Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
elanaa: Velhory to je ten nejlehčí moučník, co jsem kdy měla. Jsou to dorůžova upečené tenké plátky jemného těsta spojené lehkým krémem z pudinku, mouky, cukru a tuku. Při pečení těsta se těsto zvlní a proto se to jmenuje velhory.
Tak já vařím většinou českou kuchyň,ale mám ráda i cizí,ale doma by mi to nikdo nejedl
králika mám běžně.Když uvaříš českou kuchyni,tak ti řeknou,že je to obyčejné,a když něco cizího tak jim to chutnat nebude
já bych tam třeba také,ale manžel by se ostudou propadl ![]()
Lynette píše:
elanaa: Velhory to je ten nejlehčí moučník, co jsem kdy měla. Jsou to dorůžova upečené tenké plátky jemného těsta spojené lehkým krémem z pudinku, mouky, cukru a tuku. Při pečení těsta se těsto zvlní a proto se to jmenuje velhory.
aha, díky, to fakt neznám
Ja bych si zele dala.. taky o tom premyslim, ale mam trochu strach, ze pulka lidi neji to, druha ono a pak nejaky takovy ten rypal, co vsechno zkritizuje by to zkazil.. ja treba nemuzu jist ryby a orechy, ale kousek bych ochutnala a hodnotila, nejsem konfliktni.. ted se budeme stehovat do vetsiho bytu a az ho zaridime, tak bych to mozna zkusila a udelala bych:
1. plnena rajcata lilkem/ plnene zampiony - asi oboji, co by kdo chtel
2. brokolicovy krem
3. kure v krunyri - je to kure obalene v bylinkach, cesneku, citronu a pece se v teste, je pak spis takove dusene, ale chut uzasna.. k tomu pecene brambory a teplou zeleninu.. uz vidim, jak nekdo ohrnuje nos nad tim, ze kure neni zlate
4. asi panna cotta s ovocem - to vetsinou chutna vsem
Co myslite?
Tak me se libi oboje menicka,ale akorat ty dezerty by me moc nepotesily,ja bych byla jeden z tech brblalu
samozrejme bych to snedla,mam sladky rada ale toto by me moc nenadchlo…
Lucah píše:
Ja bych si zele dala.. taky o tom premyslim, ale mam trochu strach, ze pulka lidi neji to, druha ono a pak nejaky takovy ten rypal, co vsechno zkritizuje by to zkazil.. ja treba nemuzu jist ryby a orechy, ale kousek bych ochutnala a hodnotila, nejsem konfliktni.. ted se budeme stehovat do vetsiho bytu a az ho zaridime, tak bych to mozna zkusila a udelala bych:
1. plnena rajcata lilkem/ plnene zampiony - asi oboji, co by kdo chtel
2. brokolicovy krem
3. kure v krunyri - je to kure obalene v bylinkach, cesneku, citronu a pece se v teste, je pak spis takove dusene, ale chut uzasna.. k tomu pecene brambory a teplou zeleninu.. uz vidim, jak nekdo ohrnuje nos nad tim, ze kure neni zlate
4. asi panna cotta s ovocem - to vetsinou chutna vsem
Co myslite?
elanaa: http://www.dobre-recepty.sk/…ove-velhory/
Tady je verze na karamelové velhory. Ty neznám. My je plníme tím pudinkovým krémem. U karamelu bych se bála, že to bude moc sladké.
Ahoj, zrovna včera jsme Prostřeno řešily s kamarádkou, tenhle týden se toho účastní její rodiče. Mají tam hodně podmínek(ne nesplnitelné
)a v televizi budou až v květnu.
pivecka píše:
Ahoj, zrovna včera jsme Prostřeno řešily s kamarádkou, tenhle týden se toho účastní její rodiče. Mají tam hodně podmínek(ne nesplnitelné)a v televizi budou až v květnu.
pivecko: a můžu vědět, jak dlouho to trvalo, od podání přihlášky, než je kontaktovali? třeba bych to stihla do porodu ![]()
No páni - to jsi teda odvaha ![]()
Jinak za mě určitě kuře - úplně se mi na něj sbíhají sliny - dezerty bych snědla oba ![]()
Jinak co jsem slyšela, tak od podání přihlášky do natáčení je to jak kdy. Záleží jak se sejdou lidi, než se jich přihlásí 5 tak to někde trvá dlouho a někde ne.
Třeba když bylo prostřeno od nás z Vysočiny, jak tam byl ten finanční poradce, jak bydlel v tý hrozný barabizně, tak na toho prý čekali a ozvali se mu necelý týden poté, co podal přihlášku a natáčelo se docela brzo
Jo, tak prý jak píše Starrky. Podávali přihlášku někdy na podzim, takže jak se jim sejdou lidi.
s Pannacottou bych byla opatrná, není to tak dlouho, co ji tam někdo vařil a právě proto, že je to známý a oblíbený dezert, tak tam bývá oblíbené strhávání bodů za to, že „znám to sladší“ „znám to hustší“ „dělám to jinak“ „znám to malinama“ ![]()
Ahoj, na obou menu je něco co bych rozhodně nedělala. Teď nemám čas tak jen ať se mi to přidá k oblíbeným napíšu později ![]()
elanaa píše:
s Pannacottou bych byla opatrná, není to tak dlouho, co ji tam někdo vařil a právě proto, že je to známý a oblíbený dezert, tak tam bývá oblíbené strhávání bodů za to, že „znám to sladší“ „znám to hustší“ „dělám to jinak“ „znám to malinama“
Nejlepší for byl, když jeden všeználek komentoval creme brulée, které dle přípravy (co jsem četla a viděla) muselo být úchvatné, že by do toho dal vaječnej koňak nebo trochu rumu do toho na chuť
Jsem málem okousala televizi.