Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, máme 11m holcicku, ji dost, takze stolicku miva 1-5 denne, spise tuzsi, klasicke bobecky..:-) ale ted od soboty ma stolicku ridkou, ne vodovou,a le dost ridkou, o neco ridsi nez obsah sklenicky, kteryma ji krmime..:-) bez krve, bez hlenu, normalne zluto - okrovou, pripomina to „michana vajicka“, jaka mivala jako novorozenec..ale nevim, cim to ted je, ma asi i nadmute brisko, protoze stolicka vyjde vzdycky, kdyz si zacne ulevovat - strilet..:-) casto to ani plenka nepojme a musime myt i kocarek ci autosedacku…tak nevim…jen to normalni? nic novehop ve strave nema…ja taky ne (je jeste kojena..). zoubky trochu prosvitaji (dvojka a trojky), ale tomu to nepripisuju…nemate nekdo podobnou zkusenost? mam padit k doktorovi? dekuju vam!
Ahojky P. nechci strašit,ale něco podobného jsme měli asi před dvěma měsícema,ale měli jsme k tomu i teplotu,tak jsme k doktoru šli a byla to lehčí viróza,dítka jsou ve věku,kdy vše ocucávají,olizují,tak se to lehko může stát.Řekla bych,že i zuby by to mohli být,pokud by se nelepšilo,malá byla nějak unavenější,tak bych asi pelášila k doktoru,nejhorší u akhle malých dětí je dehytratace,my museli užívat,nápoj kulíšek,aby právě k té dehydrataci nedošlo,držím palečky,aby to nic nebylo.
aha, diky, no, nase mala je bez teplot, ziva, cila, az moc nekdy..:-ú a furt vysmata a v pohode, tak se uklidnuju, ze to snad neni nic vazneho…
Pokud je jinak v pohodě, jak píšeš, přisuzovala bych to zubům. To by mohla sem tam být i trošku teplejší. Ádi teď rostou dvojky a trojky a má jiné příznaky, než u jedniček. I to může být matoucí. U virózy mám zkušenost, že děti jsou míň živé…ale asi to nemusí platit u všech ![]()
Ahoj, snad nebude vadit zakladatelce když to napíšu sem..
pulrocni decko - co prďanec - kaďanec…??
Je to normalní?Dřív to tak neměl..myslíte že to je průjem nebo co? Stolička trochu zapáchá to jo, je plně kojený a je pravda že poslední doubou se zapach trochu změnil (resp. předtím to asi nesmrdelo vubec ted trochu). Nikdy jsem nic nevyvařovala. Duld a hračky jen před prvním použitím, pak už nikdy a nevadilo mu to.
Díky
Ahoj mamči!
vezmu to popořadě ![]()
P. … myslím, že pokud máš malou jinak v pohodě a veselou atd, tak by to vážně mohli být zubani
… s malou jsem řešila před měsícem to samé - ale já pro jistotu zavolala naší Mudře … i ona to přisoudila zoubkům … trvalo to celé týden, pak se vše upravilo … akorát teda doplňuj víc tekutiny
Anonymní … nějak nechápu, proč sem pleteš, že jsi nikdy nic nevyvařovala
, no to neva … dotaz? … nezměnila jsi Ty něco ve svém jídelníčku? … měli jsme s malou podobný problém vždy, když jsem si dala smetanu (třeba i 1 lžíci) do omáčky - mírná intolerance na kravské mléko … jakmile jsem z jídelníčku vy:,–(ila vše smetanové a mléko jsem omezila , tak se stolička upravila …
Držím palečky, aby bylo vašim drobkům brzo dobře!
Monika
noni, napsala jsem to proto, aby se na to nejdo nezeptal..jako a vyvyřuješ mu hracky a dudlik? přece jenom to ted má hoodně v puse.
Intolerance kravskeho mleka je u nas taky, v mém jídelníčku nejsou ani zakysaný výrobky..
Ahoj P.
Domca to ma ted od soboty taky, vzdy kakal tak 3-4 x denne mekci nebo bobky
a ted ma proste „michany vajicka“, jak kojenec ![]()
Na:,–(ila jsem dietu → ryzova kase bez UM, brambory a mrkev, caj, rohliky, rano ma teda UM po probuzeni. Davam mu i probiotika - preventivne.
Ted 2 dny to je rano lepsi, ale pres den zase „vajicka“, tak jsem vcera nakonec vyrazila k Dr. Horecku vubec nema, normalne si hraje a blbne, jidlo neodmita
Taky jsem chtela sem napsat ![]()
No a Dr. mu tedy udelala vyter ze zadecku, presne rikala, ze to muze byt z neceho, co olizl, chodime na koupalko, na pisek atd. Ale taky to muzou byt zuby, teprve mu rostou prvni 3 a v SO se prorizl trosku dalsi, takze z toho to muze byt taky ![]()
Rikala, ze i kdyby to byla salmonela, tak ma lehci prubeh (bez teplot atd.) a na to by mu stejne nic nedala, jen dietu, antibiotika by mu tu strevni mikrofloru ponicila jeste vic, nez to je.. Ty probiotika mam davat porad a uvidime jak s vyterem.
Takze tak, snad te to trochu uklidni, zkus treba tu dietku a uvidite. Drzim pesti at se to zlepsi.
zelvoveruno - taky jsme vcera volala nasemu dr. a doporucil mi tyden podavat probiotika - nutrolin B a lacidofil a snad to pry bude o.k. presne, driv mela 3-4 bobky nebo mekkci, ale ted jen ty vajicka a vzdycky ji musim strcit komplet do vany, bodicka v cudu atd. uz i autosedacka a kocar byla zasazeny..:-) tak drzim palce!