Prostřeno - co uvařit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
6.2.12 11:50

elanaa: Velhory to je ten nejlehčí moučník, co jsem kdy měla. Jsou to dorůžova upečené tenké plátky jemného těsta spojené lehkým krémem z pudinku, mouky, cukru a tuku. Při pečení těsta se těsto zvlní a proto se to jmenuje velhory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.2.12 11:52

Holma

Tak já vařím většinou českou kuchyň,ale mám ráda i cizí,ale doma by mi to nikdo nejedl :nevim: králika mám běžně.Když uvaříš českou kuchyni,tak ti řeknou,že je to obyčejné,a když něco cizího tak jim to chutnat nebude :think: já bych tam třeba také,ale manžel by se ostudou propadl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31397
6.2.12 11:53
Lynette píše:
elanaa: Velhory to je ten nejlehčí moučník, co jsem kdy měla. Jsou to dorůžova upečené tenké plátky jemného těsta spojené lehkým krémem z pudinku, mouky, cukru a tuku. Při pečení těsta se těsto zvlní a proto se to jmenuje velhory.

aha, díky, to fakt neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
6.2.12 11:55

Ja bych si zele dala.. taky o tom premyslim, ale mam trochu strach, ze pulka lidi neji to, druha ono a pak nejaky takovy ten rypal, co vsechno zkritizuje by to zkazil.. ja treba nemuzu jist ryby a orechy, ale kousek bych ochutnala a hodnotila, nejsem konfliktni.. ted se budeme stehovat do vetsiho bytu a az ho zaridime, tak bych to mozna zkusila a udelala bych:
1. plnena rajcata lilkem/ plnene zampiony - asi oboji, co by kdo chtel
2. brokolicovy krem
3. kure v krunyri - je to kure obalene v bylinkach, cesneku, citronu a pece se v teste, je pak spis takove dusene, ale chut uzasna.. k tomu pecene brambory a teplou zeleninu.. uz vidim, jak nekdo ohrnuje nos nad tim, ze kure neni zlate
4. asi panna cotta s ovocem - to vetsinou chutna vsem
Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12794
6.2.12 11:57

Tak me se libi oboje menicka,ale akorat ty dezerty by me moc nepotesily,ja bych byla jeden z tech brblalu :D samozrejme bych to snedla,mam sladky rada ale toto by me moc nenadchlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12794
6.2.12 11:58
Lucah píše:
Ja bych si zele dala.. taky o tom premyslim, ale mam trochu strach, ze pulka lidi neji to, druha ono a pak nejaky takovy ten rypal, co vsechno zkritizuje by to zkazil.. ja treba nemuzu jist ryby a orechy, ale kousek bych ochutnala a hodnotila, nejsem konfliktni.. ted se budeme stehovat do vetsiho bytu a az ho zaridime, tak bych to mozna zkusila a udelala bych:
1. plnena rajcata lilkem/ plnene zampiony - asi oboji, co by kdo chtel
2. brokolicovy krem
3. kure v krunyri - je to kure obalene v bylinkach, cesneku, citronu a pece se v teste, je pak spis takove dusene, ale chut uzasna.. k tomu pecene brambory a teplou zeleninu.. uz vidim, jak nekdo ohrnuje nos nad tim, ze kure neni zlate
4. asi panna cotta s ovocem - to vetsinou chutna vsem
Co myslite?
:palec: :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
6.2.12 12:06

elanaa: http://www.dobre-recepty.sk/…ove-velhory/
Tady je verze na karamelové velhory. Ty neznám. My je plníme tím pudinkovým krémem. U karamelu bych se bála, že to bude moc sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
6.2.12 12:15

Ahoj, zrovna včera jsme Prostřeno řešily s kamarádkou, tenhle týden se toho účastní její rodiče. Mají tam hodně podmínek(ne nesplnitelné :mrgreen: )a v televizi budou až v květnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.2.12 12:27
pivecka píše:
Ahoj, zrovna včera jsme Prostřeno řešily s kamarádkou, tenhle týden se toho účastní její rodiče. Mají tam hodně podmínek(ne nesplnitelné :mrgreen: )a v televizi budou až v květnu.

pivecko: a můžu vědět, jak dlouho to trvalo, od podání přihlášky, než je kontaktovali? třeba bych to stihla do porodu :-))

• Citovat
  • Upravit
129
6.2.12 12:32

Zeptám se a hned napíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
6.2.12 12:38

No páni - to jsi teda odvaha :)
Jinak za mě určitě kuře - úplně se mi na něj sbíhají sliny - dezerty bych snědla oba :mrgreen:
Jinak co jsem slyšela, tak od podání přihlášky do natáčení je to jak kdy. Záleží jak se sejdou lidi, než se jich přihlásí 5 tak to někde trvá dlouho a někde ne.
Třeba když bylo prostřeno od nás z Vysočiny, jak tam byl ten finanční poradce, jak bydlel v tý hrozný barabizně, tak na toho prý čekali a ozvali se mu necelý týden poté, co podal přihlášku a natáčelo se docela brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
6.2.12 12:40

Jo, tak prý jak píše Starrky. Podávali přihlášku někdy na podzim, takže jak se jim sejdou lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
6.2.12 12:46

s Pannacottou bych byla opatrná, není to tak dlouho, co ji tam někdo vařil a právě proto, že je to známý a oblíbený dezert, tak tam bývá oblíbené strhávání bodů za to, že „znám to sladší“ „znám to hustší“ „dělám to jinak“ „znám to malinama“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.2.12 12:49

Ahoj, na obou menu je něco co bych rozhodně nedělala. Teď nemám čas tak jen ať se mi to přidá k oblíbeným napíšu později :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
6.2.12 12:52
elanaa píše:
s Pannacottou bych byla opatrná, není to tak dlouho, co ji tam někdo vařil a právě proto, že je to známý a oblíbený dezert, tak tam bývá oblíbené strhávání bodů za to, že „znám to sladší“ „znám to hustší“ „dělám to jinak“ „znám to malinama“ :zed:

Nejlepší for byl, když jeden všeználek komentoval creme brulée, které dle přípravy (co jsem četla a viděla) muselo být úchvatné, že by do toho dal vaječnej koňak nebo trochu rumu do toho na chuť :pocitac: Jsem málem okousala televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí