PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
6.1.09 16:05

Matýsek nějak nepochopil, že mamince není dobře a potřebuje odpočívat a řádí tu jak uragán..... Už se zlepšuje v chození, každý den ujde sám víc a víc.

usínání - večer Matýsek usíná sám, většinou usne hned po položení do postýlky. Přes den ani náhodou (i když to nechápu), takže teď uspávám ve velké posteli, zalehnu ho, ať se nemůže hýbat a hladím po zádech, do 5 minut je tuhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
6.1.09 16:32

Jiři
Já ostuda zapomněla pochválit dort, skvělý nápad a moc se ti povedl.
A Kubíkovi vše nej k narozeninám -co dostane?

Leni
Taky se dej brzy do kupy, ať tu nejsou žádní marodi, to je naprd.

jesle
Mamka mě měla ještě na vejšce, takže jsem v nich taky byla. Máme tu sice dlouhou rodičovskou, ale nic mezi tím, minimální příležitosti na poloviční úvazek a tak. V cizině se cice chodí dost brzy do práce, ale je dost běžné, že mají maminy poloviční úvazky, navzájem si hlídají a tak. Snad to k nám taky jednou dojde a politici se poučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.1.09 16:54
martinaSK píše:
ja by som sa toho nebala… :)
vsak uvidi..... :)
nestraste tu..!! :wink:u nas raz v skolke mali taky program ze davali detom raz tyzdenne homeo ossillo na podporu imunity,aby tie deticky nebyvali casto chore…ale to bola Matka starsia.....a verte alebo neverte pomahalo to.....ja som v tom potom aj pokracovala.....a Matka mala antibiotika do teraz jej veku asi tak 3×… :) tuk,tuk,tuk

ano tyto homeo se mi zdají dobré, znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.1.09 16:57
bramburka81 píše:
Marti - dík :wink: .No já si to zatím úplně nedovedu představit, ale tak jsem se rozhodla… Půjdu asi jenom na 4 nebo 6 hod denně. A musím zatím zaklepat - Matýsek ještě nebyl pořádně nemocný, v kolektivu je poměrně často (plavání, hernička), tak snad bude odolný. Synovec má 2,5 let a je nemocný tak co dva měsíce. Jinak si myslím, že to není až tak drastické, kidyby chodil do jeslí na dopoledne. Vždyť jsme jedna z mála zemí, kde je tak dlouhá mateřská. Já byla v jeslích roce a půl, brácha v roce. Tehdy taky musely matky do práce brzo.

ne to vůbec neřeším, ale spíš z toho hlediska /bohužel beru dle sebe/, že kdybych měla jít do práce kde jsem byla od 7.30-18,00 - Robika vůbec neuvidím, jak by to bylo se školkou opravdu nevím a navíc malej je jen jednou a za pár let už mě tak nebude potřebovat. Z tohohle hlediska jsem to myslela, že bych si ho jako už tolik neužila.
kamarádka šla při prvním zpět do práce v 1,5roce neměli peníze a u druhého mi řekla (mají je po sedmi letech), že toho hrozně lituje a už by to neudělala.
holt je to dilema a rozhodnutí každého, to je jasné, dyť já taky nevím, zda po druhém nebudu muset třeba do práce dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.1.09 17:00
žížala píše:jesle
Mamka mě měla ještě na vejšce, takže jsem v nich taky byla. Máme tu sice dlouhou rodičovskou, ale nic mezi tím, minimální příležitosti na poloviční úvazek a tak. V cizině se cice chodí dost brzy do práce, ale je dost běžné, že mají maminy poloviční úvazky, navzájem si hlídají a tak. Snad to k nám taky jednou dojde a politici se poučí.

jojo s tím bohužel souhlasím. dyť já pracovala na Praze 1 - a tam mi dítě do školky ani do jeslí nevezmou a navíc jesle na každou městskou část jsou jen jedny a soukromé - no to bude nářez. Kamarádka jde ve dvou letech do práce, na školku nemá šanci, jesle u nich na P4 mají někde v pr..... a tak má jedinou volbu soukr. školku - 16tisíc za měsíc - paráda co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.1.09 17:08

Kubíkovi vše nej k narozeninám. jdu se učit, mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
6.1.09 17:34

Holky, ja sla do jesli v deviti mesicich a naucila jsem se tam chodit. Nemyslim si, ze by me to nejak poznamenalo a nemocna jsem snad byla poprve az na zakladce. Mama me mela v sednacti a musela dodelat skolu, aby nezkoncila jen se zakladkou. Ted toho ovsem lituje, protoze jsem jedinacek a muc si me neuzila, ale myslim, ze me to bylo uplne jedno :D
Ja chci taky tady dat maleho od dvou do skolky. Vzdy jen na dva tri dny v tydna na ctyri hodiny. ne proto, ze chci do prace, ale proto, aby se naucil anglicky bez prizvuku. Ja bych ho anglicky nikdy nenaucila…

Evi, kdyz uz se do toho pustis, tak bych to stryktne dodrzovala, jinak nebude vedet, jak si to prebrat. Jednou ho tam das, jednou nedas. No me se to keca, Mates nejake sceny ani nezkousel a rovnou zacal hezky spinkat. Ale vim, je to moc tezke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
6.1.09 17:49

Dík za přání Kubovi a pochvalu stonožky. :D

Já ani nechci jít moc brzo do práce.Však jsem se od 15 napracovala dost a teď taky nezahálím.Jen chci prostě být s dětmi.
Naštěstí u nás jesle ani nejsou. 8)

A co se týče jiných zemí…oni sice jdou brzo do práce (mnohdy hned po šestinedělí),ale tam jsou k tomu podmínky.Nemají rodičák,zato pěkné přídavky.Aspoň němci.Martin se bavil s jedním,když jsme měli ještě 2 děti a on se ptal kolik tu máme přídavky.Tehdy jsme měli kolem 250,– na jedno dítko.A ten němec vyvalil oči a ptal se,jak s tím vyžijeme.Oni sice nemají rodičák a hned pracují,ale taky mají přídavky kolem 10000,– na jedno dítě (v přepočtu na naše).Tak si vemte.....2 platy plus peněz jak želez na přídavky......to mají z čeho platit jesle a nebo chůvu.A nebyl to žádný papaláš,ale normální dělník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
6.1.09 18:51

Evi Sami keď som ho po prvý krát dala do postielky aby zaspal sám.Plakal 45min,alebo hodinu.Už si nepametam.Ale dala som ho tam aj večer a už plakal „iba“ 30min.Keždý deň to bolo menej a menej.Až neplakal vobec.Len sa tam rozpraval s hajankom (polštařek-tučňák) a usnul.Jak sme boli teraz na SK,tak sa to zas odnaučil a řve tak,že až hyka.Tak ho nedavam.Musim zas chviľu počkať :( :roll: :lol: kym si zvykne,že je doma :oops: .Už tak často jazdit nebudeme,lebo sa mu všetok režim rozhadže :roll:

jesle v Aši nie su a ani by som ho tam nedala.Sice by sa korunky zišli ale viem,že by som pak ľutovala

Kubikovi všetko naj k narodeninám!!!

Jiřko krásna stonožka. Čumim aky maš talent.Ja pre Samika idem o týždeň objednať. :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
6.1.09 19:10
LUCIKU píše: Čumim aky maš talent.

Dík.Mamka mi jen zavolala a řekla:„Ty snad nejsi moje dcera.Po kom to máš?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.1.09 19:58

též dneska máme drsnou výchovu. Robin nechce ležet, když tam jsem ,tak řve když tam nejsem. a co se z toho nepoto ne? až tam přijdu, vím, že usne hned. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
6.1.09 20:27

No, tak já bych byla taky pro to, aby tady byly lepší podmínky pro matky s dětmi, kratší úvazky atd. Ani nevím, jestli to bez malého zvládnu, ale v těch 2 letech už snad nebude takový mamánek. Taky by bylo ideální jít do práce jenom 2-3× týdně a jinak být s malým, ale takový úvazek mi nikdo nedá. Ale 2letou mateřskou nás tady bralo více, ne? Nebo máte všichni tříletou?

Matýsek už je pořádný chodec, už přejde celou místnost… :) :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
6.1.09 20:46

Matýsek je šikulka. :potlesk:
To Radeček ujde trošku a pak jde na všechny čtyři. :lol: Ale dost často ujde cca 5 kroků pak si klekne na 4 a hned se zvedne a pokračuje. :) Jako by si chtěl odpočinout.Takže přejde skoro půl obýváku,ale s pouzami. :lol: Jak ho znám,tak si zase počká a pak bude rovnou běhat. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
6.1.09 21:10

Hezký večer přeju, ahoj..
tak my zrovna taky začli drsně usínat. Protože je to už přes dva měsíce boj, jinak než se mnou ve velké posteli to nešlo, takže včera jsem ho dala do postýlky, hned řev, trvalo to přes dvacet minut, spíš dýl. Sedím u něj, dosáhne na mě, mluvím na něj a nic, pořád řev. PAk jsem odešla, to řval ještě víc, až se zalykal… tak jsem už vyměkla, bylo devět hodin, takže jsem ho vzala do postele, okamžitě zaleh a za pět minut byl tuhej. Jen si tím řevem spustil sople a pak celou dobu chrochtal, než usnul na tvrdo, to se mu dýchání změní.
A dnes to trvalo asi čtvrt hodiny, ale byl unavenější než včera, brečel chvílema i ze spaní, klimbal, pořád klečel, ale pořád fňukal. Pak vypadal, že už spadne, tak jsem ho položila, ještě kviknul, ale usnul. Budu muset vydržet, protože když to šlo předtím, tak to půjde i teď!!!!
Uf, je to ale náročné.

Jinak jsem byla dnes taky na VZP, cpala jsem jim tam očkování, plavání, cvičení, tak cvičení nevzala, protože v prosinci končilo, či co, to ale plavčo taky… no daj mi „jen“ 2000,–. Ale když si tam přijdu ještě do pátka s účtenkou na další kurz, tak mi ho vezme a zároveň teď v lednu můžu dát už za letošek a bude to taky dvojnásobek.

Mateřskou mám na tři, na jeslema jsem nikdy nepřemýšlela, ale chápu, že někdo je potřebuje, aspoň na chviličku, což opravdu pomůže, když je nutnost…

Zítra mi kamarádka konečně VOjtu ostříhá, tak už nebudem mít roztomilé zarostlé kudrnaté miminko, ale zas už nebude ve stavu, kdy by chudák zasloužil skoro už gumičku s beruškou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
6.1.09 21:49

Tak mne došla trpezlivosť :x

Samik usniul o 19 a pak sa zobudil kolem 20.Mrzuty…Hrať sa nechcel len aby som ho nosila na rukach.Keď som ho položila na zem,tak nasledoval rev :roll: .Keď som si s nim ľahla,tak sa pricucol a robil pri tom kaskaderske kousky.(nohy na mojej hlave atd…)vydržala som to niečo cez hodinu.Šupla som ho do postielky a po 15min. šialenom řvani usnul.

tak dobrou.idem spať,lebo rano ideme na krv :roll: Predpokladam,že vysledky budu zas na prd,lebo mi každy z rodiny povedal,že Samik je nejaky priesvitný :roll: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí