Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Obnovuji téma
Tak se také přidávám do “klubu”. Druhý cyklus mě provádí tyto problémy.
Minulý měsíc cca týden před MS průjem. Ted 1 den před. Dnes jsem 4 den a pořád to není ono, nemám vyloženě průjem ale nejde to srovnat. Už nevim co jíst..Může být příčinou i hodně stresové období? Při braní antikoncepce jsem tohle nezažívala, ted jsem cca 2 roky bez ze začátku vše dobrý cyklus pravidelný. Poslední rok cyklus nepravidelný a ted se přidalo tohle. Paráda 😀
@dotazt píše: Více
Ahoj, já měla průjem s každou menstruací, ať už jsem se snažila dělat možné i nemožné, nikdy se to nezměnilo. Tak uvidíme, co po porodu. Někdo to tak bohužel má.
@Neboj píše: Více
Děkuji za reakci. Pro mě je to právě novinka, tak jsem z toho trochu překvapená. Navíc se snažím otěhotnět k tomu nějaký stres a mám pocit, že to trávení mám úplně rozhozené. Snad se to dá zase do klidu za pár dnů ![]()
Věřím, že ano, stres má na trávení obrovský vliv. Možná bych zkusila nějaká probiotika? ![]()
@Neboj píše: Více
Ty beru pravidelně. Jelikož jsem mela vloni i problémy se stolici a anální trhlinou. No do ted jsem si žila nějak v pohodě a najednou se to s přibívajicim věkem nějak kupí😀…a prej bude hůř.
Je to prakticky normalni. Ptala jsem se na to kamarádky gynekoložky, prý hlavně jakoby mechanické, děloha otekla a vsechny pochody v břiše to ovlivní. Já jsem mela kolem menstr i problémy s plynatostí… jednou jsem tak, s prominutim prděla, ze se mi chtělo az brecet… srovnalo se to věkem, je mi 40+… ale taky ne uplne. Myslim, ze je to spis na smířeni nez na reseni.
@azaleila píše: VíceČlověk v těch dnech je tak celkově nechutnej.
Prý za to můžou prostaglandiny. Nerozpohybují jen dělohu, ale taky střeva. Internet mi tvrdí, že je to normální ![]()
v době, kdy jsem nebrala antikoncepci, tak jsem také s každou menstruací měla i průjem, jak píšou ostatní, je to v podstatě normální
Mám to tak stejně, je to normální. Cca 1-2 dny před a/nebo 1-2 dny na začátku MS. Není to ani tak o tom, že bych běhala často, ale o konzistenci. Nebudu kecat, jedna z věcí, kterou si užívám na těhotenství(ch) je, že je od toho tak na rok pokoj.