Prvňáčci 2018/2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1826
5.4.18 10:31

@Michalka80 dcera je teď ve druhé třídě a co si pamatuji, v první třídě jsem nekupovali skoro nic, teda kromě aktovky a příslušenství. Děti dostali v první den papírový kufřík, kde bylo vše, co potřebovali - pastelky, modelína, podložka na modelínu, kelímek k vodovkám, nůžky…jsme z Prahy. Dokupovala jsem pak průběžně v září, co chybělo, třeba bělobu. Ale fakt minimálně. No asi záleží od města kde žiješ a také od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
5.4.18 10:32

@MaminkaLucka A nemá už vypadlé nějaké přední zuby? To pak se sykavkami problém bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
5.4.18 10:37

@ingolka No, my jsme z maleho mesta v JMK. Jako neco dostanou od skoly, treba 5 veci, ale dalsich 20 budeme muset koupit. Aji treba takove veci jako cerna tuz… to jsem ani nevedela, ze uz s tim budou pracovat v prvni tride 8o Vis co, spoustu veci me prekvapilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.4.18 10:38

@ingolka nepořádá škola edukativní hodiny pro děti? Doporučuji všem prvňáčkům, u kterých je ta pozornost trošku problém. Děti se velmi z lehka učí udržet pozornost a maminky jsou přítomny aby viděly jak doma pracovat. Dostanete i domácí úkoly…bývají jednou za týden ve spádové škole. Já jsem využila s oběma dětmi. Hodně je to obohatilo i v tom, že pak už znaly školu, chodby, šatny, jídelnu, tělocvičnu, paní učitelky i budoucí spolužáky. v září už byly mazáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.4.18 10:40

@Michalka80 tak tuš stojí asi 15 kč :-). Doporučuji jako stojánek pro lahvičku z kulaté krabičky od taveňáku. Do víčka vystřihneš kruh podle obvodu lahvičky a pak se nikdy na lavici nepřevrátí a nebude apokalypsa. Dcera mi přišla jednou ze školy celá černá. To jsem ještě chyták neznala. Chudák paní učitelka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
5.4.18 10:41

@Kakachna dík za tip, už na to koukám, to přesně potřebujeme :D Zuby vypadlé nemá, zatím to ani nevypadá, ale starší dceře taky vypadli až kolem 6 a 1/4 roku. On začal pozdě mluvit, ale na logopedii chodíme už skoro 2 roky a vše dohnal, sykavky jsme přeskočili, protože čím víc se snažil, tím hůř mu to šlo, takže se naučil r a ř a teď se vracíme k sykavkám. Já věřím, že kým půjde do školy, tak to dá, chodíme na logopedii každých 14 dní.

@Michalka80 ten ubrousek si prostírají na levici při svačině, aby si nedrobili na lavici a aby ji neumastili. Máme obyčejné čtvercové ubrousky a dávám jí to do boxíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.4.18 10:43

@ingolka pomáhá trénovat S šepotem. Není to tak těžké pro jazyk a on zjistí v jeké je poloze a to mu pomůže jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29

Já bych se spíše priklanela ke skole. Nám jediné, co vytkli byla grafomotorika, poctivě trenujeme 3× týdne a to zlepšení je hodně vidět. Já bych brala jako velké plus, že má snahu se učit a zlepšovat (syn je taky takový)podle mě mu školka moc už nedá, teď je mnoho odkladu a zbytečně, pak se ve školce děti nudí, přitom by se mohli dál rozvíjet ve škole. Do září ještě víc dozraje (s tou pozornosti), pokud nejsou nějaké výrazné problémy, tak jsem pro skolu. Beru to podle nás a to mám doma taky citlivku mamankovskou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382

@kontramatka Tak o to nejde, kolik to stoji. Spis ze pani ucitelka je odvazna, te je s tim necha pracovat. Dekuji ti za tip, to urcite udelam, aby z ni nebyl kominik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
5.4.18 10:46
@Kakachna píše:
@MaminkaLucka A nemá už vypadlé nějaké přední zuby? To pak se sykavkami problém bývá.

Ahoj Kachno. Zuby má přední shnilé. Zase voda na Tvůj mlýn.
Můžeš mi dát kázání o tom, jak jsme mu zanedbali zuby. Jak to tady pěkně umíš rozparadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
5.4.18 10:48

@kontramatka to zní skvěle, ale u nás je jen „předškolní těšení“ půjdou 2× do školy si to vyzkoušet nanečisto. S tím počítám. Mna ta pozornost mate, protože on miluje hry, ve školce pravidelně hraje člověče nezlob se s učitelkou a vydrží i víc než hodinu. Ale učitelky říkají, že jeho nepozornost spočívá v tom, že když mají něco dělat, tak nevyslechne ani do konce zadání a hned to dělá, pak to má samozřejmě špatně. Chce to mat rychle za sebou, ale když to porovnám s dcerou, ta to dělá do teď. Klinický psycholog nám doporučil ještě podrobnější testy na pozornost, tak to asi taky vyzkoušíme, naštěstí nemá problém chodit po těchto testech i když ho někdy musím uplácet :oops:

Já vidím celý problém v tom, že teď všichni dávají odklady třeba jen z důvodu, že je letní dítě, nebo aby jim prodloužili dětství. Kdybych věděla, že ve třídě budou další letní děti nebo minimálně dětí s odkladem, neváhala bych ani sekundu. Když bude třída plná odkladových dětí a on čerstvě šestiletý…bude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.4.18 10:53

@ingolka Moje dcera je červnová a měla stejný problém s pozorností jak popisuješ. Sykavky uměla, ale neuměla měkčit. Dala jsem jí odklad i přes nevoli babiček a všech mudrlandů. Paní učitelka mi řekla, že mi dcera jednou poděkuje a to v dobrém. A jsem za to hrozně ráda. Ten rok jí dal hrozně moc, šla do školy skutečně zralá a bez pochybností. Sama si dělala úkoly, nikdy nic nezapomněla, byla pečlivá, žádné přemlouvání a nechuť do úkolů…ostatní maminky nám záviděly, protože aby jejich děcko doma četlo a psalo, museli mu naslibovat hory doly. Ale hlavně že měli prvňáčka co nejdřív. :nevim:
Málo kdo dokáže objektivně posoudit. Odklad není žádný handicap. Naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
5.4.18 10:57

@ingolka samozřejmě tak to v první třídě je. Jsou tam děti, které jdou dřív a děti které jdou později. Taky děti, kterým narození vyšlo tak, že jdou akorát as jsou připravené. Pestrosti se nevyhneš. V životě bude potkávat pořád lidi stejného věku ale různých schopností. Od toho je škola, aby ji na to připravila. Do stáda oveček ji přeci dát nechceš. Pestrost světa ji vždycky jen obohatí. Ber to pozitivně. Slabším může pomáhat, lepší ji budou motivovat. Tak to má přece být. Nedělej z ní chudinku už předem. Ve škole jí začne nová etapa ať půjde s odkladem nebo ne. Ale na tobě je, abys posoudila, jak je do té nové etapy připravená. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
5.4.18 11:00

@kontramatka vím o čem mluvíš, dcera je říjnová, šla tedy skoro v 7 letech, natěšená na školu. První rok to byla pohoda, přišla domů, hned běžela k úkolům, vše úplně bez problému. Teď je ve druhé třídě, někdy úkoly dělá v družině, ale to je většinou s chybami, přijde domů, utíká k telce nebo k hračkám (s panenkami se hraje doteď, nosí je i do školy) a k úkolům jí nemůžu dostat, je to boj. A to mi učitelky ve školce doporučovali i těžší školu, že je hodně šikovná. Ano, šikovná, snaživá je, ale dělat doma úkoly je děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
5.4.18 11:06

Sociálně zralý je, i ve školce spíš kamarádí se staršími dětmi než s malými, v této oblasti problém mít nebude (to potvrdili i učitelky). Teda doufám, od mala se pohybuje spíš mezi staršími dětmi než mladšími (tak zatím ho vždy limitoval ten datum narození, ve školce - konkrétní třídě byl většinou nejmladší a nikdy neměl problém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí