Prosím, poraďte mi někdo

Anonymní
24.4.17 21:26

Prosím,poradte mi někdo:-(

Dobrý večer,
Nevím si rady, na psychologii jdu az koncem května. V práci jsem povýšila na vyšší pozici. Tím začaly pomluvy a nikdo se semnou nebaví. Již jsem i slyšela, ze na pozici, na který jsem já, chtějí byt i ostatní. Na chodbě, kolem mne jen projdou, dělají ze nevidí.
Nevím si rady. Jestli odejit nebo zustat? Prosím o zachování anonymity, citlivé téma. Co pro někoho může byt maličkost mavne nad tím rukou, druhy může byt citlivější a psych.to nezvladat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
136
24.4.17 21:35

Pokud bude ten člověk mít charakter, tak se s Tebou bude bavit a klidně i kamarádit, když si „sednete“. A tady ty bezcharakterní mrchy, to nestojí za to nechat si otrávit život… snažit se neřešit. Souhlasím, že pokud Tě práce baví, tak setrvej. Řekla bych to jako Ivanovi :-)… nad nikoho se nepovyšuj, před nikým se neponižuj, chovej se přiměřeně ke své pozici… nic se nemá přehánět. Fakt, že kamarádíčkování v práci nikam moc nevede, mohu potvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
24.4.17 21:40

Ze své zkušenosti neznám, ale manžel povýšil a jeho kolegové zkoušejí co snese. Je to hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 21:46

@bublinek a zůstává na pozici, nebo hodlá odejit? zakl
@Laureatka @Saatine je to nepříjemné,psych.me situace trápí.
Nevím jestli odejit, nebo zůstat.
 Zakl

• Citovat
  • Upravit
506
24.4.17 21:46

Víš, lidi jsou opravdu strašně nepřejicní tvorové… čerpám z vlastní zkušenosti. Vždy se tedy jednalo o pracovní záležitosti, ale pravda je asi taková, že ať se „přítel“ chová jako přítel před tvým pracovním uspěchem, po povýšení už to tak lehce nedává. A to se v tomto případě jedná o přítele. Myslím, že tvuj postup a s tím problémy s kolektivem je jen hloupá, lidská závist. Je to opravdu smutné a často náročné a ty proto tedy zvaž, jestli ti ta práce za to stojí… jestli ano, tak se prostě kousni a jdi, ono se to časem zžije. A neboj, nic netrvá věčně. Přijde něco jiného a na tebe se „zapomene“. Musíš tedy jen vydržet, ne vždy ale na to člověk má. Mě tohle, bohužel, potkalo dvakrát. Jednou jsem to ustála, práce za to stála. Podruhé jsem tedy otěhotněla :lol: kdyby těhotenství nebylo, nebyla bych tam. Práce krásná, ale vím už, že trápení tohodle druhu pro mě není, strašně jsem se tím trápila a vyčerpávalo mě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.4.17 21:47

Lidé ti závidí. Chtěli by být na tvé pozici…ale nejsou. Proto je jednodušší začít pomlouvat a zajistit tak odchod pomlouvaného, který se v tom kolektivu necítí dobře. Pokud odejdeš, uvolníš místo jinému, který se na tu pozici třese radostí. Tvá pozice nedovoluje řešit jejich chování? V práci totiž lze řešit pomluvy postihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.4.17 21:49

Věřím tomu, že to někdo nemusí psychicky zvládat, resp. to bude člověka dost dusit. Tohle je asi vážně na psychologa. Pokud to půjde, tak co bych udělala já, zůstala bych a snažila bych se najít nějakou rovnováhu u sebe i okolí a chvíli počkala, jestli se to zlepší, či přejde. Pokud by se tak nestalo a bylo by to pro Tebe neúnosné, tak je jasné, že pro člověka je důležitější zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
24.4.17 21:50
@Anonymní píše:
@bublinek a zůstává na pozici, nebo hodlá odejit? zakl
@Laureatka @Saatine je to nepříjemné,psych.me situace trápí.
Nevím jestli odejit, nebo zůstat.
Zakl

jj, zůstává, jednak nikdo by na tu pozici nešel, nechce se jim a bylo by jim asi fuk, kam by to směřovalo.
Nastudoval si pracovní právo a jede striktně dle práva.
Musí jim dokázat, že na to má. Asi se jim to líbit nebude. Prostě povýšil, nikdo za tím nevidí zodpovědnost, ale jen prachy. To je můj názor, z toho co doma utrousí i dle toho jak ty lidi znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
24.4.17 21:51

@Saatine ono je těžký nebýt v práci kamarád, když jsi povyšená v pruběhu pracovního rytmu. Něco jiného je, když nastoupíš už na jistý post, tam už mužeš hodit masku a ject si svou a lidi to po větčinou tolerují, ale povyšit ve smečce je na houby. Ostatní cítí křivdu, zvlášť ti co tam byli před tím… to je teprve peklo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 21:53

@mamina1982 práce mi za to stoji, ale ta psychika. :(
@Enale moje prace nedovoluje řešit jejich chování. Na to by měly byt ještě vyšší nadějnou. Zakl

• Citovat
  • Upravit
24.4.17 21:59

Manzel kdyz povysil, tak se s nim vetsina kolegu taky prestala bavit. Do te doby byl oblibeny. Vim, ze je to tezke, ale zkus jim i sobe dokazat, ze na to mas! To, ze jsi misto ziskala Ty, o tom svedci. Nedej se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
24.4.17 22:02
@Anonymní píše:
@mamina1982 práce mi za to stoji, ale ta psychika. :(
@Enale moje prace nedovoluje řešit jejich chování. Na to by měly byt ještě vyšší nadějnou. Zakl

v tom případě to budeš muset dát. Jestli opravdu chceč tu práci vykonávat, tak se prostě obrň, hlavně trpělivostí. A ještě naděje zítřka, vždycky se mezi nima najde někdo, kdo je normální ;) já jsem proplakala spoustu nocí, i dnu… a nakonec jsem odcházela s pláčem, ale protože se mi nechtělo :mrgreen: víš, ono vždycky neni všechno tak černý jak se zdá. No a když to tak vezmeš, k čemu potřebuješ, aby tě ostatní měli rádi? Po práci přece žiješ za sebe, svuj život. Je to jen práce a spousty hloupých lidi, nech to být, ono se to určitě vsákne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.4.17 22:04

A nemůžeš třeba někomu výše říci, že tě podžízení nerespektují jako vedoucí? S tímhle by se totiž mělo něco dělat. Ale rozhodně je hloupost odcházet, musíš jim ukázat, kdo je šéf :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 22:07

@BloomingGorgeous je těžké se nedat, v takovým kolektivu.Je to nepříjemné.
@Saatine no právě, získá pro sebe. Nevím, jestli mi to za ty nervy stoji.

• Citovat
  • Upravit
506
24.4.17 22:07

@Saatine to je nejleší varianta, ted pracovní. Dělat sama na sebe, nikdo ti nezavidí a když ano, tak to nemáš tak na očích :mrgreen: ale je tedy smutný, že lidi i takovou blbost dokaží zavidět. Člověk kolikrát jen koukal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat