Poradna duly
Jana Čurdová
jirabobes píše:Mňam.Mam to rada,ale ešte radšej kura na paprike.To neviem urobiť normalne,tak si kupim pytlikove
Dnes „vařím“ kuře na smetaně Dobrý hostinec od maggi.
žížala píše:To Samik taky rád,ale s Niveou
A nejvíc mu stejnak chutná teplá voda s měsíčkovou Weledou, co má na koupání.A hned po tom mlíko.
kitty25 píše:
takže zk. mám - viz. storyučitelka na mě zapomněla - jako tento semestr asi všichni co? nakonec jsem si s ní telefonovala a ona řekla, že mi to dá. řekla jsem, že to mám obtížné s tím hlídáním a tak, tak už to mám i zapsané a bez zk. dobrý co? aspoň jednou… jo a jsem si teda jela jen tak do Brna a zpět
ale dala jsem si v kfc to b-smart menu. super akorát, hranolky a mini twister za 45 a dobrý oběd![]()
![]()
jojo ne, že bych se zlobila že?
jdu si dát dvojku a na kutě, vstávala jsem ve čtyři, tak se jdu dospat ![]()
Bebuska píše:Dobré.
http://www.novinky.cz/…biotika.html
čaj ja Samikovi sladim,lebo inač mi nepije nič
Ale iba tošičku.Tak preto som sa rozhodla pre granulovany.Píšu že je bez sacharozy ale určite tam toho trošku bude.Uvidim,keď mu nebude chutnať tak ho vypijem ja ![]()
zelenina květak tu stoji stejne.
Okurky,rajčata papriky v zime nejeme
.Proste nam nechutna.V lete zas jo.Rajčata mam pak jak sušenky ![]()
Baro 5000 za školku????Tak Samik pojde pekne do normalnej.Chodili sme do nich aj my a sme tu.Stejne tu žiadna sukromna nie je.
Radko myslim,že 300 ml nie je malo.Ma k tomu ešte mliečko.Samko donedavna vypil tak 50ml a z toho ešte niečo povylieval
Teraz ho zas musim krotiť ![]()
Tak v Lidlu mali do dneska akci na cukor.10,90,– Pred 2 týždňami som kupovala za 19,90,–
.tak som zavolala Adamovmu kamošovi,ten tam pracuje aby mi vzal 10kg.Že vraj už včera nebol
.Pak mi volal,že ešte našiel v sklade a že mi priveze jak pojde z prace
No ušetrila som 100
![]()
Samozrejme tu zas nikto.Jak to že možete cez deň na net a večer nie??? ![]()
LUCIKU píše:Baro 5000 za školku????Tak Samik pojde pekne do normalnej.Chodili sme do nich aj my a sme tu.Stejne tu žiadna sukromna nie je.
Do školky půjde taky do normální. Ale já sháním jesle, protože v prosinci začnu chodit do práce. A v Ov žádné státní jesle nejsou.
5000 Kc za jesle je super. Pokud si dobre vzpominam, tak STATNI v Praze (nemam tam trvale bydliste) by me staly asi 500 Kc na den (a navic byly stejne beznadejne plne).
A co se skolky tyce, muzu jen doufat, ze mne, jakozto pracujici matce, letos Honzika (ctyrleteho) do statni skolky u nas ve meste vezmou.
Jdu spat, dobrou noc.
jesle v Praze 8 - stojí pro děti z Prahy 8 - 2000+jídlo 35kč na den
Pití
Jejda holky to jste mě překvapili
tak málo vám vypijou? To je normální,nebo já mám uchlastaný dítko. Já ráno uvařím čaj do termosky cca 2 litry Fildovi bez cukru a do druhý se dvěma lžičkami cukru Sabče a nám a večer z obou dohromady stěží načepuju hrníček.
Filda jí vypije sám zbyde tak malej panák k tomu mlíko ráno a mlíko večer.
Sabča ráno než odejde do školky tak vypije velkej hrnek čaje,pak odpo když přijde tak už to trochu fláká,ale když vymačkáme džusík z jablíček,pomerančů,kiwi,mandarinek tak toho máme velkej džbánek a ten vypije klíďo i sama,ten mačkáme ob den.
Kitty
velký úspěch!!!To koukám jak se to studuje
ale přeju ti to aspoň to máš za sebou!
Nákup
Tak jsem dojela pro Sabika a vyrazili jsme,byl to děs v tom počasí,ikdyž jsme byli autem
Ale byla jsem nakoupit nakonec i v DM,kaši,mlíko,ubrousky,plíny,prášek na praní,aviváž a na všem jsem ušetřila
plus ještě jsem si vzala vyplněnou kartičku na 10%slevy tak jsem byla nakonec ráda že jsem se přemluvila.
Jo a nakonec jsem dělala ještě teď večer langoše,manža je miluje a pekla perník,prý aby měl zítra i na svačnu (jede do Prahy) holky Pražský nechcete mu zítra některá uvařit?
Školka
Sabinka chodí do „komunisticky“ vyhlížející budovy,ale jinak se snaží to vedení uvnitř to osvěžit a moc se nám tam líbí. Mají tam kuchyňku lepší jak mi doma. Úplně jak dospělácká ale v mini provedení a to nádobíčko,nerez a hrnce jak od Zeptra,mikrovlnku,šlehače,mixéry.....aj.
Obýváček s gaučkama,křesílkama,imitace televize,kočárky krásné,opravdu vybavení si myslím ažažaž…
Sabča chodí na celý den,teď jí často beru domu poo,ale i tam občas spinká a líbí se jí tam.
bramburka81 píše:Aha,tak to joLUCIKU píše:Baro 5000 za školku????Tak Samik pojde pekne do normalnej.Chodili sme do nich aj my a sme tu.Stejne tu žiadna sukromna nie je.Do školky půjde taky do normální. Ale já sháním jesle, protože v prosinci začnu chodit do práce. A v Ov žádné státní jesle nejsou.
Jo a chodí do státní školky platíme 300 měsíčně a 32 za jídlo na den.
Přistěhovali jsme se vlastně až na začátku září a do školky nás vzali s ohromným štěstím,že jim 2 dítka nedorazila a rodiče je odhlásili a 1 místečko ve městě zůstalo volný (ze 3 školek co tu jsou) je sice od našeho bydliště nejdál (ty dvě druhý jsou od nás kousíček) ale nám to nevadí zase tak daleko to není a odpo to spojujeme s procházkou tak to jde.
taky jsem tu..
Luci , já dělám kuře na paprice tak, že cibulku hodím na tuk či olej, trochu ji osmahnu, pak to zasypu sladkou paprikou, na to hodím většinou kuřecí stehna a zaliju vodou. Až stehna změknou, tak to vyndám, rozdrobím na kousky, omáčku zahustím smetanou, povařím, hodím tam maso… někdy ještě v průběhu dosypávám papriku, aby ta chuť byla lepší
… sůl snad ani nepoužívám… no tak nějak, plus mínus, mně to chutná děsně moc, asi jediná omáčka, kterou zvládám, jedla bych to pořád, ale ono to taky nejde, že ![]()
ale ono je i víc způsobů, jak jsem tu tehdy četla…
Petro , to nemá chybu s tou zkouškou, cesta sice „zbytečná“ (co sníh?),ale zadarmo dnes téměř nic nedostaneš ![]()
Hani, ty máš teda chlemtače
buď ráda, synovec vypije podobně, budou mu koncem května dva a ségra ho musí krotit.. náš Vojta vypije taky sotva 300ml, poslední dva dny ani náhodou a mlíka ráno i večer tak 150 a to si ještě fandím a přidávám… ![]()
Jo holky, zjistila jsem, že v pátek bude 13.tého
![]()
Hani ty jo to bol, ale nakup
.Ja som takto vo velkom naposledy nakupovala asi pred pol rokom.Furt kupujem po trochu.Jak je Adam doma len na víkend,tak sa mi nakupovať moc nechce.To sme radšej zavrety doma.Ale furt v nedeli si skočime na tak stredny nakup.Ale teraz ma to asi čaka,lebo mi dochadza skoro všetko.Okrem cukru ten tu mam do pol hoďky
a pracich prostriedkov.Tymi ma zasobuje oco
.Mohol by kupovať ešte pleny ![]()