Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě pardon - zapomněla jsem se podepsat- jmenuji se Šárka.
Šárko, podobnou teplotu jakou popisuješ, tak bys jí týden před MS měla tak jako tak podobnou, těhotná, netěhotná. V téhle ( luteální) fázi je prostě malinko vyšší. Klesne ti až těsně před očekávanou MS a to cca o 0.3 st ( a nebo taky neklesne), ale když neklesne a MS nedojde, tak to možná vyšlo. Jenže u tebe to není moc průkazný, bo jsi se nikdy předtím neměřila. Tak to zkus měřit od zítra, vždy ve stejný čas a v klidu a vždy ve stejným místě.
A s těma lékama, ti asi pořádně nikdo neřekne. Bo někdy doktoři tvrdí, že takhle v počátku to neva, bo mimčo ještě není vyživováno a spojeno s matkou. A někdo zase tvrdí, že teď je nejdůležitější miminkovo období. Tak si vyber, ale já bych se asi poradila s ošetřující lékařkou. Tak ti přeji at´ vše dobře dopadne a ať tam ty // máš.
MOC děkuji za odpověď, vlastně něco podobného jsem se dočetla na těch všemožných stránkách… Známá mi taky říkala, že teď by měla být ještě fáze, kdy ten plod se teprv tvoří a není se mnou spojen - takže by mělo být jedno co beru, ale přeci jen, když už se člověk snaží, tak se bojí, aby hned když TO konečně vyjde se zase nemusel bát, aby to malé nebylo nějaké poškozené… Tak snad ne, a hlavně si nemyslím, že by se to už fakt povedlo… Sleduju hlen a čípek už dlouho a pořád mi nepřijde, že mám ideální podmínky pro ovulaci - možná že ani není ovulace… Jinak beru proveru na úpravu cyklu a z ní mám teda dost deprese a nespavost, což mě právě taky moc nepřidává…
No nic, tak zase budu muset vydržet ten týden… A brát léky normálně, protože bez nich jsem hotová!!! U prakt. dr. jsem ale nebyla- léčím se zatím sama. Tak ještě jednou díky a hold se na to vyprdnu a budu dělat vše, jakože NIC a uvidím pak a snad se i uzdravím.
Já bych to viděla tak, že v této fázi je to buď „všechno“ nebo nic
A já byla na začátku těhu v takovém stresu(sháněli jsme byt a z těch ruin za šílenou cenu jsem měla noční můry), že jsem vůbec nepředpokládala, že jsem těhotná. A když jsem si myslela, že jsem,tak jsem nebyla
.
A kamarádka to měla to samý, hodně marodila, brala ATB a do toho zjistila, že je těhu. Jenže ona mimi nechtěla a šla na potrat..
Hlavně se brzy uzdrav a ať máš co nejdřív // ![]()
Tak já ti nevím holka. Ono někdy před MS můžou být příznaky stejný jako na těhu. Vím z vlastní zkušenosti. Ta BT zatím taky nic neříká. Podle toho jaký prášky bereš. Hodně ATB se může i v těhu, většinou i analgetika např. Paralen. Takže to by neměl být až takovej průšvih. A jak říkají Dr. v tomle období buď všechno nebo nic. Pokud jsi těhu a prášky by škodili, těho se ukončí a když by neškodili, pojede to dál a v pořádku. Ale jinak pokud jsi týden před MS, tak to ti zatím asi nikdo neporadí jestli jsi nebo ne, budeš muset vydržet
aspoň ten týden a pak si udělat testík. Tak držím palečky k uzdravení a co nejdřív //
.
Tak já jsem první měsíc vůbec netušila, že jsem těhotná a sešly se mi dvě takové ty chlastací akce, kdy jsme fakt valili vodku od večera do rána… a pak jsem dostala ke všemu angínu, tak jsem brala antibiotika. No, a po tomhle všem jsem zjistila, že budu mít mimčo. Byla jsem z toho nervozní celých 9 měsíců. Doktor mi říkal, že to nemá vliv, když se to stalo tak brzičko. A taky snad nemělo - teda žádné příznaky nepozoruju. Haňula je zdravá jako rybička a šikulka… jéje!!!! Prý jen by po antibiotikách mohla mít žluté zuby. Zatím má dva a jsou bílé jako sníh
Držím palce, ať vše dobře dopadne!!!
Jéé holky, tak to jsem moc ráda za vaše odpovědi, teď mi tak nějak opravdu dochází, že to fakt nepoznám… a je to blbost o tom tak přemýšlet. za 1. je to zatím úplně zbytečné a za 2. i kdybych byla, tak snad když by to bylo fakt v tom začátku, tak by to snad nemělo takový vliv.. Já teda z těch léků beru kde co… Ze zač. jsem brala paralen plus, pak stoptusin-ten pořád 3× denně, taky občas normální paralen- na hlavu, do toho cumlám různý ty tablety a piju ty horké nápoje a bolavý krk si vytírám tím joxem (to mě vždycky zabírá) + samozřejmě čaje s citronem, ležení a klid atd… A až po skoro 4 dnech to začíná být lepší… konečně!Manžel se o mě taky stará
No tak uvidíme za týden. Mějte se všichni pěkně a děkuji za odezvy.
Ahojky holciny, jsem tu nova a moc bych vas chtela poprosit o vasi radu:o) Snazime se o mimi pres dva roky, poslednich 5 mesicu uz jsme se tomu zacali venovat intenzivneji, protoze uz zacinam mit strach jeslti je vse v poradku. Dle ovulacnich testiku a bazalni teploty u me k ovulaci dochazi, ted jsem v 32 DMC, menstruace nikde a bazalni teplota je:
21 DMC - 36,5
22 DMC - 36,4
23 DMC - 36,2
24 - 26 DMC - 36,3
27 DMC - 36,5
28 DMC - 36,6
29 DMC - 36,7
30 DMC - 36,8
31 DMC - 36,9
32 DMC -36,9
Myslite, ze mam alespon nejakou nadeji, ze to konecne vyslo ? Test jsem zkousela dnes rano a je negativni. Dekuju moc za kazdou vasi odpoved Simca
Ahoj, já se v tom teda zas až tak nevyznám, ale řekla bych, že naděje je, i podle toho, co jsem vyčetla na rodina.cz o teplotách…, kde je mimochodem psané :
Pokud luteální fáze trvá 18 a déle dnů, znamená to těhotenství!!!
I když to asi ještě nemáš (ty teploty) 18 dní, ale tak už je to každopádně celkem dlouho a pokud dobře předpokládám, že máš cyklus 28, tak už máš teda asi 4 dny zpoždění, takže to bych řekla, že by to mohlo být…
Ale kdyžtak se na to radši podívej sama na těch stránkách, kde jsou různé případy a příklady teplot… : http://www.rodina.cz/clanek3694.htm
Snad Ti to aspoň trochu pomůže!
tak hodně štěstí, aby to vyšlo!
Marika
Anonymni píše:
Ahojky holciny, jsem tu nova a moc bych vas chtela poprosit o vasi radu:o) Snazime se o mimi pres dva roky, poslednich 5 mesicu uz jsme se tomu zacali venovat intenzivneji, protoze uz zacinam mit strach jeslti je vse v poradku. Dle ovulacnich testiku a bazalni teploty u me k ovulaci dochazi, ted jsem v 32 DMC, menstruace nikde a bazalni teplota je:
21 DMC - 36,5
22 DMC - 36,4
23 DMC - 36,2
24 - 26 DMC - 36,3
27 DMC - 36,5
28 DMC - 36,6
29 DMC - 36,7
30 DMC - 36,8
31 DMC - 36,9
32 DMC -36,9
Myslite, ze mam alespon nejakou nadeji, ze to konecne vyslo ? Test jsem zkousela dnes rano a je negativni. Dekuju moc za kazdou vasi odpoved Simca
Test ti ukáže těhotenství až cca 10 dní po ovulaci, což se mi zdá, že ještě není. Takže podle mě šance je a to, že test vyšel negativní, je spíš tím, že jsi měla ovulaci později a na test je příliš brzy. Nebrala jsi třeba antibiotika? Některá prý oddalují ovulaci (jsem slyšela).
ahojky, dekuju za odpovedi:o) nene, antibiotika ani nic jineho jsem nebrala. Dnes je to 34DMC a teplota uz 37,1, tak uvidime. Volala jsem dnes k doktorce, tak rikala at tyden jeste pockam, mam pak zkusit znovu testik a pak kdyztak prijit…ach jo, to bude ten nejdelsi tyden:o))
jeste jem zapomnela doplnit, ze ovu u me probehla uz 14 DMC, jen jsem nechtela vypisovat vsechny ty teploty:o) podle ruznych diskuzi atak jsem z toho vydedukovala, ze to snizeni teploty kolem toho 20 DMC by mohlo znamenat uhnizdeni vajicka,to se pry teplota snizi a pak zacne znovu stoupat, tak uvidime jestli se to uz konecne povedlo:o))
ahojik tak já jsem měla 10 dnů teplotu 37,1 a různě ale pořád nad 37 a test negativní, myslím že tam nějaká naděje je, já nikdy předtím taky neměla teplotu vyšší jak 36,8 takže jsem si dělala naději a vono nic. dneska mi klesla nas 36,9 takže to asi opět nevyšlo. asi jsem tě moc nepotěšíla ale u tebe to může znamenat těhotenství. já mám anovulační cykly takže beru clostilbegyt. teplotu si měřím už 5 měsíc na radu lékaře. držím pěstičky ať ti to vyjde a brzy máš // ![]()
Ahojky holciny, tak jsem 40 DMC zacala slabe krvacet…dnes je to uz treti den co slabe krvacim, ale teplotu mam stale na 36,9, tak nevim…pred krvacenim mi klesla na 36,7 a hned druhy den jsem mela zase 36,9. Teda to je veda:o))
Omlouvám se, že zakládám novou diskuzu, ale jsem nemocná a nechce se mi ani nejde mi si přečíst všechny diskuze tady a obejvit odpověď na moji otázku!!! Takže nejdřív : Zdravím zde všechny a zároveň vás moc moc žádám, jestli by mi mohl někdo poradit!! Takže - půl roku se snažíme o mimi a teď mě zbývá ještě necelý týden do MS, ale zároveň si říkám, že bych třeba už mohla být… - nedávno jsem měla opravdu divný pocit v podbříšku- jako když se tam něco děje- jako já už jsem ale vůči všelijakým příznakům radši pesimistická- mohlo to být cokoliv!!! já vím… Ale přece jen kdyby se to povedlo, tak by to bylo super, ale problém je v tom, že já jsem teď dost nemocná- mám hroznej kašel a rýmu- beru všelijaké prášky a bojím se, aby to případnému těhu neublížilo - CO MYSLÍTE??? Na test je určitě brzy - to zatím nechci, ale nevím jak jinak to poznat. Zkusila jsem si změřit ráno bazální teplotu a mám jí 36,9 ale já s tím nemám zkušenosti - nikdy jsem si jí nezměřila a netuším, co to může skoro týden před MS znamenat??? Zkoušela jsem si samozřejmě přečíst různé články, ale moc mě to neřeklo… Máte prosím někdo nějakou zkušenost s tím??? Je možné, že bych tu teplotu mohla mít tak normálně? nebo by to skutečně mohlo znamenat, že když je vyšší, takže by tam mohlo něco být
??? a já bych měla radši omezit ty léky, aby mu to neuškodilo??? Prosím vás, o co nejvíce odpovědí!!!! MOC MOC DĚKUJU!!!!