Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše je narozená 7.12. a začala chodit od září, před třetími narozeninami. Nevzali ji do spádové školky, tak rok chodila do jiné, kde měli volno. Adaptace naprosto v pohodě a po roce přechod na jinou taky.
@Terka Protivinská píše:
"A jak to máte z RD? Musela jste si ji nějak ptodlouzit(což máš strhli Kč).
Nerozumím tomu, že při prodloužení RD jsou strhlé peníze. O peníze nikdo nepřijde, akorát bere nižší částku delší dobu.
@PapeJ píše:
No, mamka pracuje ve školce a prostě, když je volná kapacita, tak ty děti od dvou let musí vzít. Takže když se přihlásí více dětí, seřadí je podle věku a berou od nejstarších, plus se řeší spádovost a samozřejmě předškoláci přednostně.
Dvouleté dítě nemá na přijetí zákonný nárok, takže záleží na konkrétní školce, jestli přijímají nebo nepřijímají dvouleté děti.
@Terka Protivinská nejlepší je kamarádit se s místními maminkami, ony vám řeknou, co a jak. A není od věci jít se zeptat ředitelky, většinou má přehled o tom, jaký je výhled do budoucna, jak silný je nastupující ročník apod.
Dceri byly 3 v prosinci a hnedka v lednu šla do školky. Obvolávala jsem školky v okolí, zda nemají volné místo od ledna a zrovna otevírali novou třídu pro nejmenší děti. Rodičák jsem brala do jejích 4let. Byl to bonus k výplatě ![]()
Jak kde. Napis tady, odkud jsi, treba ti poradi nekdo, kdo zna situaci u vas ve meste. Nekde maji kapacity na prijeti i dvouletaka s plinou, nekde se nedostanou ani trileti.. Mesic narozeni prosinec je takovej nepraktickej no, na skloubeni nastupu do skolky a rodicakem… Muzes taky od zari zvolit i nejake soukrome zařízení. Tam obvykle uz dvouleté berou. Do skoly pujde rozhodně v zari 2025.
Mně končí rodicak v dubnu. Teď bude chodit jako náhradník do čápa. Všude mají plno. Takže to budeme muset nějak vymyslet @Terka Protivinská
Jinak můj syn 3 roky. Bez plen, chodí na toaletu. Hodně samostatný. Ale řekli nám ať přijdeme na zápis v květnu a že uvidíme. Takže se žlučí do hlavy ze jsem to nezačala řešit dřív.
K zápisu běžte určitě i letos a prostě uvidíš, jestli ho vezmou nebo ne. To záleží na tom, kolik a jak starých děti se bude hlásit. Náš prosincovej kluk se ten rok před 3. narozeninami nedostal. Ale mně to bylo jedno, byla je doma s mladším dítětem. Ale až o ten rok později, ve 3 a třičtvrtě. Ale ten mladší je rijnovej a toho vzali ten rok, co měl 3. Ten rok brali i listopadový děti, hlásilo se málo. Ten rok, co se nedostal starší syn, se nedostaly ani prázdninové děti, byl nával. Takže to prostě zkus a uvidíš.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.