 100 nových produktů a s fotem. Normálně je tam nahrajeme, třeba dva dny je to ok a pak najednou třeba 60 produktů zmizí úplně a u některých zmizí nebo se přehází fotky. Takhle je to pořád dokolečka a ten pán pořád jen kroutí hlavou že nechápe a já se mu snažím vysvětlit, že chyba musí být u něho.
Pokud je vyloučena lidská chyba, tak panu správci buď blbne databáze, nebo produkt na kterém provozujete obchod má někde chybu (neproběhla nedávno nějaká aktualizace produktu?). Obojí by jako správce měl být schopen identifikovat a opravit, nicméně se nemusí jednat o triviální problém a hledání řešení i při vysokých schopnostech může být značně časově náročné. Jako laik s tím bohužel nemáš šanci něco udělat a je třeba se obrátit na někoho kdo to zvládne. Zda to zvládne současný správce, samozřejmě nelze tušit.
Pokud probíhá zálohování, je také možno obnovit zálohu do stavu před projevením problému.
Myslím, že se nemůže vyloučit to, že máš v pc vir.. Jestliže se něco nahraje na webovky, pak to tam i musí zůstat..
Nebo pak leda, že by nevědomky smazal nebo upravil příkaz těch určitých produktů, to by se pak špatně zobrazovalo nebo dokonce nezobrazilo vůbec, ale to se mi nezdá..
Já totiž taky dělala web a vím, že když se něco chybně udělá, pak to blbne, ale jestliže on je profi, tak musí vědět, co dělá.. ![]()
@AlphaOmega Vidím že tomu zdaleka rozumíš o hodně víc než já. A zřejmě víc než pán co nám to celé dělal. Aktualizace proběhla a od té doby to blbne. Měnili se ceny, některé produkty se odstraňovali, nové se přidávali. Pomohlo by ti kdybych ti napsala SZ s odkazem na stránky aby jsi se mrkla co dělám?, neb nerozumím tomu jak píšeš že produkt má někde chybu.Moc děkuji
@shadowofangels no kdyby to tam nešlo nahrát vůbec…ale ono se to normálně třeba dva dny zobrazí a pak to z ničeho nic zmizí. ![]()
A ony se ti ty produkty mažou ty, co jsi tam přidala v ten konkrétní den nebo jsou mezi nimi smazány i starší?
@shadowofangels prostě pokaždý když nahraju něco nového tak se to cca po dvou dnech smaže, třeba z 80 nových se jich smaže 40. Tak ty smazaný nahraju znova a za dva dny už tam zase nejsou a nebo jsou ale bez fotek nebo se u produktu sami přehážou fotky.Ach jo ![]()
@hanča74 v čem to máte, myslím systém? Jinak těžko ti tu někdo poradí, tak musíte reklamovat u toho pána.
Zkus se zeptat svýho webmastera na SQL Injection.. Je to jazyk, který počítačům umožňuje komunikovat s databázemi a manipulovat tak s daty..Patří tak mezi kritické chyby webových aplikací.
Mizení dat se může tímto zabránit tak, že se zamezí využívání některých znaků u zadávání SQL příkazu.. Ale v tomto se, bohužel, nevyznám.. Jen píšu, co jsem tak čítávala.. Mě ještě předtím napadlo, že tím, jak se udělala aktualizace, se mohla změnit kapacita volného místa pro ukládání dat.. Ale to si myslím, že by tě už upozornilo, že nemáš místo pro nahrávání dalších produktů.. ![]()
@hanča74 píše:
@AlphaOmega Vidím že tomu zdaleka rozumíš o hodně víc než já. A zřejmě víc než pán co nám to celé dělal. Aktualizace proběhla a od té doby to blbne. Měnili se ceny, některé produkty se odstraňovali, nové se přidávali. Pomohlo by ti kdybych ti napsala SZ s odkazem na stránky aby jsi se mrkla co dělám?, neb nerozumím tomu jak píšeš že produkt má někde chybu.Moc děkuji
Asi tomu rozumím více než ty, nicméně se nedomnívám, že bych tomu rozuměl více než člověk, který se tím živí. Velice záleží na tom co je to za produkt, co za databázi, kde a jak je to hostované, jak je to zabezpečené a dalších x faktorů. Pro jakoukoli hlubší analýzu by si k tomu už měl sednout profesionál. Nemyslím, že by to bylo možné vyřešit zde.