Prošlý "tvrdý" salám

1200
4.6.13 17:10

Prošlý "tvrdý" salám

Ahoj holky, snědla jsem několik koleček tvrdého salámu „Bačajka“ a až potom jsem si všimla, že je už 12 dní po datu „spotřebujte do“ a to byl už i otevřený… chutnal ale normálně a ani žádná plíseň na něm nebyla… ted mám strach co mi z toho může být, jestli to mám radši vyzvracet nebo co :( co myslíte? :( abych neměla nějakou salmonelu nebo něco..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1869
4.6.13 17:13

Ahojky, pokud nebyl zelený a vyloženě nesmrděl, tak bych se nebála… :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3254
4.6.13 17:14

Pokud byl v chladu tak bych se toho nebála. Je tam naspaná min. doba spotřeby. max. doba spotřeby je delší :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
24395
4.6.13 17:14

Te to max prozene. K tomu je to minimalni spotreba, ne max. Neboj :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
478
4.6.13 17:17
@PaFi píše:
Ahoj holky, snědla jsem několik koleček tvrdého salámu „Bačajka“ a až potom jsem si všimla, že je už 12 dní po datu „spotřebujte do“ a to byl už i otevřený… chutnal ale normálně a ani žádná plíseň na něm nebyla… ted mám strach co mi z toho může být, jestli to mám radši vyzvracet nebo co :( co myslíte? :( abych neměla nějakou salmonelu nebo něco..

Já si myslím, že to řešit nemusíš. Maximálně ti bude špatně. Ale jestli tomu nic nebylo, tak to asi nebude žádná tragédie :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
19124
4.6.13 17:18
@PaFi píše:
Ahoj holky, snědla jsem několik koleček tvrdého salámu „Bačajka“ a až potom jsem si všimla, že je už 12 dní po datu „spotřebujte do“ a to byl už i otevřený… chutnal ale normálně a ani žádná plíseň na něm nebyla… ted mám strach co mi z toho může být, jestli to mám radši vyzvracet nebo co :( co myslíte? :( abych neměla nějakou salmonelu nebo něco..

pokud by tam byla salmonela, tak by nečekala až salám projde ;) Pokud by byl salám zkažený, tak bys to zcela určitě poznala na chuti

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1857
4.6.13 17:18
@PaFi píše:
Ahoj holky, snědla jsem několik koleček tvrdého salámu „Bačajka“ a až potom jsem si všimla, že je už 12 dní po datu „spotřebujte do“ a to byl už i otevřený… chutnal ale normálně a ani žádná plíseň na něm nebyla… ted mám strach co mi z toho může být, jestli to mám radši vyzvracet nebo co :( co myslíte? :( abych neměla nějakou salmonelu nebo něco..

Nebála bych se. Potraviny se nezkazí hned po datu spotřeby, pokud jsou dobře uchovávány. Navíc je to datum min. spotřeby a suchý salám vydrží déle než třeba šunka. Tchán podniká v uzeninách a normálně párky, atd. jí ještě pár dní po skončení data spotřeby.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
19124
4.6.13 17:19
@Elinečkaaa píše:
Já si myslím, že to řešit nemusíš. Maximálně ti bude špatně. Ale jestli tomu nic nebylo, tak to asi nebude žádná tragédie :)

no špatně tak leda z nervů, jestli se neotráví :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4990
4.6.13 17:21

Suchy salam ma byt ulezely a poradne vyschly, cerstvy stoji za starou belu :mavam:

Příspěvek upraven 04.06.13 v 17:22

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1200
4.6.13 17:22

Tak všem moc děkuju za odpovědi, tak už jsem klidnější :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
801
4.6.13 17:22

U suchýho samálu bych se nebála, vždyť plno lidem visí něco podobného ve spíži bez obalu, postupně se odřezává a nikdo ani neví, jakou měl minimální trvanlivost.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
29440
4.6.13 17:24

Neboj, nic Ti z toho nebude.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
31692
4.6.13 17:32

Jak všichni píšou, pokud chutnal normálně, tak ti nic nebude, max zkažený žaludek. já někdy před 7 lety dostala od tety na cestu makrelu, bylo zrovna horko, já ji měla 5 hodin ve vlaku, a já blbka ji snědla doma..no týden mi bylo jak v 1: trimestru těhotenství :lol: naštěstí nic horšího. takže ze salámu skladovanýho v lednici bych obavy neměla 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1998
4.6.13 17:32

Kdyz uz se tu resi ta minimalni doba, do kdy si myslite, ze je treba dobra limonad? Muz dela ve velkoobchode a kdyz jim u neceho konci minimalka, muzou si to brat domu zadarmo, ted navozil dzusy relax, ruzne druhy, kde minimalka koncila ted v kvetnu, takze tem si myslim nic nebude a pijeme je normalne, pak jeste nejaky limonady a ty jsou treba s minimalkou do 3,4(2013) jak dlouho myslite, ze jsou jeste pozivatelne?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1200
4.6.13 17:40

Já se toho teď tak přehnaně bojím, protože jsem kdysi měla salmonelu po zkaženém nanuku a byl to nezapomenutelný zážitek :lol: vždycky dávám na trvanlivost pozor a teď toto… zvlášť jak se všude řeší, že když má něco minimální trvanlivost, tak je tam rezerva, ale tady bylo spotřebujte do data uvedeného na obalu, což je prý horší..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat