Průběh koronaviru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
6.2.21 18:55

Přeji hodně sil k uzdravení! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.21 19:05

První čtyři dny, zimnice, neskutečná bolest zad a teploty ke čtyřicítce, co nešli srazit. Pak se mi trošku ulevilo, ale přestala jsem cítit a ztratila chuť.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.21 19:26
@Anonymní píše:
První čtyři dny, zimnice, neskutečná bolest zad a teploty ke čtyřicítce, co nešli srazit. Pak se mi trošku ulevilo, ale přestala jsem cítit a ztratila chuť.

Děkuji za Vaše zkušenosti. a stále chuť a čich nemáte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.21 19:31
@Anonymní píše:
Myslíte že si mám zavolej do nemocnice a poptat se zda je to vážně ci ne? Paní mě teď dost vylekala.

Já jsem tě nechtěla vylekat. Psala jsem, že pokud se ti špatně dýchá, měla by ses nechat vyšetřit. Pokud máš jen horečky, můžeš setrvat doma. Telefonátem nic nevyřešíš, vyšetření ani RTG nenahradí.

• Citovat
  • Upravit
1079
6.2.21 19:36
@Anonymní píše:
První čtyři dny, zimnice, neskutečná bolest zad a teploty ke čtyřicítce, co nešli srazit. Pak se mi trošku ulevilo, ale přestala jsem cítit a ztratila chuť.

A ktera cast zad bolela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.2.21 23:44

První příznak jsem měla 13. 1. a necítím doteď skoro nic :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
7.2.21 10:56

Je tady někdo, kdo by popsal průběh u seniorů? Např. kolikátý den se zhoršil stav a jak se to projevilo? Byl u někoho v tomto pokročilém věku jen s průběhem, který se zvládl doma? Děda 87 let (z nemocí jen hypertenze) je osmý den a má zatím jen teplotu do 38 a vlhký kašel, ale na zápal plic to zatím nevypadá a dušnost nemá.
Jinak k opatřením, nevěřím už ničemu. V rodině se ustanovil jeden člen rodiny, který se k dědovi nastěhoval a po celou dobu jsou jen spolu. Nikdo je nenavštěvuje. Jen při hezkém počasí na zahradě na velkou vzdálenost. Nákupy se jim nosí. Takže chodili pouze k lékaři s trojkovými respirátory (měli jsme je od začátku) a na procházku s dvojkovým respirátorem, ale jen kde nechodí lidi. A stejně se nakazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 11:09
@masima píše:
Je tady někdo, kdo by popsal průběh u seniorů? Např. kolikátý den se zhoršil stav a jak se to projevilo? Byl u někoho v tomto pokročilém věku jen s průběhem, který se zvládl doma? Děda 87 let (z nemocí jen hypertenze) je osmý den a má zatím jen teplotu do 38 a vlhký kašel, ale na zápal plic to zatím nevypadá a dušnost nemá.
Jinak k opatřením, nevěřím už ničemu. V rodině se ustanovil jeden člen rodiny, který se k dědovi nastěhoval a po celou dobu jsou jen spolu. Nikdo je nenavštěvuje. Jen při hezkém počasí na zahradě na velkou vzdálenost. Nákupy se jim nosí. Takže chodili pouze k lékaři s trojkovými respirátory (měli jsme je od začátku) a na procházku s dvojkovým respirátorem, ale jen kde nechodí lidi. A stejně se nakazili.

Platí totéž, co u jiných věkových kategorií. Průběh může být naprosto různý. U starších jsou samozřejmě častěji komplikace. Mých několik onkologických pacientů 65+ zvládlo covid bez větších problémů nebo měli těžší průběh, ale přežili. Ze služeb na covidové ambulanci vidím, že starší lidé mají častěji komplikace, jsou častěji hospitalizovaní a častěji umírají. Zvláště ti, kteří mají onemocnění plic, srdce, curkovku a obezitu. Ale to je všechno už známé. Důležité je, aby děda pil, jedl. Pokud budou problémy s dechem, bude se vám zdát mentálně jiný (zpomalený, dezorientovaný), bude zvracet…pak je vyšetření na místě. Raději včas než pozdě…držím palce…

• Citovat
  • Upravit
1005
7.2.21 11:14
@Anonymní píše:
držím palce…

Děkuji.
A děkuji i za práci, kterou děláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 13:05

Ahoj. Tak dnes žádné zlepšení. Stále horečka, kašel, k tomu strašný žaludeční problémy. Přijde mi, jako by se to přemistovalo. Nejdřív oči, nos, pak krk, plíce, teď žaludek. Už je to 7 den od prvních příznaků a já mám pocit této snad nikdy neskončí. Hodně známým to trvalo něco kolem 4 az5 dnů ale já už to mám nějak dlouho. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.21 14:47

Já jsem nemocná 9. den, z toho poslední 3 dny mám tlak na hrudi. Můžu vlastně jen ležet, jinak se hned zadýchám. Už začínám mít strach, a to mi není ani 30. Prosím řekněte někdo, že jste měli taky problém s dýcháním a přešlo to :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.21 15:11
@Anonymní píše:
Já jsem nemocná 9. den, z toho poslední 3 dny mám tlak na hrudi. Můžu vlastně jen ležet, jinak se hned zadýchám. Už začínám mít strach, a to mi není ani 30. Prosím řekněte někdo, že jste měli taky problém s dýcháním a přešlo to :(

A mluvila si zkrz to s lékařem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.21 15:29
@Anonymní píše:
A mluvila si zkrz to s lékařem?

Doktora to nezajímá. Mám to vydržet a brát Paraleny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.21 15:36
@Anonymní píše:
Doktora to nezajímá. Mám to vydržet a brát Paraleny.

To je zvláštní, mě lékařka v pátek napsala erdomed protože mě bolely průdušky. říkala že pokud se to o víkendu nezlepší, začneme to řešit jinak. Pokud mi bude opravdu špatně, budu trpět dušností, bolesti na hrudi atd. Mám si zavolat do nemocnice… Napsal ti také něco lékař?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.21 15:44
@Anonymní píše:
To je zvláštní, mě lékařka v pátek napsala erdomed protože mě bolely průdušky. říkala že pokud se to o víkendu nezlepší, začneme to řešit jinak. Pokud mi bude opravdu špatně, budu trpět dušností, bolesti na hrudi atd. Mám si zavolat do nemocnice… Napsal ti také něco lékař?

Nic mi nenapsal. Navíc já mám suchý kašel a Erdomed je na vykašlávání. Už jsem ho jednou brala a akorát mi to kašel způsobilo. Říkal že si mám kdyžtak zavolat záchranku, toť vše. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA