Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@palapa Ne, staci se podepsat…
@Luciiiš83
kdyz nas bude dost, muzeme udelat klasickou skupinu.. kvuli soukromi, ale myslim, ze na to je jeste cas.
Ja jsem s dcerou domluvena, ze budeme tasku kupovat po zapise, aby si ji vybrala
(ja uz jsem teda v obchode byla, abych mela prehled a poradila se) Priznam se, ze tu skolu hrozne prozivam..
![]()
@Anonymní píše:
@Any11 pokud se skupinka uzavře, tak se odhalím. A pokud mě tu budete chtít, budu ráda, protože se i ráda poradím o tom, jak to vidí rodiče.
Dobre.. kdyz nas bude dost, urcite udelame skupinu.. Děkuju ![]()
A budete jim kupovat tasky ve stylu Ledove kralovstvi a tak?
@palapa Ja ne, chci univerzalni.. abych pak za par mesicu nemusela kupovat novou, protoze uz to neni in
Nastesti s dcerou je docela normalni domluva, necha si poradit a tak.
@palapa nebudu. Sice se mě to netýká, ale budu kupovat něco univerzálního, co se mu během měsíce neokouká.
Jinak pro porovnání, co umí náš pětiletý nepředškolák.
Všechno začal dělat od září, do té doby byl na tom průměrně.
Pozná na co slovo začíná i končí, pozná počet slabik ve slově. Umí 17 písmen. Když ho nechám pracovat s počítačem, tak sám píše slova z písmen, které umí - Tom, mama, tata, moje…
Počítá do 100 a asi i dál, ale k tomu jsme se zatím nedostali. Umí počítat po jedničkách i desítkách. Sčítá s přechodem přes desítku. Sám si spočítá, kolik je 18+14. Zatím teda na prstech. Odčítat taky umí, ale tam zatím jen bez přechodu přes desítku. Číslice přečte všechny, umí přečíst čísla až do 1000, dál jsme to nezkoušeli.
Nic ho cíleně neučíme, má zájem sám.
Nevím jestli zvolit nejbližší školu - dojde se pěšky, časem klidně i sám. Nebo vzdálenější cca 12min autem, kde se mi zdá víc individuálnější výuka, méně dětí ve třídě. Jenže to znamená absolutní každodenní závislost na autě a když bude auto v servisu co pak. ![]()
Jak to máte vy? Do školy pěšky- autem- bus/vlak?
Syn pujde tez do skoly /a mladsi do skolky/… my za sebou mame uz odklad, takze ted uz bude muset nastoupit… pri zapisu mam pocit, ze slo hodne i to, zda se dite domluvi, rozumi prikazum a ukolum, umi neco vysvetlit/ ja tam byla uplne ruda- syn na vse rekl, ze nevi a neumi, proste nespolupracoval…ale je stydlin a nove prostredi ho stresuje…tak snad ted, o rok pozdeji, to bude uz lepsi…
@mar772 u nas je to ajsne- jsme male mestecko, skola je jen jedna, autem nejezdim, takze syn bude muset chodit do skoly pesky/cca15-20min/
Skupinu jsem zalozila, tak pak sem hodim odkaz.
@mar772 My stejne vozime autem, je tu dost provoz.. takze to vidim, az tak od treti tridy, ze bude chodit sama. Ja osobne bych vybrala lepsi skolu. MHD nemate? To je taky otazka.
@mar772 zvolila bych tu školu, která na mě lépe působí. Ptala bych se rodičů. Ale přiznejme si, že hodně záleží na tom, co dítě chytne za učitelku.
U nás se bude do školy chodit pěšky. Máme to necelý kilometr. Jsme malé město, máme tu jenom jednu školu, tak to je celkem jasné.
Ahojte, ráda bych se přidala, syn bude mít v dubnu 6 a škola nás nejspíš nemine, neumí zavazovat tkaničky a má špatné sykavky
@kdochcekam Uff, to teda je..
Ja ani nevim, s kym dcera pujde, je to tu velke sidliste, skol a skolek je tu hodne. Jen ve skolce mame ted 4 (z
predskolacke tridy (ale v kazde je tak 10-15 predskolaku) Ve kazde skole se tu otviraji 3 tridy pro prvnaky.. Ptam se, ale stejne zalezi, na koho narazi.
@liky tak to máte stejně jako u nás.
Moje děti mají smůlu, minimálně do 5. třídy budou chodit s doprovodem, pak začnou chodit na druhý stupeň a ten je v jiné budově, tak se mě zbaví ![]()
A neboj, učitelky se při zápisu (ne)dozví takových věcí, že je už skoro nic nepřekvapí.
U nás ve sborovně se dodnes traduje historka, jak šla jedna kolegyně ještě za minulého režimu s holčičkou k zápisu a holčička tam zarecitovala nějakou baladu o Leninovi ![]()
@mar772 píše:
Taky mám kluka předškoláka, ale možná bude odklad. Řešíte do jaké školy dítě dáte - typ výuky, počet dětí, angličtina… nebo prostě klasika nejbližší škola?
resim. nase spadovka je tragedie
takze dojizdi srarsi. bude i mlassi, pokud ji tesa vezmou
@Any11 pokud se skupinka uzavře, tak se odhalím. A pokud mě tu budete chtít, budu ráda, protože se i ráda poradím o tom, jak to vidí rodiče.