Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já sama u sebe už si nepamatuji, ale moje obě děti ano, celkem typické. Dva dny permanentně na prsu, pak s to sedlo.
Ano, všechny moje děti spurty měly. A i cizí děti, co vím z doslechu a některé maminy o tom nikdy neslyšely a divily se a myslely si nějaké kraviny o „slabém“ mléku. ![]()
U sebe nevím, ale malá ho měla. Asi tři dny visela na prsu a pořád měla málo. A pak se to zase ustálilo.
Ne. Slyšela jsem o něm a těšila se, že mi ten zákrsek konečně povyroste, ale malá přibírá celou dobu pozvolna, jí pozvolna. Pravda, že jsem nekojila, ale ani na ml vypitého UM jsem nepoznala rozdíl…
Bude jí 7 měsíců a za celou dobu nebyla žádná „odchylka“ - jen ve vedrech nejedla vůbec a doháněla to v noci. Kojící mámy to asi poznají líp no ![]()
Mě přijde, že ho syn (5 měsíců) má snad každý měsíc. Jako úplný mimino fakt u prsu byl dva tři dny skoro pořád. Teď už asi dva měsíce se nárazově třeba týden budí v noci co hodinu. Pak z toho spinká pěkně. Ty růstové skoky jsou i pěkně viditelné.
Zdravím ❤️️
Maminky naše 7 týdenní holčička se ze dne na den změnila na jiné miminko… Začalo to špatným trhaným spánkem jak v noci tak přes den spala nádherně kojila se po 2 až 4 h ze dne na den nemůžu pořádně usnout a spát pořád chce prso napije se pak mě začne štípat prso pouštět a zase si brát… V noci teď kojíme co 2h dnes přes den i co půl hodiny pořádně nespala jen dopoledne v kočárku… Co se nám to děje?? Bříško to není prdí i kaká krásně… Může to být růstový spurt měla jste některá něco podobného spraví se to alespoň ten spánek? Díky moc 💕
Muže a nemusí, ja ho u syna vubec nemela, nebo jestli byl, nijak se neprojevil.
Tak u nás byl sprut cca ve třech týdnech, pak v šesti týdnech a poslední cca 3-4 měsíc. Nejhorší byl ten první, to jsem fakt byla na sesypani, nakojim a jsem ji (v tu dobu jsem kojila ještě asi 30 minut) a za 20 minut řvala hlady…ale za pár dní to přešlo a ty další už nebyly tak hrozné, už jsem věděla o co jde
Neboj, přejde to ![]()
Zdravim, prožily jste nekdo růstový spurt nebo neslyšeli o tom?