Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No venku nevydržím ani chviličku, fuj
Děcka tam jsou od brzkého rána, naštěstí naše zahrada poskytuje dostatek stínu, sem tam se jdou schladit do bazénu, no a hlavně se tam nenudí, doma by se zbláznili a já z nich taky. Já to vedro s tím břichem nedávám, ale děckám takovéhle počasí prý vyhovuje
Od zítřka se má ochlazovat, tak se mi konečně uleví. Manžel tady má přes prázdniny ještě různé dělníky (buduje) a s ohledem na mě jim zajistil obědy v nedaleké jídelně, abych já v tom horku nemusela stát ještě u sporáku a vyvařovat pro x chlapů. Máme starej barák kde je o dost chladněji než venku, a přesto ze mě lije
Takže vařím jen pro sebe a pro děti, to je pohoda
Ale užívejme si léto, pak nás čeká celej podzim a zima a do toho školní povinnosti s dětmi a budeme ještě vzpomínat…
@sao nenavidim podzim
To je manza hodnej
ja vcera na tebe myslela. Vedle sousedka mela 1 termin a jeste je cela
lita po zahrade jak drak.. To ja jsem. proti ni herka ![]()
@Šema Taky nemám ráda podzim, a zimu už vůbec ne - snad jen ty vánoce a lyžování
To je sousedka dobrá, že lítá po zahradě, to já vyjdu jen v nejnutnějším případě, nemůžu se v tom horku ani hýbat, takže veškerou práci okolo zahrady a zvířat (máme ještě ovce, kozy, drůbež a tak) dělám brzo ráno a nebo až večer. Přes den bych zdechla.
@sao je taky mame ovce
teda deda. My mame dva poniky
taky ji obdivuju. Ja mam co delat netehu natiz z briskem. Ja jednoho mela porod v prosinci a v breznu.
Tašku bude mít mlaďoch tuto http://www.belmil.sk/…-racing.html
Kornout do školy neponese a kytku až na konci roku ![]()
A ještě teď chodí do školy, prázdniny mu začínají až příští týden.
A chtěla jsem se zeptat, je něčí prvňáček taky takový prcek jako náš? Má cca 112 cm a 18 kg.
@Jahru hoj, vitej v klubu a hlasim podobneho drobka - v 6,5 letech celych 113cm a 15kg (oboji priblizne) ![]()
Taska dobra! Prodava se i v Cechach a je teda asi pro slabe drobky? ![]()
U nás Kubík nevím přesně kolik měří, ale prosinci na 6 leté měl 108 cm.. řekla bych že vyrostl tak o 4 cm, takže taky tak nějak 112 cm, ale váží 18,5 kg.
Holky věděly jste… Včera s mi málem přitopil kluk, měl kruh a ten se mu sroloval na nohy, jak blbly a málem se mi utopil- hlava dolů nohy nahoru.. Vůbec mě to nenapadlo.
Jako děti jsme blby, a nic takového se nám nestalo.. Kluk plavat umí tak napůl, umí se potápět, ale toto by nedal ani plavec.. Pak mi švagrová říkala, že se takto málem utopil kluk od kamarádky, že si vzal na blbnutí kruh do moře a ten se mu sesunul na stehna a málem se utopil..
No už jsem chytřejší…
@AvajBr píše:
@Jahru hoj, vitej v klubu a hlasim podobneho drobka - v 6,5 letech celych 113cm a 15kg (oboji priblizne)
Taska dobra! Prodava se i v Cechach a je teda asi pro slabe drobky?
Jj, kupovali jsme ji v Brně. A sedí hezky.
@kvaček píše:
Holky věděly jste… Včera s mi málem přitopil kluk, měl kruh a ten se mu sroloval na nohy, jak blbly a málem se mi utopil- hlava dolů nohy nahoru.. Vůbec mě to nenapadlo.Jako děti jsme blby, a nic takového se nám nestalo.. Kluk plavat umí tak napůl, umí se potápět, ale toto by nedal ani plavec.. Pak mi švagrová říkala, že se takto málem utopil kluk od kamarádky, že si vzal na blbnutí kruh do moře a ten se mu sesunul na stehna a málem se utopil..
No už jsem chytřejší…
fujky, hlavně že to dobře dopadlo. Mně se to stalo jako malé, dodneška si to pamatuju, jak jsem se nemohla otočit zpátky
@Jahru no mě ne, já zůstala hledět, co jako.. najednou kluk hlava dolů a kopal nohama a nic
@kvaček píše:
Holky věděly jste… Včera s mi málem přitopil kluk, měl kruh a ten se mu sroloval na nohy, jak blbly a málem se mi utopil- hlava dolů nohy nahoru.. Vůbec mě to nenapadlo.Jako děti jsme blby, a nic takového se nám nestalo.. Kluk plavat umí tak napůl, umí se potápět, ale toto by nedal ani plavec.. Pak mi švagrová říkala, že se takto málem utopil kluk od kamarádky, že si vzal na blbnutí kruh do moře a ten se mu sesunul na stehna a málem se utopil..
No už jsem chytřejší…
Ty jo
Je v pořádku??? U nas teda kluci nosi odmala jen rukavky. Ty se jim jen tak nesmeknou. Segea dela v nemocnici na detske interne a bohuzel maji pres léto tezky pripady pritopenych deti celkem casto. Rikaji jim „plavacci“. A nejsou to uplne male deti a jsou to fakt okamziky
Po jejich zkušenostech jsem klukum u vody furt v patach. Doufam, ze je malej ok!
@AvajBr jo, je, ale fakt nebýt tam… kruh už nedám ani mladšímu.. Bude mít v říjnu dva, jenom rukávky..