PROVERA a slabá MS ! ! !

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2318
27.2.09 08:12

Anonymní: a nezkoušela jsi klasickou homeopatii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.2.09 16:06

Hanscho! úplně jsi mi mluvila z duše!!! To myslení na mimi a těhu testy, hledání příznaků… přesně já! Ale pak jsem se s tím nějak vyrovnala a snažila sledovat ten čípek, hlen a zabavit se oblíbenými činnostmi a pomohlo to, akorát teda to mimi pořád nic. Jinak ta dr mi momentáně pomáhá s tím cyklem a jinak zatím nic neřešila. Když ona je i dr v nemocnici, takže ordinaci má jen dva dny a hodně lidí a já nesnáším nemoc.pach a tak, když konečně na mě vyjde řada, tak rychle rychle a pryč!!! takže mi akorát rozepsala tu proveru a řekla dny plození a bylo. A asi to nechá, jestli se takhle nezadaří.. (vlastně když jsem tam naposled byla, tak to bylo teprv 4 měs. snažení - teď už máme 7. měsíc), ale jelikož už teď budu brát poslední balení provery (předepsala mi 3), tak až tam půjdu příště, tak už jí požádám taky o nějaké podrobnější vyšetření, protože si myslím, že ta ovulace asi není… Takže asi tak. Teď jsem se rozhodla pro měsíc snažení stylem - nebudu nic sledovat!!! budem se sanžit ob den ob dva a uvidíme… nechám tomu volnej průběh, budu se snažit zaměstnávat hlavu něčím jiným a na tohle moc nemyslet (i když to se moc nedá!!!), ale mě už to sledování a přemýšlení, jestli dnes je nebo není ovu a jestli se teda tulit nebo až zítra… Už mě to nebaví!!! Takže si chci od všeho odpočnout a uvidíme :-)) Každopádně, po tom měsíci, stejně půjdu k té dr, takže budu taky žádat o pomoc a nějaké řešení…
Tak díky a mějte se :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.2.09 16:07

Lasicko, co máš konkrétně na mysli??? :-)

• Citovat
  • Upravit
411
4.4.09 23:58

Ahoj, mám úplně stejný problém. Po prvním porodu mi píchli DepoProveru - antikoncepci, po pominutí účinku jsem začala brát Proveru 5mg na srovnání cyklu a snažit se o druhé mimi. Už je to 13. měsíců a teprve teď s manželem podstupujeme další vyšetření. Bohužel nevím, jak poznat těhotenství před braním Provery. Myslím, že může vyvolat menstruaci jenom to, že jí bereme. Dr. mi říkal, že těhotenství nevadí ale nějak jsme se zapoměla zeptat, jak to je, když otěhotním a začnu brát prášky, co se děje potom? Podle mne totiž Provera vyvolá MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
5.4.09 18:01

Ahoj Šarloto, potýkala jsem se taky se snažením a dlouhým cyklem. Dr. mi říkal, že mi zřejmě nefungují vaječníky a napsal mi Proveru. Brala jsem ji pouze jeden měsíc a další jsem odmítla, právě kvůli depresivním stavům a nevolnostem a do jiné „chemické“ léčby se mi moc nechtělo. Dr. mi tedy navrhl, ať zkusím otěhotnět „bez medicíny“, že mi dá půl roku. Pokud se to do půl roku nepodaří, zkusíme jinou léčbu. V tu dobu mi kamarádka doporučila zkusit kontryhelový čaj, ten koupíš v každé lékárně. Cyklus se sice nesrovnal, ale otěhotněla jsem. A to cca 50. DC. Byl to vlastně hned ten cyklus po Proveře. Takže nevím, co zapůsobilo - jestli Provera v předchozím cyklu, kontryhelový čaj nebo vitamíny pro snažilky (obsahovaly kyselinu listovou a myslím, že i vitamin E a asi ještě něco).
Držím moooooooc palce, ať se Ti zadaří co nejdřív!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
5.4.09 18:17

Kracmeratko, pokud bys otěhotněla, tak MS nedostaneš. Provera ji vyvolá jen v případě, že těhotná nejsi. Resp. teoreticky se to stát může popř. bys třeba jen špinila, ale spíše prostě MS nepřijde, uděláš test atd. a pak ti ji dr. už nasazovat nebude.

Já jsem ji také brala na úpravu cyklu. Je to spolu s Duphastonem a Utrogestanem (ted se dává i Crinone) stejná sorta léků (účinky jako má tělu vlastní progesteron). Doktoři se v názoru ale liší, někteří Proveru neradi vidí a dávají jen zbylé léky, jiní jsou i pro Proveru. Mě třeba dr. řekla, že si myslí, že mi typově bude sedět dobře (neměla jsem skoro žádné vedlejší účinky, jen párkrát depky, ale to mohlo být i mým celkovým stavem - že se pořád to mimčo nedaří)…takže se nemýlila.

Každopádně je třeba hledat příčinu toho, proč se nedaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.4.09 11:02

Ahoj, já jsem taky brala proveru na úpravu cyklu (14.-24. den cyklu) z důvodu nedostatku gestagenu v 2. polovině cyklu a otěhotněla jsem 3. měsíc braní provery.

A ohledně té slabší menstruace? Já měla před otěhotněním stejnou situaci-mnohem slabší menstruace než obvykle a taky pocit, že neovuluju, protože jsem to dřív vždycky bezpečně poznala. A doktor mi při ultrazvukovém vyšetření našel cystu na vaječníku-není to žádný závažný problém, nakonec mi sama po injekcích vitamínu B a detoxikaci organismu zmizela. A hned ten cyklus, kdy už tam nebyla, jsem s proverou otěhotněla.

Chci tím jen říct, že by tě měla paní doktorka pořádně vyšetřit, jestli to doteď neudělala. Třeba se trápíš úplně zbytečně.

Hodně štestí k vytouženému miminku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.14 10:40

Ahojky holky.
Máte někdo zkušenosti s Propverou 5,mg?
Měla jsem ji teď první měsíc, MS se dostavila do 3 dnů po vysazení, jenže vždy jsem byla zvyklá na 3 dny silného krvácení a teď už je to šestý den a krvácení je jen slabé, a nebo pouze, když se otírám na WC tak silnější… :nevim: :nevim:
Způsobuje to Provera, nebo mám zavolat dr?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.14 10:58

Za jak dlouho mám vyhledat lékaře?
:nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.14 12:29

Ahojky holky.
Máte někdo zkušenosti s Proverou 5,mg?
Měla jsem ji teď první měsíc, MS se dostavila do 3 dnů po vysazení, jenže vždy jsem byla zvyklá na 3 dny silného krvácení a teď už je to šestý den a krvácení je jen slabé, a nebo pouze, když se otírám na WC tak silnější… :nevim: :nevim:
Způsobuje to Provera, nebo mám zavolat dr?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí