Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Zda má někdo zkušenosti s providentem? A zda volají zaměstnavateli a ptají se jestli jsem tam zaměstnané (jedná se o to, že na mzdovém je sousedka a zase by to věděla celá dědina. děkuji
Už jsem měla půlčku od nich 4×. Vždy bez problému a ochotní zaměstnavateli nevolají jen chtějí vidět pracovní smlouvu a popřípadě výplatní pásky.
@Blac provident dokáže být tak tajnej, že o něm nebude vědět ani Tvůj partner. Nezjišťují téměř nic, stačí výplatní pásky.. Můj ex si od nich vzal půjčku ještě v době, kdy jsme byli spolu. Kdyby si pro výplatu jednou nepřijel chlap o hodinu déle, tak bych to netušila asi nikdy. ![]()
Zase by to vedela cela vesnice? Kolik uz mas pujcek? A na co si pujcujes? Spis hodne zvaz, zda je to nutne.
Nějak mi přijde, že tady někdo dělá reklamu Providentu. Diskuze na toto téma je tady každou chvilku. A vzhledem k tomu si myslím, že finanční negramotnost národa je stále docela vysoká ![]()
Ale bohužel, nebavím se s rodiči kvůli dřívější neshodě..(A ty peníze mají..)Na doplatek za překročení doby studia cca. 8500..
@Blac Já bych se na tvém místě pokusila domluvit splátkový kalendář na ten doplatek, to by mohlo jít, ne?
No, tak asi takhle. Moje sestra si v tom jede už nějakou dobu a je to mazec. Není to jak u bankovní půjčky, že platíš jen jednou za měsíc. Budou si k tobě chodit každý týden pro splátku. Do téhle půjčky bych nikdy nešla, i ty úroky jsou tam docela husté ![]()
Ještě mě napadlo, že by bylo stokrát lepší nechat si zřídit na účtě kontokorent…
Já osobně jsem proti společnostem jako Provident, Home Credit, Cetelem apod. Dělám v bankovnictví a mnoho klientů v zoufalství uzavřou velmi nevýhodnou smlouvu a pak od nich nemůžou odejít. Neříkám, že se to v bance nemůže stát. Jen bych doporučila se na tyto společnosti obrátit až jako poslední možnost. Navíc to u vás není tak velká částka. Určitě se najde ještě jiná možnost. Držím palce ![]()
Moje sestřenice je díky providentu na mizině. Vydělá 10 tis. a každý týden si k ní baba chodí pro tisícovku. Nevím jak to dělá… přeplácí to teda brutálně. Nejhorší na tom je že dělá jak strhaná, děti ani nevidí a je z toho psychicky na dně. Tohle ani neví nikdo z rodiny, bojí se že by ji odsoudili. Provident je bezpáteřní lichvář - opravdu, pokud nemáte dostatečný týdenní příjem, pak zažijete peklo když si týden před výplatou přijde pucflek pro tisícovku nebo 2 a vy víte že to nemáte a nebo v lepším případě nemáte co jíst.
@Anonymní píše:
Moje sestřenice je díky providentu na mizině. Vydělá 10 tis. a každý týden si k ní baba chodí pro tisícovku. Nevím jak to dělá… přeplácí to teda brutálně. Nejhorší na tom je že dělá jak strhaná, děti ani nevidí a je z toho psychicky na dně. Tohle ani neví nikdo z rodiny, bojí se že by ji odsoudili. Provident je bezpáteřní lichvář - opravdu, pokud nemáte dostatečný týdenní příjem, pak zažijete peklo když si týden před výplatou přijde pucflek pro tisícovku nebo 2 a vy víte že to nemáte a nebo v lepším případě nemáte co jíst.
proboha, kolik si brala? můj ex tam měl 15 tis a splácel 300 týdně, tzn 1200 měsíčně. A když se dohodli, tak chlap chodil jen 1× za měsíc, nebo i míň, prostě dostal prachy předem.
Dělala kamarádce bílého koně.. nechala si napsat půjčku na své jméno a ta kamarádka pak zneužila její osobní údaje a vzala si tajně jejím jménem druhou půjčku. Ona to teď za ni splácí a je jí jasné že ty prachy v životě neuvidí. Že je hloupá netřeba psát. Osobně bych to v životě neudělala. Ale i tak. Znám více lidí co na to nadává… to už je lepší třeba ten homecredit nebo něco jiného.
@Anonymní píše:
Na druhou stranu, neni to charita, takze se s tim da pocitat, ze… Podminky vedela dopredu, ze je blba a jeste dela bilyho kone a pak nadavat jaky jsou Provident lumpove?
nikdo nikoho nenuti si pujcovat..
@Anonymní píše:
Dělala kamarádce bílého koně.. nechala si napsat půjčku na své jméno a ta kamarádka pak zneužila její osobní údaje a vzala si tajně jejím jménem druhou půjčku. Ona to teď za ni splácí a je jí jasné že ty prachy v životě neuvidí. Že je hloupá netřeba psát. Osobně bych to v životě neudělala. Ale i tak. Znám více lidí co na to nadává… to už je lepší třeba ten homecredit nebo něco jiného.
pokud si na mě někdo tajně vezme půjčku, tak to přeci řeším. taky za mnou kdysi přišli, že mám 20 tis půjčku. Takže policajti, kontakt kanceláře providentu a bengál.. firma nakonec smlouvu stornovala.. nechápu, proč se nebrání? není to tak složité ![]()