Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Být tebou volám záchranku a ptám se, co se sebou dělat. Pokud jsi obézní, můžeš mít hodně velké komplikace, my ted´byli na očkování, mé kolegyni, které je 28 řekl její doktor, že jí právě kvůli její váze doporučuje očkování, kdyby se náhodou nakazila, nejspíš ji čeká hodně těžký průběh.
@berry4 musím s Vámi souhlasit. Podle BMI mám morbidní obezitu a trpím jak pes. Ale zatím ještě v pohodě. Také bych zavolala záchranku být paní
@masima píše:
Je tady někdo, kdo by popsal průběh u seniorů? Např. kolikátý den se zhoršil stav a jak se to projevilo? Byl u někoho v tomto pokročilém věku jen s průběhem, který se zvládl doma? Děda 87 let (z nemocí jen hypertenze) je osmý den a má zatím jen teplotu do 38 a vlhký kašel, ale na zápal plic to zatím nevypadá a dušnost nemá.
Jinak k opatřením, nevěřím už ničemu. V rodině se ustanovil jeden člen rodiny, který se k dědovi nastěhoval a po celou dobu jsou jen spolu. Nikdo je nenavštěvuje. Jen při hezkém počasí na zahradě na velkou vzdálenost. Nákupy se jim nosí. Takže chodili pouze k lékaři s trojkovými respirátory (měli jsme je od začátku) a na procházku s dvojkovým respirátorem, ale jen kde nechodí lidi. A stejně se nakazili.
Je to bud a nebo a vetsinou nic mezi tim. U nas v DS vice, jak polovina nakazenych zcela bez priznaku. Lame se to kolem sesteho dne, kdy dojde k prudkemu zhorseni anebo ne.
@Anonymní píše:
Je to bud a nebo a vetsinou nic mezi tim. U nas v DS vice, jak polovina nakazenych zcela bez priznaku. Lame se to kolem sesteho dne, kdy dojde k prudkemu zhorseni anebo ne.
Děda je dnes sedmý den s příznaky. Nehorší se, ale ani nelepší. Máme strach…
Jinak ale koukám, že tolik starších lidí bez příznaků.
@Anonymní píše:
Já jsem nemocná 9. den, z toho poslední 3 dny mám tlak na hrudi. Můžu vlastně jen ležet, jinak se hned zadýchám. Už začínám mít strach, a to mi není ani 30. Prosím řekněte někdo, že jste měli taky problém s dýcháním a přešlo to
Ahoj. Jak je ti dnes? Je ti lépe?
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak je ti dnes? Je ti lépe?
Ahoj
Dnes je to trochu lepší. Na tu dušnost mi z nějakého důvodu pomohl Ibalgin. Takže už jsem byla schopna si i uvařit. ![]()
@Anonymní píše:
AhojDnes je to trochu lepší. Na tu dušnost mi z nějakého důvodu pomohl Ibalgin. Takže už jsem byla schopna si i uvařit.
To je dobře. Jak dlouho to trvalo? Hlavně že už je ti lépe. Tak hlavně na sebe buď opatrná
@Anonymní píše:
To je dobře. Jak dlouho to trvalo? Hlavně že už je ti lépe. Tak hlavně na sebe buď opatrná
Teď jsem nemocná 11. den. Rýmu mám teprve od včerejška, takže asi nějakou dobu ještě nemocná budu. Už si ale ani neodvažuji tipnout, jak mi bude zítra, ten covid je u mě jak na houpačce. Sotva jsem si řekla, že to není tak hrozná nemoc, tak mě to úplně semlelo ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem nemocná 9. den, z toho poslední 3 dny mám tlak na hrudi. Můžu vlastně jen ležet, jinak se hned zadýchám. Už začínám mít strach, a to mi není ani 30. Prosím řekněte někdo, že jste měli taky problém s dýcháním a přešlo to
tohle je důvod k odbornému vyšetření- rtg plic nutné!
@Anonymní píše:
Teď jsem nemocná 11. den. Rýmu mám teprve od včerejška, takže asi nějakou dobu ještě nemocná budu. Už si ale ani neodvažuji tipnout, jak mi bude zítra, ten covid je u mě jak na houpačce. Sotva jsem si řekla, že to není tak hrozná nemoc, tak mě to úplně semlelo
Máš pravdu je to hrozný. Taky sem to nečekala. Každý den se chová jinak. Zítra mě přítel odveze na vyšetření. Mám to 8 den a z toho se 2 den taky zadychavam. Jen ležím a zadýchám se i při cestě na záchod nebo při obrácení z boku na bok. Musíme to zvládnou. Mě bude teď 29 a myslela jsem, že sem mladá a že když to chytnu tak budu mít lehký příběh. Tohle už mi ale jako lehký průběh nepřijde.
@Anonymní píše:
Máš pravdu je to hrozný. Taky sem to nečekala. Každý den se chová jinak. Zítra mě přítel odveze na vyšetření. Mám to 8 den a z toho se 2 den taky zadychavam. Jen ležím a zadýchám se i při cestě na záchod nebo při obrácení z boku na bok. Musíme to zvládnou. Mě bude teď 29 a myslela jsem, že sem mladá a že když to chytnu tak budu mít lehký příběh. Tohle už mi ale jako lehký průběh nepřijde.
Ahoj, tak jak jsi dnes dopadla na vyšetření?
@Anonymní píše:
Ahoj, tak jak jsi dnes dopadla na vyšetření?
Ahoj, nakonec jsem mluvila s lékařkou a ta říkala že je to normální tak ať neplasim. Dostala jsem kortikoidy a ležím. Teploty jsou pryč, jen se při všem zadýchám. Na záchod si po cestě musím 2× odpočinout ale doufám že se to co nejdřív zlepší. Jak je tobě?
@Anonymní píše:
Ahoj, nakonec jsem mluvila s lékařkou a ta říkala že je to normální tak ať neplasim. Dostala jsem kortikoidy a ležím. Teploty jsou pryč, jen se při všem zadýchám. Na záchod si po cestě musím 2× odpočinout ale doufám že se to co nejdřív zlepší. Jak je tobě?
Tak to jsi mě také uklidnila
Já dostala kodein na kašel, protože dnes z ničeho nic prudké zhoršení. Mám už to všechno úplně namožené. Na oteklé dutiny mám brát Modafen. Doufám, že se to už brzy zlomí k lepšímu. Po 2 týdnech už mě to nebaví ![]()
@Anonymní píše:
Tak to jsi mě také uklidnilaJá dostala kodein na kašel, protože dnes z ničeho nic prudké zhoršení. Mám už to všechno úplně namožené. Na oteklé dutiny mám brát Modafen. Doufám, že se to už brzy zlomí k lepšímu. Po 2 týdnech už mě to nebaví
Ty jo a kolik ti je jestli se můžu zeptat? Patříš něčím do ohrožené skupiny?
@Anonymní píše:
Ty jo a kolik ti je jestli se můžu zeptat? Patříš něčím do ohrožené skupiny?
Teď mi bylo 28…Ohrožená skupina nejsem. Nemám ani nadváhu, akorát tedy jsem nesportovní typ ![]()