Poradna duly
Jana Čurdová
jirabobes píše:Lena1 píše:Matýsek měl hodně dlouho průjem a zvracel.Tak jestli nešli do nemocnice.
Holky, mně ušlo, co se stalo Pajuleně a Matýskovi?????
No oni všichni měli střevní potíže.Jen chudák malý to asi odnesl nejvíc.
No pane jo…chudinky.. Opravdu dlouho nepsala, tak snad jsou v pořádku.. ![]()
Tak Samik je v postielke a breči
.Už je unaveny ale spať nechce
.Večer ani necekne,keď ho uložim
.
Dnes mi prišiel letak z Billy.Maju tam Sleepand Play za 189,9.Tak pojdem zajtra asi kupiť,alebo počkam na Adama a to už nebudu
![]()
Holky mali ste čaje Sunarek?Su dobre.Chcem mu skusiť kúpiť pomarančovy.Tie sačkove mi už lezu na nervy.Keď potrebujem rychlo dať mu piť,tak to tu prelievam aby čo najrychlejšie vychladlo
.A tie sa možu robiť myslim aj s chladnou vodou ![]()
tak sáčkové čaje jsem taky vzdala docela rychle, i když jsem udělala vždy ráno z jednoho pytlíčku do půllitru a rozhodně mu to stačilo, pije pořád málo, i když je to lepší než dřív, ale kupuju granulované a většinou od hippu, když jsou v akci.. sunárek jsem ještě nezkoušela, ani nevím proč, ale tyhle Vojtovi chutnaj, nejsou z nich cítit žádné bylinky, cožmu zjevně vadilo..
ďau holky,
byli jsme na té hodině hudební školičky yamaha, no mohlo by to být trochu víc akčnější, ale jde to. Cena je naštěstí rozumná a nechala jsem si na účtenku napsat cvičení s dětmi, tak to zkusím na OZP. Mají tam hezkou herničku, tak to skloubíme.
VLADI - taky jsem objednala houbu na plouvočky, tak to vypadá, že u nás to bude každý 1/2 rok 2 houby. Já musím vytírat min. 2 týdně
Vlaďko - placky dělám poctivé i bramb. knedlíky, ze sáčku jen houskové, ať je Vojtíkovi dobře. Květák jsem taky kupovala ve Sparu za 50 a i okurku za 35. Jsou to šílený ceny, ale filda květák rád, tak co bych pro něj neudělala, že?
čaje - kupuji granulovaný sunarek jablečný nebo hami. Pytlíkové filda moc nechce. S těma tekutinama jsme vůbec na štířu. Vypije denně max 300 ml čaje + 1 mlíko 200.
Inge - jo ceny jsou šílený (za tu cenu by to mohlo vytírat samo), ale kačka říkala, že je fakt super a já věřím v úsporu času. Tak snad budu spokojená.
hani - hezké fotky
já dnes budu dělat koprovku a zítra těstoviny s kuřecím, špenátem a smet. omáčkou.
ahojky,
tak jak psala Radka, yamaha fajn…
Inge, fakt ten mop je bomba… od té doby, co jsou v čr, tak tu firmu podporuju
ale co půl roku ten „hadr“ nevyměnuju, se mi nechce… kupuju takový universal na kachle i plovoučku, mě by se to nechtělo přehazovat.. mě se celkově na ten hadr nechce sahat,proto leifhait… bych měla něco dostat, když je tak chválím ![]()
čaje granulované jsou nejlepší si myslím od hippu, nejlepe se rozpouští.. se sunarkem moc spokojená nejsem, je tam toho třeba hodně, aby to mělo chuť, já dávám poloviční dávku, aby to nebylo zbytečně sladké…
Tady furt chumelí, nádhera ![]()
půjdu s matesem asi odpoledne spát, se mi docela chce…
Ahojky,
tak jsme zpátky doma v teplíčku, venku je kosa a děsně fučí. A krásně chumelí, jenže nazemi se nic neudrží, škoda.
Matík chrupká, tak si vás jdu dočíst.
jo, inge díky za tip na oběd, mates měl to samé co vy ![]()
mám za dnešek vyrvané už 4klávesy, za chvíli budu psát jen s těma čudlíkama… neumím to tam narvat.. mám vytažené i ty plastové podklady..
Radko, přijedu na oběd,miluji špenát
Tak už mám doma všechen nákup.Ale připadala jsem si,jak šerpa.
![]()
Pračka pere.Radeček spinká.Jdu dělat baštu.
Dnes „vařím“ kuře na smetaně Dobrý hostinec od maggi.
Radeček má ještě ze včerejška brokolicovou polívku.Je pořádně hustá,takže mu to stačí.
Pak pojedu na vyúčtování a konečně roznesu (nebo Martin?) letáky.A ani se nenaděju a bude zase večer.
Radeček pije převážně vodu.Občas mu tam dám cca půl lžičky granulovaného čaje od hippu (do malé lahvičky 125ml).Mám i od sunarky,ale ještě na něj nedošla řada.Takže nevím,jaký je.
Děti taky pijou hlavně vodu.Občas jim uvařím čaj a stejně ho moc nechtějí.
Tak dočte no, reakce po částech.
Ceny zeleniny mazec, taky jsem koupila kvě ták na polívku a koukala jsem. A okurku na tzatziki a i rajčatakeříčková zapade.
čaje
Tak já dávám jen pytlíkové, granule vůbec.Ochutnala jsem u kamarádky něco odHippu a bylo to sladké a nechutnalo mi to. U nás teď vede ovocno-bylinkový od Megafytu na podporu imunity, je s echinaceou a i já ho jsem schopná vypít. ![]()
Sabiko
Pěkné fotky,koukala jsem, jakmocse Sabinka iFilípek změnili. ![]()
Vojtíkům ať je líp.Leni, ještě mě napadlo, že byto mohlo být ouško.
Radši to pošlu, hapruje mi to tu.
Kitty
Myslím na tě, ať jim vytřeš zrak.
Jiři
Matík taky pil převážně vodu, ale teď v zimě mám pořád pocit, že by to pití měl mít aspoň vlažný. A nejvíc mu stejnak chutná teplá voda s měsíčkovou Weledou, co má na koupání.
A hned po tom mlíko. ![]()
Jo a RAdko, taky bych se stavila na špenát, ten můžu téměř kdykoli v jakémkoli množství. ![]()
Tak a teď k tomu semináři.
Ono je to náročné popsat, protože to bylo zážitkové hledání.
Nejdřív jsme si říkaly jednu věc, která nás při prvním mateřství překvapila a proč?…Na to navázalo to, že role matky se skládá z mnoha částí a druhů činnosti a na lepící papírkyjsme psaly, co vše by v ideálním případě měla matka zvládnout a dělat a tyto papírky jsme následně dělily do tématických okruhů a těm dávaly společný název. Tím nám vzniklo nakonec devět podrolí-rozvíječ těla, rozvíječ ducha, služka, taxikář, manager, matka jako vzor (to zahrnovalo pravidla), empatická matka (vztah matka-láska), učitelka/vychovatelka a zprostředkovatelka světa kolem. Potom jsme na papír udělaly koláč a snažily jsme se znázornit výsečemi a procenty, jak to u nás v tu danou dobu funguje a následně na druhou stranu, jak bychom to ideálně chtěly. O tom jsme pak debatovaly a poté si každá vybrala jednu podroli, kterou by chtěla nějak prohloubit a ve dvojici jsme si povídaly o tom, proč tuto a jak na tom pracovat. A nakonec napsání odpovědí na otázky, co chceme začít dělat, co chceme přestat dělat a v čem chceme pokračovat.A na úplný závěr jen stručně říct pojmy, dojmy, co si odnášíme a tak.
Bylo to úžasné v tom, že měl člověk čas se nad tím vším zastavit, uspořádat si to a mít to tak celkově dané. Ta tvorba toho koláče bla hodně těžká, mě to trvalo dlouho, ale hodně mi to ukázalo a upozornilo, na to, co a jak dělám.
Tak to bylo jen takové nastínění, abych nepsala romány a neotravovala, pokud by vás něco zaujalo a chtěly jste vědět víc, tak napište.
A medaile tomu, kdo to dočetl až sem. ![]()
…já špenát taky můžu, Vojta ho tak nějak jedl a Lukáš vůbec, tak bych taky přijela
![]()
žížala píše:
Tak a teď k tomu semináři.Ono je to náročné popsat, protože to bylo zážitkové hledání.
Nejdřív jsme si říkaly jednu věc, která nás při prvním mateřství překvapila a proč?…Na to navázalo to, že role matky se skládá z mnoha částí a druhů činnosti a na lepící papírkyjsme psaly, co vše by v ideálním případě měla matka zvládnout a dělat a tyto papírky jsme následně dělily do tématických okruhů a těm dávaly společný název. Tím nám vzniklo nakonec devět podrolí-rozvíječ těla, rozvíječ ducha, služka, taxikář, manager, matka jako vzor (to zahrnovalo pravidla), empatická matka (vztah matka-láska), učitelka/vychovatelka a zprostředkovatelka světa kolem. Potom jsme na papír udělaly koláč a snažily jsme se znázornit výsečemi a procenty, jak to u nás v tu danou dobu funguje a následně na druhou stranu, jak bychom to ideálně chtěly. O tom jsme pak debatovaly a poté si každá vybrala jednu podroli, kterou by chtěla nějak prohloubit a ve dvojici jsme si povídaly o tom, proč tuto a jak na tom pracovat. A nakonec napsání odpovědí na otázky, co chceme začít dělat, co chceme přestat dělat a v čem chceme pokračovat.A na úplný závěr jen stručně říct pojmy, dojmy, co si odnášíme a tak.
Bylo to úžasné v tom, že měl člověk čas se nad tím vším zastavit, uspořádat si to a mít to tak celkově dané. Ta tvorba toho koláče bla hodně těžká, mě to trvalo dlouho, ale hodně mi to ukázalo a upozornilo, na to, co a jak dělám.
Tak to bylo jen takové nastínění, abych nepsala romány a neotravovala, pokud by vás něco zaujalo a chtěly jste vědět víc, tak napište.
A medaile tomu, kdo to dočetl až sem.
to si piš, že jsem to dočetla, ty bláho, to je zajímavé, sama bych na sebe byla hodně zvědavá a i věřim, že je člověk hodně překvapený… hele, to by mě asi taky bavilo, takhle se bavit, cítím z toho tu psychologii a to já ráda..
Jani
Tak díky za medaili.Jasně,že jsem dočetla.A zní to teda zajímavě.Jen nevím,jestli bych dokázala objektivně říct (rozepsat,nakreslit) jak to u mě funguje.Kolik času čemu věnuju.Já bych to spíš chtěla slyšet od někoho jiného a pak bych se nad tím mohla zamyslet.........Chápeš,jak to myslím?
No jinak by mě to zajímalo i víc.Moc ses teda nerozepsala.