Prošlá voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.19 09:44

Prosla voda

Ahojte, koupila jsem si v obchode balik jemne perlive vody. Po vypiti 3 lahvi jsem zjistila, ze je 2, 5 mesice prosla. Může to byt problem? Prodavacky bych nakopala do… jo a jsem tehotna, proto se ptam

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35697
29.1.19 09:45

Nemyslím si. Tam se nemá co kazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.1.19 09:48

a jak se má asi voda zkazit - projít? :nevim:
to není jogurt :roll:

• Citovat
  • Upravit
2324
29.1.19 09:58

V pohode, nič ti nebude. Ináč čo sa týka vody v PETkách, tak aj keď nie je po záruke, stačí keď ju niekde zle skladujú, pečie na ňu slnko a stane sa z nej vynikajúca pochúťka plná sajrajtov :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.1.19 09:58

@smurfka on i opravdový jogurt vydrží bez újmy i po době spotřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.1.19 10:03
@Heivka píše:
@smurfka on i opravdový jogurt vydrží bez újmy i po době spotřeby.

ano to vím, jen dlouze přemýšlím co se má na vodě zkazit..jestli jako bude žlutá, nebo se tam utvoří plísně? nebo..... :nevim: :think: :mrgreen:
@rodinka4
ano to ano..plná sajrajtov…a to lidem uškodí jak? a jak víš, že doma to dobře zkladuje a nemůže za to nakonec kupec..
jako někdy bych fakt chtěla vidět zkaženou balenou perlivou vodu :think:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
29.1.19 10:06

jinak anonymní, prodavačka za to fakt nemůže..když nejsi schopna si kontrolovat co kupuješ, můžeš kopat do anusu jen sama sebe.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
a12
60975
29.1.19 10:07
@smurfka píše:
ano to vím, jen dlouze přemýšlím co se má na vodě zkazit..jestli jako bude žlutá, nebo se tam utvoří plísně? nebo..... :nevim: :think: :mrgreen:
@rodinka4
ano to ano..plná sajrajtov…a to lidem uškodí jak? a jak víš, že doma to dobře zkladuje a nemůže za to nakonec kupec..
jako někdy bych fakt chtěla vidět zkaženou balenou perlivou vodu :think:

Ale tak o to az tak nejde ne? Je na ni naky datum spotreby, tak by to v krame prodávat nemeli kdyz je to prosly..
Jestli se to nejak muze zkazit nebo ne uz je jedno..
Ja teda treba u vody taky datumy nekontroluju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
29.1.19 10:08
@smurfka píše:
@rodinka4
jako někdy bych fakt chtěla vidět zkaženou balenou perlivou vodu :think:

Vieš čítať? Tak si skús ešte raz prečítať že som jej napísala… Že sa jej nič nestane. To s tým slnkom bola len vsuvka, že aj keď nie je voda v PETke po záruke, mohla byť zle skladovaná, čo tiež nie je žiadna výhra :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60975
29.1.19 10:08
@smurfka píše:
jinak anonymní, prodavačka za to fakt nemůže..když nejsi schopna si kontrolovat co kupuješ, můžeš kopat do anusu jen sama sebe.. :nevim:

No to si uplne nemyslim.. Jasne mela by si to zkontrolovat uz v krame, ale prodavacky, nebo naky skladnici by to asi meli hlídat a do prodeje by to jit nemelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
29.1.19 10:11
@a12 píše:
Ale tak o to az tak nejde ne? Je na ni naky datum spotreby, tak by to v krame prodávat nemeli kdyz je to prosly..
Áno, nemajú to čo predávať, ak je to po záruke. Tiež spotrebu na vode nekontrolujem, spolieham sa na obchodníka, že dodržuje pravidlá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60975
29.1.19 10:13
@rodinka4 píše: Áno, nemajú to čo predávať, ak je to po záruke. Tiež spotrebu na vode nekontrolujem, spolieham sa na obchodníka, že dodržuje pravidlá.

Ja treba syry, jogurty atd. Kontroluju protoze jim neverim, kolikrat se mi stalo, že jsem narazila na prosly, nebo tesne pred koncem.. Ale u vody me to fakt nikdy nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.1.19 10:15
@smurfka píše:
jinak anonymní, prodavačka za to fakt nemůže..když nejsi schopna si kontrolovat co kupuješ, můžeš kopat do anusu jen sama sebe.. :nevim:

Prodavačka za to může v každém případě. Není důvod kvůli tomu napadat zakladatelku. Kontrolovat dobu spotřeby je povinností prodejce a prošlé zboží lze prodávat jen s upozorněním na prošlou lhůtu spotřeby. A ano i voda se může zkazit. Při stáčení do lahví projde ošetřením proti množení mikroorganismů, ale to není nikdy 100%. Po nějaké době se mohou množit znovu. Proto ten datum spotřeby…

• Citovat
  • Upravit
smurfka
29.1.19 10:17
@a12 píše:

ano nekontroluješ, protože víš že když koupíš vodu po datumu spotřeby, že se z ní neotrávíš..
jako psát jestli se mi může něco stát když jsem těhotná a vypila jsem vodu po datu spotřeby, to už je teda mazec..ale tak tady se není čemu divit..Jen si to opět zařadím do složky netrapnější diskuze EM. :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1824
29.1.19 10:18

Voda má „minimální trvanlivost“, nikoliv „spotřebujte do“, takže se po tomto datu prodávat může. Měla by ale být označena, třeba umístěním ve speciálním regále, a obvykle bývá na takové zboží sleva.
Jinak z „prošlé“ vody bych si opravdu vrásky nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí