Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
menu číslo jedna až na ten dezert. Maliny s rybízem budou hodně kyselé a né každý z toho bude nadšený a želé taky né každý uvítá. S dezertem je to těžké - měl by být lehký možná i osvěžující, né moc kyselý, né moc sladký, né suchý, né krémový. Nějaká čokoládovo vanilková pěna nebo tiramisu jsou pro mě třeba lepší varianty. Želé z vína s exotickým ovocem je hodně kreativní a lákavá záležitost, ale každý člověk má jiné chutě a u tohohle bych se bála že se dostáváš na tenký led. Dost riskuješ že dva lidi to nadchne a zbytek ti to zdrbne. Nějaká blbá pipka u stolu pronese že ze želé je jí blivno a že to ani neochutná a ty pak budeš akorát naštvaná.
za mě 1. ale nezapomeň každy dava brambory takže se stava ,že celej tyden jedí brambory. Jinak jsi dobra klobouk dolu
já bych se tam přihlásila hned, ale muž by mě zabil
takže aspoň přidám názor:
předkrm - nedělala bych salát, a už vůbec ne s x-druhy zálivky. Jednak zeleninu moc lidí u nás na předkrm nejí… a při tolika druzích zálivek by byli hosté zmatení. zelenině bych se ale nevyhýbala, jen bych ji doplnila třeba grilovaným kozím sýrem nebo nějakou domácí paštikou…
polévka - ok
hlavní chod - kuře: rokfór je hodně aromatický, až do sladka, rukola zas taková štiplavější, do kysela… tyto chutě bych nekombinovala. K rokfóru se hodí třeba pošírovaná hruška, nějaký dip z brusinek, vlašské ořechy, čekanka.. a když už salát,tak polníček.
kachna - to bych ještě něčím doplnila, je to 2× maso a 1× brambory. Dala bych k tomu třeba glazovanou mrkev… ta je taková lehce do sladka, ta by ke kachně šla. Nebo bych do výpeku z té kachny přidala brusinkovou/višňovou/rybízovou zavařeninu, lehce vypekla a pak přelila.
dezert - určitě sorbet. teď jsem měla skvělý bazalkový sorbet (citrónový základ a k tomu rozmixovaná bazalka - vynikající)
nedávno jsem měla v jedný restauraci šafránový pudink a byla to lahůdka. Šafránový pudink měl určitě málokdo a na to, že to byl jen „blbej“ pudink z toho mám zážitek na celej život.
týjo, super, až to budeš mít za sebou, tak se přijď rozhodně o zážitky podělit sem k nám: https://www.emimino.cz/…nkovani/225/#… , pořád se dohadujem, jak to v Prostřeno asi ve skutečnosti chodí, tak by to bylo bezva slyšet od někoho, kdo tam fakt byl ![]()
ad menu, já bych si dala to první, protože kachnu nemusím (haha, ale fakt bych nesrážela body
, samozřejmě bych ochutnala a jistě i snědla, jen zkrátka kuřecí a s roqfórem-na to bys mě utáhla snáz), jinak ale obojí stejně vymyšlený dobře.
jinak jak tu někdo zmínil, nesouhlasím sice s tím, že rukola je až dokysela, já ji vnímám spíš až do hořka-nicméně to je jedno, podstatné je, že je to dost výrazná a specifická chuť a nemusí opravdu každému sednout, takže asi bych ten salát upravila zvlášť, kdo nechce, ať si nedává a nezkazí si tím chuť
K tomu rokfóru…spoléhám se na Prahu, kterou mám kousíček, tam ho prostě musím sehnat!!
Uvařila bych:
1. Topinku ve vajcu
2. Kuřecí vývar z nudlema
3. Králika na česneku
4. Bublaninu
Toto menu protože při mojem štěstí bych dostala lidi kteří by mi zkritizovali i modré z nebe ![]()
Obojí je bezvadné. Mňam.
Úplně se vidím, jak to žeru…
Ale přece jen o trošilinku víc bych měla chuť na to 1. menu. Víš, problém je v tom, že jak se tak na ten pořad občas mrknu, tak každý týden je tam minimálně jeden mamlas, co vaří ze všech nejlíp, má několik Michelinských hvězdiček, všude byl, je perfektně znalý gastronomie, uvaří na svůj večer řízek a salát a pak zkritizuje u ostatních úplně všechno, byť je to sebelepší a sebenápaditější. No nicméně… držím palce a fandím Ti, že tam jdeš!
Já bych ty lidi zabila, kdyby se mi nimrali v jídle a na všechno řekli, že to nežerou nebo že to není připraveno tak jak ONI to dělají. ![]()
já bych uvařila:
předkrm: Hovězí polévku se zeleninou
hlavní chod: Guláš s karlovarským knedlíkem nebo pečenou kachnu s červeným zelím a karlovarským knedlíkem
dezert: Velhory nebo jablečný štrůdl
zakladatelko, respect! dala bych s chutí obe menu, ale už teď slyším ty kecy, že kachní prsíčka byla moc přepečená, a že škoda, že místo dezertu nebyla zmrzlina ![]()
hodně štěstí ![]()
Za me jendicka i s tim zele
. Drzim ti palce. Tak dej pak vedet, at se na tebe juknem
napadlo mě něco ďábelského. Co takhle udělat jak želé tak sorbet, do menu napsat oboje a pak dát každému na výběr? Pak nemůžou mít blbé kecy když si to vybrali. No ne?
Lynette píše:dezert: Velhory nebo jablečný štrůdl
co je (jsou) Velhory?
![]()
jinak přesně, „celý týden jsem se těšila na zmrzlinu, škoda že nebyla, jsem zklamaná a dávám 6 bodů“ ![]()
levmah28: no tak to bych si dala!!! uvažovala jsem i o klasice, prostě to snad žere každý…i když třeba mamlasové, co nepozřou svíčkovou nepochopím…hlavně když se ta klasika udělá fakt dobře, úúúúúú to by bylo žrádlo!!!
No zatím se hlásit nebudu, to až po porodu
Tohle jsou první menu který jsem si sestavila, tak zkusím večer mrknout do kuchařky pro další inspiraci…mám pocit že normálně vařím dokola to samé, tak už ani nevím, co bych vařila.
Králíček na česneku s br knédlem…ach
![]()