Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, v pátek jsme snědla sýrový salát, asi jen 2 lžičky, nějak mi nesdl, měla jsem velký půrjem, až tak za 2 hodiny to přešlo, jsme těhotná 19 týden, nemám jít raději k doktorovi, aby to nějak neublížilo miminku?Mám dnes i menší křeče v bříšku, nevím, jeslti to patří k těhotenství?
Děkuji
A ten průjem si měla jak dlouho po tom salátu? A jedl ho ještě někdo další a měl problémy?
si tak 1-2 hodiny, nejedl ho nikdo další.ale pak po těch 2 hodinách s emi už udělalo dobře.
To mi přijde dost rychlé na to aby mu něco bylo, takže já osobně bych to asi nechala plavat.
Ono průjem jako takový mimču neublíží, ublížit by to mohlo jen pokud by to byla salmonela či něco podobného, ale na to mi to zas podle popisu nepřijde, jednak je moc rychlé, 2 lžičky jsou málo a neudělalo by se ti tak rychle dobře, takže ti fakt asi jen něco nesedlo.
Jinak menší křeče v těhu být mohou, chce to být v klidu, případně pokud se nějak opakují tak k doktorovi, většinou na to předepisují magnezium.
Pokud to bylo jen jednorazove, tak bych to neresila. Ja mela v prvnim trimestru 24h strevni chripku, byl to zahul, ale vse ok. Takze pokud uz jsi ok, tak bud v klidu ![]()
Zkusím po roce oživit.. Od včerejšího večera mě trápí slabší průjem. mívala jsem to před MS když se tělo „čistilo“, tak teď trochu plaším, jestli to nemůže znamenat, že je něco špatně..
S jídlem jsem totiž nikdy žádné takové potíže neměla, ani jsem teď nic špatného nesnědla.
Jsem v 17tt…
@Anonymní píše:
Zkusím po roce oživit.. Od včerejšího večera mě trápí slabší průjem. mívala jsem to před MS když se tělo „čistilo“, tak teď trochu plaším, jestli to nemůže znamenat, že je něco špatně..S jídlem jsem totiž nikdy žádné takové potíže neměla, ani jsem teď nic špatného nesnědla.
Jsem v 17tt…
Obcas se telu neco nelibi, tak to posle ven..
navic se ti streva a zaludek posouvaji, aby udelaly misto deloze, coz obcas travici problemy zpusobuje, taky me to ted obcas trapi ![]()
K doktorovi bych sla, kdyby prujem trval delsi dobu, hrozila by dehydratace atd.
Neboj. Kdybys ten prujem mela a tehotna nebyla, tak bys to tak neresila, vid?
V tehotenstvi je to to samy, nemusi to hned znamenat nejaky problem s mimcem.
@Radka84 to pekne napsala.
Preji pohodove tehotenstvi!
Ahoj, vcera vecer jsem snedla slany strudl se sunkou a asi tak hodinu na to me zachvatil prujem, ktery trva jeste dneska. Vzala jsem si smectu a zatim docela dobry, spis mi jde o to, jestli by to nemohla byt listerioza nebo neco podobneho? Manzel mel taky dnes rano zazivaci potize, tak nevim, jestli to mohlo byt jen neco banalniho nebo ne
Co myslite? ![]()
Ahoj, pokud by to bylo bakteriálního původu tak by byla delší inkubační doba než hodinu tak bych řekla, že je to nějaká střevní chřipka co teď kolem letí-mělo by to být jednodenní-pokud by to trvalo dýl tak bych navštívila lékaře.
Tak se musim modlit, aby to zitra bylo v pohode
. Snad mas pravdu a nebude to nic vaznyho…
Spíš to vidím na střevní chřipku, když má potíže i manžel. Určitě budete s mimískem v pořádku ![]()