Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mám takový problémek.. sem v 27-28tt čekám dvojčátka 2vaječné. a po 2krát mi tet mudr nenaměřila u béčka prutok pupečníku a s doporučením mě poslala k apolináři. tam jdu až 2.9. otázka zní..? kdyby byl špatnej prutok tak by asi miminko neprospívalo že?? je možné že mají v 27tt 1206g a 1274g? a prutok by byl špatnej? nebo špatně měři mimi a proto takové vahy a špatněj prutok??
@kacka.h8 já tedy nmůžu moc soudit, ale dle velikosti by to odpovídalo zcela normálnímu průběhu u dvojčat. záleží, jeslti od minule porostli (což předpokládám, že jo, když už to tak naměřil podruhé a oba jsou cca stejně).
Vydrž, uvidíš co v nemocnici, max tě přijmou na pozorování… ale snad blbě měřila nebo byli nějak špatně natočení prďolkové
Vůbec netušim.. ono sem je neměla blbe ale spíš prostě to utíkalo a nemohla vůbec nic naměřit. a to před 3tt a dnes znova a u toho béčka které je větší. no prostě mě asi zlobí
aby nebyla nuda..
Já to znám, hlavu vzhůru a pozitivní myšlení, prostě se nechtěli nechat změřit, příště to bude dobré
To bude určitě dobrý, já když čekala malou, tak mi nikdo průtoky pupečníkem nedělal ani jednou, až těsně před porodem, a zjistilo se, že je zle. Zeptám se zda nebude někdo vědět, průtoky se dělají běžné? Nebo jenom u dvojčátek??
@kacka.h8 navíc pokud chodíte po 3 týdnech na kontrolu, tak se nebojí. Já chodila celou dobu co 14dní a i co týden když se nezdály průtoky. Ale máme jednovajky
Kdyby byly špatné průtoky, tak miminko buď neroste vůbec nebo hodně pomalu. Spíš chce jenom pro jistotu kontrolu od doktorů, kteří mají mnohem větší zkušenosti ![]()
Měla jsem u dcery špatné průtoky pupečníkem a za 14 dní porostla cca o 3dny a téměř nepřibrala. Ve 34tt byl odhad váhy 1400g
@smudlik.esta běžně se nedělají, u dvojčátek je to proto, že někddy s emůže stát, že to jedno „krade“ krev tomu druhému a roste na jeho úkor. tak proto. no a pokud tak hezky oba poporostli, tak to bude určitě ok
v nemocnici ti řeknou víc a budeš klidnější ![]()
Jj prave tak snad dnes usnu
holky dekuji ste hodne ze napisete.
@kacka.h8 Já čekám jedno mimčo, ale naše malá měla ve stejném týdnu skoro stejnou váhu jako tvoje děti. Doktor mi řekl, že kdyby malá neprospívala z důvodu špatného průtoku, tak by neměla tak krásnou váhu. Tak si myslím, že to bude v pořádku. U dvojčat jsou doktoři opatrnější, takže je lepší, když tě budou více sledovat.
@kacka.h8 to bude v klidu, váhy mají pěkné takové měly naši ve 30tt, jenom si tě chtějí ohlídat, já chodila na kontroly každých 14 dnů
Je tak super ž eněkdo má taky takovou váhu.. co si píšem ve skupince tak holky píšou že mám pěkné buřtíky..
Ahoj holky tak průtoky máme dobré.. ale zas mě budou hlídat kvůli více plodové vody.
to je děs si furt něco vymýšlím že ![]()