Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky bych se přidala, pokud můžu
Příští týden čeká dceru ppp, tak ještě uvidíme, jestli nakonec nastoupí nebo ne. Ona by moc ráda, já už o něco méně, protože vím do čeho jdeme ![]()
Ahoj, můžu se taky přidat? Letos budeme mít 2 odkladové prvačky, které budou s ohledem na opožděný vývoj navštěvovat praktickou školu. Holčičky měly v lednu 7 let. A ještě jednu, v květnu 6ti letou předškolačku, která bude mít s ohledem na celkovou nevyzrálost odklad.
Můj starší jde k zápisu dnes. Válčíme ještě s r a ř, ale důvod odkladu to podle mě není. Kdyby měl odklad, půjde do první skoro v 8 a to už mi přijde fakt pozdě. Někdy je roztěkaný, ale jindy se zas dokáže soustředit, takž snad to bude OK. Do školy se těší.
Ahoj ženy, chtěla bych se orientačně zeptat na kolik vás vyšlo vybavení do školy dle seznamu co dává škola (tempery, kufřík atd.), bez sešitu + zvlášť batoh. Díky
@Adenike teprve budu kupovat, ale odhaduji tak 1200 Kč dle seznamu
@alena36 me to prave taky vychazi na 1200,– a to jsem tam prihodila neco navic jen ze se mi to libilo (objednavam z netu) od jedne zname jsem se ale dozvedela ze ty naklady vychazi zhruba na 7000,–kč
což mi jednak příjde strašné jednal dost nereálné
@alena36 cvicne jsem si to nahazela tady do kosiku s tim ze se jeste rozhodnu http://www.remauh.cz
@Adenike tak tam jsem taky koukala a asi tam taky budu nakupovat : mají tam výběr
@alena36 to maji ale stranky strasne neprehledne stravila jsem nad tim asi dve hodiny ![]()
Ještě se blbě zeptám, máme mít ořezávátko se zásobníkem. Mohu mít jakékoliv i na silné trojhranné tužky a pastelky STABILO?
JINAK MÁME MÍT TOTO
bačkory
sálové boty na suchý zip
box na svačinu
desky na písmena A4
desky na číslice (naležato)
desky na sešity (A4 s gumičkou)
3 ks trojhranné tužky silné HB (č.2)
měkká guma
ořezávátko se zásobníkem (na trojhranné tužky)
nůžky (nejlépe FISKARS)
pastelky trojhranné silnější (třeba STABILO)
lepidlo v tyčince nejmenší
podložka pro psaní na lavici
stíratelná tabulka+ fix+hadřík (fixy 2 ks)
sáček k lavici
sada barevných papírů čtvrtky A4-30 kusů čtvrtky A3-20 kusů
kufřík
plochý štětec - 2-3 velikosti
kulatý štětec - 2-3 velikosti
igelit na lavici
hadřík
voskovky (12 barev)
modelína (KOHINOOR) vícebarevná
pastelky PROGRESSA 12 ks
vodové barvy 12 barev
kelímek na vodu
tempery (10-12 barev)
paleta plastová 10 barev
@Adenike 500 jsme platili ve skole jako zalohu na pracovni sesity, pismena a tak, odhadem budu platit cca 2300 (bez novych bot na telocvik, sacku na telocvik, ktery jsem koupila s batohem, penalu), u nas chteji naprosto vse, i papiry, ctvrtky, kapesniky, papirove uterky..
viz vyse backory, box na svacinu apod. tam taky nepocitam, takze kdybych to vsechno spocitala, tak jsem tam skoro za 5tisic (bez batohu), mozna i vic
Příspěvek upraven 13.06.17 v 14:58
Nebo ještě mají slušný výběr zde:
https://potreby-skolni.cz/
@Any11 u nás budou učebnice zdarma, sešity asi až časem, nic jsme neplatili
A jaké velikosti štětců budete kupovat, když mají 12 velikostí?