Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem 33tt. a asi od 29tt. beru Helicid 10. Zkoušela jsem Gaviscon i Rennie, ale taky už nic nezabíralo a ten helicid je zázrak
Od doktora mám schváleno ![]()
Beru helicid dlouhodobě, i v obou těhotenství, vše ok
, doktorem povoleno.
Brala jsem Loseprazol a ok. Předepsáno od mudr. Ale u mě to asi nebylo těhotenstvím, mám s tím problém i rok po porodu.
Ahoj, s odstupem kolika hodin muzu po Helicidu lek proti alergii? V letaku nic, ale vim, ze se to nesmi zaroven. Diky
@Bibík13 píše:
Ahoj, s odstupem kolika hodin muzu po Helicidu lek proti alergii? V letaku nic, ale vim, ze se to nesmi zaroven. Diky
tak to slysim poprve.
Kdyz zapremyslim, tak drivejsi generace leku proti „kyseline v zaludku“ byly blokatory H1 receptoru - tedy analogy antihistaminik, ale helicid je, pokud vim, blokator protonove pumpy.
Věděl by někdo zda můžu brát omeprazol 20 celé těhotenství. Reflux mám i netehotna. Před 6ti týdny jsem brala 14dni omeprazol. Po 3dnech úleva. Měsíc jsem byla naprosto v pohodě. Teď zase už 3dny hrůza. Jsem v 17tt a z předchozího těhotenství vím, že se to bude zhorsovat(to jsem léky nebrala)
Aha a když mi zástup mojeho dr rekl, že mi omeprazol nenapíše, zatímco můj mi řekl, že v nejhorším ano, ale teď je na dva měsíce někde… Odpověď na otázku asi neznas. Na nevyžádané rady nemám náladu.
@zrzana2 Tak pardon. Co tady cekas za odpovědi? V těhotenství je každý prášek svinstvo. Já bych se poradila s doktorem a neptala se tady co mužů a co ne. Pokud tvůj lékař není dostupný tak to je hold smůla. Tady ti to asi nikdo nenapíše…
No rozhodně nečekám rady porad se s lékařem. Nesvepravna nejsem. Čekám, že mi napíše mamina, co ho brala? Někdo z doktorů, co sem chodí nebo nikdo treba.
Helicid můžeš, jdu si ho teď taky vzít 😊zaludek na vodě, paleni žáhy… Hnzs, snad to brzy skončí. Jsem v 9tt. teprve ![]()
Ahoj holky ![]()
Berete ten Helicid 20 v těhotenství dlouhodobě třeba tyden v kuse? Ja jsem slíbila doktorce, ze si ho vezmu jen v nouzi ale tohle je každý den nouze
jsem v 7tt ale zvracim bez přestání
bylo mi špatně uz od 4tt ale teď je to k nevydrzeni
Ahoj, máte, prosím vás, některá zkušenosti s užíváním léků s omeprazolem jako je například Gasec, Lomac, Helicid v těhotenství?? Můžou se?
Od mala mám problémy se žaludkem a dyspeptický syndrom.
Jsem ve 12tt a z nevolností už mně tak strašně bolí žaludek, že se to nedá. Homeopatika nepomáhají Rennie taky ne
Omlouvám se za anonym, ale těhotenství ještě tajím.