Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím všechny!
Tak u nás to je neveselé, včera jsme lehli s manželem oba, neměl kdo pohlídat Matýska, tak jsme bojovali…
Bylo to fakit hrozné, protože ráno jsme nemohli vstát z postele ani jeden. Odpoledne aspoň dvě hodinky pohlídala tchýně. Dneska už je manžel v práci, ale jen asi dopoledne, protože je mu pořád blbě. A já jsem hotová, už je to sice lepší, ale pořád jsem hrozně slabá a jenom bych ležela (což Matýsek samozřejmě nechápe).
Jiřko - krásný dortík!! Kubovi vše nej k narozeninám!!!
Inge - a ty už budeš chodit pravidelně do práce, že chceš dát Ondu do jeslí? U nás jsou jesle taky hrozně drahé, ale Matýsek tam od 2 let taky bude muset jít… Zatím mám ještě čas na hledání, až tak v létě začnu. Stejně to ale uteklo… ![]()
EvickaS píše:
Barčo ty jdeš taky už za rok do práce?
Jj, mám 2letou mateřskou. Ale asi půjdu jenom na částečný úvazek, pokud to půjde.
EvickaS píše:
Ahoj všem!
Jiřko to jepřímo umělecké dílonááádhera!
Inge u nás jsou taky zápisy ted v lendu - vždycky. u Vás ne?
Já to myslela, že už je tak velký, že půjde do školy
. Zápisy jsou tady samozřejmě taky v lednu nebo v únoru.
A gratuluju k úspěšnému usnutí
.
bramburka81 píše:
Zdravím všechny!
Inge - a ty už budeš chodit pravidelně do práce, že chceš dát Ondu do jeslí? U nás jsou jesle taky hrozně drahé, ale Matýsek tam od 2 let taky bude muset jít… Zatím mám ještě čas na hledání, až tak v létě začnu. Stejně to ale uteklo…
Od půlky ledna do půlky března minimálně jednou týdně, takže to by manžel z dovolené dával dohromady jen těžko. Ještě se zkusím zeptat sousedek, jestli by někdo Ondru nepohlídal, ale bojím se, že za ty peníze, co jsem ochotná dát, ne. Od září, kdy půjdu asi na 3/5 úvazek do práce, mám hlídání domluvené, ale ročního Ondru mi paní ještě nepohlídá.
EvickaS píše:
Jo a dnes máme vyřvávací den
Dala jsem malého teď dopol.spát do postýlky, ve které nikdy nespí, máme ji jen na ozdobu.
Ale protože mi v noci vstává na kojení po hodině a přes den usne jedině se mnou v posteli, takže oběd vařím na pětkrát, tak mi asi došla trpělivost.
Už tam řve 24 minut. já tam každých pět minut jdu mu říct, ať spinká
gratuluju, bude to dobrý, uvidíš, vše se zlepší, jen mít nervy. Já Robika opět včera nechala vyřvat, stačilo 5 minut
EvickaS píše:
Tak a teď bych potřebovala asi poradit:
Jak jste to dělali vy ostatní - když jsem dalaKryštofka takto drasticky spát dopoledne, kdy mám začít s tímto i v noci?
Až si zvykne na postýlku a na to, že se v ní spinká?
Nebo zrovna dneska natvrdo? to mi příjde už moc kruté. A hlavně-děcka ráno vstávají, chudáci, mají pokoj přes zeď.
Poraďte, díky.
já večer uspávám, sedím u Robika než usne, řvát nechávám jen když nechce ležet. většinou do 20minut spí.
Já si to neumím jaksi představit, že bych ho někomu dala na hlídání, ale to bude tím, že máme nemožné babičky, nemají čas a nemají a nemají, chudinky. ![]()
bramburka81 píše:EvickaS píše:Jj, mám 2letou mateřskou. Ale asi půjdu jenom na částečný úvazek, pokud to půjde.
Barčo ty jdeš taky už za rok do práce?
no to jsi teda borec. já bych nešla po dvou letech do práce, jen v největší nouzi. Myslím, že to bude docela záhul, bude často nemocnej a ještě malej ne? Ale mám kamarádku a ta to má stejně, tak jsem na ní zvědavá
ja som tiez isla pri prvom dietati po dvoch rokoch do prace,musela neboli peniazky.....a dcera s prvu revala ale potom si zvykla a chora nebyvala casto,to zalezi od toho aku ma kto imunitu.....a kolko deti maju v skolke,mensi kolektiv menej chorob…logika… ![]()
ciastocne je to aj fama ze skolka,skola=caste nemoci.....je to skor ako je clovek nachylny na choroby… ![]()
ja by som sa toho nebala… ![]()
vsak uvidi..... ![]()
nestraste tu..!! ![]()
u nas raz v skolke mali taky program ze davali detom raz tyzdenne homeo ossillo na podporu imunity,aby tie deticky nebyvali casto chore…ale to bola Matka starsia.....a verte alebo neverte pomahalo to.....ja som v tom potom aj pokracovala.....a Matka mala antibiotika do teraz jej veku asi tak 3×…
tuk,tuk,tuk
inac aj Kubko pojde vo dvoch rokoch do skolky…ale este uvidim ako budeme stat s financiami.....lebo povedzme si na rovinu,u nas su ine podmienky na materstvo a na celkovy zivot nez u vas…a ak nemas manzela ktory zaraba cca 25tisic (829,85eur)
........tak iba krkas doma… ![]()
AHOJ,
konečně jsme doma a musím říct, že jsem tomu ráda, jsem ušoupaná jak pětník a spala bych.
Matík tu běhá jak pošuk, asi mu to chybělo. ![]()
Inge
Díky. Další zápočet mám ze dneška, včera jsem do jedný smolila práci a ona to ztěží prolistovala, to mě vždycky mrzí, že si s tím dám práci a je nemám žádnou zpštnou vazbu a vyučujícího to ani nezajímá. Jen mi na to řekla: „To Vám muselo dát práce?“ ![]()
Evi
Když už jsi začalůa, tak pokračuj. Neboj, bude se to postupně zkracovat, až zaspí sám, Matík je většinou do 5 minut tuhoněk.
Marti
Ten přepočet na eura je fakt hrozivý.
Už víš, kolik stojí rohlík? Jsem děsně zvědavá, pardon.
Bramburko
Ať je brzy líp, měla jsem to takhle ve čtvrtek a pátek před vánocema a těšila jem se, až přijde muž domů.
Marti - dík
.
No já si to zatím úplně nedovedu představit, ale tak jsem se rozhodla… Půjdu asi jenom na 4 nebo 6 hod denně. A musím zatím zaklepat - Matýsek ještě nebyl pořádně nemocný, v kolektivu je poměrně často (plavání, hernička), tak snad bude odolný. Synovec má 2,5 let a je nemocný tak co dva měsíce. Jinak si myslím, že to není až tak drastické, kidyby chodil do jeslí na dopoledne. Vždyť jsme jedna z mála zemí, kde je tak dlouhá mateřská. Já byla v jeslích roce a půl, brácha v roce. Tehdy taky musely matky do práce brzo.
Ahojky,
mně se ještě k rýmě přidal pěkný kašel
![]()
Jen doufám, že to Vojta ode mne nechytí…
Jiřko , moc hezký dort. Jsi šikovná
Jak se líbil??? ![]()
A Kubovi přejeme vše nej nej k narozeninám
http://img10.glitterfy.com/…/67/bday.gif
Pojišťovna , dnes jsem tam taky byla. A mají i teď v lednu nějáký baliček. Musím kouknout na netu, co nabízejí..
Spaní , u nás to usínání v postýlce celkem jde. I večer usne. Ale horší je to v noci. Prostě se probudí a dokud ho nevezmu, tak fňuká, brečí, vstává… No nikdy jsem to dlouho nevydržela
Ale už mi to začíná vadit. Chtěla bych, aby spal až do rána ve své postýlce.. Přemýšlím nad nějakou tou metodoujak toho docílit.. nebo budu čerpat tady od vás…
Evi , těžko říct. Určitě by to chtělo zoopakovat. Možná bych to zkusila třeba zase zítra přes den. A pak postupem času i večer. No nevím. Zkušenější holky, raďte ![]()
Práce , tak do tý jsem fakt tři roky nechtěla.. Chtěla jsem si to užít. Ale poslední dobou se mi honěj různý myšlenky. A nevím nevím, jeslti nebudu muset alespoň na brigádu. Trochu přivydělat. Páč to co mám, to se fakt asi nedá
Hlídání by bylo. V rom prolém není, alespoň že tak… No ještě se nikam nehrnu…
Jani , gratuluji ke zkoušce ![]()
bramburka81 píše:
Marti - dík.No já si to zatím úplně nedovedu představit, ale tak jsem se rozhodla… Půjdu asi jenom na 4 nebo 6 hod denně. A musím zatím zaklepat - Matýsek ještě nebyl pořádně nemocný, v kolektivu je poměrně často (plavání, hernička), tak snad bude odolný. Synovec má 2,5 let a je nemocný tak co dva měsíce. Jinak si myslím, že to není až tak drastické, kidyby chodil do jeslí na dopoledne. Vždyť jsme jedna z mála zemí, kde je tak dlouhá mateřská. Já byla v jeslích roce a půl, brácha v roce. Tehdy taky musely matky do práce brzo.
Jj. Zrovna včera jsme se o tom bavily s mamkou. Já šla na roce taky do jeslí a ona do práce. No masakr
nedokážu si to představit