Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PavlaHr mne delaly v porodnici na konci tehotenstvi a mela sem jen jedno mimi.
@j-p jo, tak na koneci by měli a plus u velkého UZ ve 20 tt. ale u těch dvojčat se to kontroluje většinou častěji, jestli tam není steal fenomén.
@j-p tak to jo, jak si člověk řekne, tak to určitě není špatné. ale automat to nedělají. ted to taky zvažuji, protože malý je furt stejně velký po týdnu :/ i když to měřili pokaždé jiný doktor, takže to spíš bude tím.
@j-p tak to naštěstí zase ne, já mám rozumného doktora
(potom, co jsem svého původního hned na začátku těhotenství vyměnila
)
@PavlaHr to ja mam taky super doktora ale ten mel utz za krale klacka, podival se na mimino jak roste ale ten pupecnik nekontroloval.Jen na te genetice a pak v tom spitale.Ja mam uzasnyho gynekologa. ![]()
Ahoj holky průtoky byli do produ hraniční nakonec měli mimina od sebe 500g a rodila sem 36tt vše o. k..
Ahojky, gratuluji k miminkům, že jste to v pořádku zvládli ![]()
Omlouvám se, že se připínám pod Váš příspěvek, ale nemohu nikde najít podobný dotaz novějšího data…
Já jsem teď asi 5 dní marod s virozou u které se hrozně dusím, malý přestal být akční tak mi to nedalo a šla jsme včera na gynekologii. Doktorka vše zkontrolovala, jsem 26+4tt, říkala, že maličký má 900g a krásně prospívá, akorát mi asi tím, jak furt kašlu tlačí hodně hlavičkou na čípek. No potom, že si ještě zkontroluje pupečníkový průtok. Kontrolovala to dvakrát a řekla, že není dobrý a je to na hranici. Dále mi k tomu akorát řekla, že tím pádem mám menší břicho než bych měla mít. Další týden mám kontrolu a uvidí se…
Všude na internetu čtu, že špatným průtokem neprospívají miminka, tak mám teď strach, co mě vše čeká a jestli malý bude v pořádku.
Všude jen píši, že se to nijak neléči, jen kontroluje v nemocnici a je nastaven klidový režim? ![]()
@chillli mě hlídali každejch 14dnu měření a každý týden měření průtoku do porodu sem mla hraniční průtok ale holky přibejvali nejdřív moc a u konce už ne.. jenže já mám dvojčata.. ale nejdůležitější je prutok mozkem a placentou ten pupečník se dá hlídat akorát se načochtáš na kontroli jako já furt dokola mudr… s čípkem neporadim ale asi odpočívat odpočívat..
@kacka.h8 děkuji moc i to mě uklidnilo, jak říkám, dr se mi k tomu moc nevyjádřila. Ale říkala, že váhově malý odpovídá a placenta atd je v pořádku, takže mě teď budou teda hlídat, no to se hezky najezdím na kontroly ![]()
@chillli jj to je pak otravné a řekli mi ze u průtoku císař ale u hraničních
@kacka.h8 jej no to mám radost, snad to bude ok, jsem ráda, že jsem tady na tu diskuzi narazila, ptala jsem se jinde a nikdo se mi k tomu nevyjádřil
no moje první těhotenství, které jsem si strašně vychvalovala, protože mi nebylo ani jednou špatně, nemám chutě, nálady, nic a teď už skoro ve finiši se objeví takové problémy ![]()
Tjn me to začalo od 28t do 35t pak cisar 36+1 a byli OK za 5dnu sme byli dóm..
a kam jezdis na ult.