Prvňáčci 2015 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
6.7.15 22:58

Děti vždycky chodí s aktovkami první den. Obvykle si ze školy i něco odnesou. A těší se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
6.7.15 23:00

@hanka.br. :mavam: jeee taky tě to čeká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
6.7.15 23:45

Tak ted jste mě dostaly..Kytka první den? Jako fakt? To jsem nikdy nezažila..jako v pololetí a na konci jako poděkování, ale první den? A co máte s tím kornoutem? Za měn to nebylo, ted vím, že děti chodějí, ale to jsem myslela, že je jako dárek prvňáčkovi, že se mu osladí ten vstup do školy.. to se jako nechává ve škole učtelce? Já viděla vždycky fotku prvňáka s kornoutem a aktovkou před školou.. Já jsem asi totálně out :lol: :lol: :lol:
Jo a proč by nemohla jít diskuze uzamknout? Kdysi jsem byla v jedné těhotenské, co se uzamkla.. Jsem myslela, že jde o požádání admina a přání zúčastněných.. Nebo taky ne, další můj outíček? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
7.7.15 07:45

Devasťáci jsou boží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39409
7.7.15 08:06

Dobre rano holky, vcera odpo jsem byla na oslave. Vy jste toho nakecaly!! V npci bylo nechutny vedro, vubec jsem se nevyspala a ted jsem dorazila do prace. Solidni vyhen na osm rano :poblion:
My aktovku prvni den urcite berem, i kdyz nebude pry potreba. Ale mame to tem prvnavkum prej doprat :lol: Jinak nebudem brat ani kytku, ani kornout. Tady se to mydlim nedela. Mam kornout spojeny jen s filmem „Lucie postrach ulice“ :mrgreen: Jen me napadlo, ze si asi budu muset brat drn dovolene na ten prvni den asi..

Je a jsem rada, ze jsou tu i pancelky. Jejich nahled se bude urcite hodit! :kytka: Hezkej den preju. Pokud se neupecu, nakouknu navecer.

tak preji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
7.7.15 08:17

Jsem učitelka, tak jen mé postřehy.
Desky na písmenka bych koupila v každém případě, i kdyby být nemusely. Od každého písmene je v sadě více kartiček, samohlásky krátké i dlouhé, velká i malá písmena. A když je budou mít děti v krabičce, nikdy v tom zmatku nedohledají, co zrovna potřebují. Takže krabička je podle mého názoru úplně, ale úplně mimo. V deskách to mají hezky přehledné v každé přihrádce jedno písmeno. Desky na čísla bych nutně nekupovala, tam se jedná o pár kartiček…
Přezůvky bych první den do školy vzala, u nás se děti přezouvat musí. A nedovedu si představit, kdyby třeba pršelo, že by je uklízečka pustila ťápat po celé škole v botech :mrgreen:.
Aktovku bych tedy vzala také, je to slavnostní, i kdyby do ní nic nedostali. U nás si vždy něco málo odnesou.
Kytka pro paní učitelku si myslím, že se tradičně nenosí, ale když ji někdo přinese, je to moc milé a děti se cítí určitě dobře, když s ní slavnostně jdou a předávají ji. Akorát bych koupila nějakou kvetoucí v květináči - ne přímo pro paní učitelku, ale prostě do třídy, určitě to pak bude dělat plno parády a dětem radost, že to je ta jejich kytička.
S kornouty se moc nesetkávám. Některé děti je nesou plné balených bonbonů a nechávají se ve škole a já je používám jako odměny za dobrou práci apod. U nás na škole tedy děti naopak dostanou kornout od pana starosty plný dobrot (myslím, že ho kupují v Bille, mají ho tam každoročně), ale takhle angažovaného starostu jsem tedy v jiné obci (škole) nepotkala. Tyto kornouty si děti odnesou domů. Nicméně to fakt vypadá pěkně na fotkách. A kdybyste nějaký kornout s dítětem doma vyrobili a naplnili ho nějakými levnějšími bonbony, bude to určitě originální a nevyjde vás to na moc peněz. Jinak přítelův bratranec jde do první třídy, tak mu určitě nějaký kornout pořídím, aby dobře vykročil. Do školy se vůbec netěší :lol:.
Držím palce vašim prvnáčkům, ať se jim ve škole líbí a mají dobré a hodné paní učitelky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.7.15 08:37

Dívala jsem se na fotky, žádné kytky, žádné kornouty, žádné aktovky (ale ty mají možná ve třídě, přivítání je v jídelně…).
To se ještě zeptám maminek, co mám kontakty, jestli berou aktovku. Taky si myslím, že bez ní to nepůjde :lol:

@Hanka253 Uzavřít jde jenom skupina… ale asi by šlo tuhle diskusi přesunout do skupiny a tu uzavřít. Do uzavřených skupinek chodím, jednu jsme jako uzavřenou už zakládaly a jedna vznikla takhle z diskuze :think:, ale myslím, že původní diskuse zůstala otevřená a pokračovalo se v uzavřené skupině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
7.7.15 09:39

No já jsem taky tápala s tou kytkou, ale prý se na začátek školního roku nenosí… Kornouty jsem taky ještě neviděla - jako možná v televizi jo, ale myslela jsem, že u nás to zvykem není… A když jsem se dívala na fotky z předchozích zahájení, tak ani kornout, ani kytku nikdo neměl, zato aktovky měli všichni :mrgreen: Co mi víc vrtá hlavou, je pytlík na přezůvky - ony se přezůvky nenechávají v šatně? Pokud ano, na co pytlík…? :think: A potom ten kapsář, jak tady některé píšete - ten je na co? :D Jsem asi mimo. Ale u zápisu nám bylo řečeno, ať kromě aktovky, pouzdra a cvičebního úboru (kde ani nespecifikovala, jak má vypadat, jaké cvičky atp. takže vůbec nevím co mám jako kupovat) nic dalšího nekupujeme, že spoustu věcí dostanou a zbytek nám řeknou v září… Koukám na stránky naší školy a tam žádný seznam není. Tak jsem zvědavá, doufám, že na nás prvního září nevybalí A4 seznam věcí co máme shánět a pak se z toho zblázníme :D No, naštěstí budu možná tou dobou v porodnici a bude to muset zvládnout manžel, to by bylo nakonec ideální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
7.7.15 09:39

Ahooooj holkyyy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
7.7.15 09:45

@sao

i když zůstávají přezůvky v šatně, je lepší je šoupnout do pytlíku a pověsit na háček - minimalizuje se riziko, že nějaký suprový kámoš ty bačkory rozhodí i do jiných šaten a uklizečce se tam líp vytírá. (u nás jsou třeba 2 třídy v 1 šatně, to je 60 dětí na malém prostoru - ztrátu bot jsme řešili poměrně často)

kapsář na lavici - k uchovávání věcí třeba na výtvarku. To si řeší každá škola po svém, u nás na to má dítko vlastní šuplík, u staršího syna to řešili kufříkem, někde se na lavici uváže látkový kapsář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.7.15 10:17

My máme koupit jen pastelky, tužky, gumu, nůžky… (tašku, pouzdro, papuče, úbor)
Plno věcí zajistí škola. Třeba i ty kapsáře na lavici - objedná se to najednou pro všechny a hotovo.

Majda už je solidně opálená, doufám, že v září po ní nebudou chtít i imigrační povolení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
7.7.15 10:19

@neumisa Díky, už chápu :-) My budeme mít v jedné šatně snad celej první stupeň, jestli jsem viděla dobře :D (Je to menší škola, ve třídě kolem 15ti max 20ti dětí.) Pytlík na přezůvky máme, od kohosi jsme dostali, takže to je v pohodě, jen mě zajímalo na co, tak už to vím. O kapsáři nám nic neříkali, ale prvňáci prý při zahájení dostanou výtvarné pomůcky a sešity v hodnotě 500,– Kč jako dar, takže toho snad moc dokupovat nebudeme. Ještě mi vrtá hlavou ten cvičební úbor, na to se ještě poptám kamarádky, abych nekoupila něco, co jsem neměla. No bude to ještě zajímavé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
7.7.15 10:22

@Pipet No to bys musela vidět naše kluky, od rána do večera venku na zahradě a tak, kolikrát úplně nahatí, takže vypadají jak nějací křováci :D Ale tak je to u nás každé léto, v září se zase „zcivilizujeme“, snad po nás to imigrační povolení chtít nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.7.15 10:35

My neponesem nic..ani kytku ani kornout.. Kornout se u nás nenosí na 100 procent a kytka nosí jenom, kdo takto chce.. ale většinou nikdo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.7.15 10:40

@sao Na cvičení vezmu nějaké legíny a tričko s krátkým :nevim: a boty.
Klukovi asi kraťasy nebo lehké tepláky, záleží, jak je „horkokrevný“.
V tělocvičně je teplo a venku podle počasí…

Zkoumala jsem ještě ty fotky a ve třídě pak aktovku měli :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati