Prvňáčci 2018/2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2758
5.3.21 21:45

@aknah31 A prosím, do jakeho věku tak cca vydrží tahle židle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.11.22 18:22
@tulipán píše:
Zdravím třetáčky!Potřebuji poradit předponu ke slovu -žabka. Napadá vás něco? Přinejhorším tam dáme ežabka - jako ten obchod s potravinami. :roll:

Tenhle příklad má být bez předpony, takže se jen proškrtne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16794
7.11.22 18:44
@Tripper10 píše:
Tenhle příklad má být bez předpony, takže se jen proškrtne.

Kluk už je v páté třídě, ale díky za účast :mavam:

Zdravím všechny páťáky, nějak nam to tady usnulo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.11.22 19:32
@tulipán píše:
Kluk už je v páté třídě, ale díky za účast :mavam:Zdravím všechny páťáky, nějak nam to tady usnulo :lol:.

Zas za chvíli máš ve třetí další dítě, může se to hodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16794
7.11.22 19:34
@Tamtama píše:
Zas za chvíli máš ve třetí další dítě, může se to hodit :lol:

Tuhle blbinu si uz budu pamatovat naveky! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569
8.11.22 06:49
@Tamtama píše:
Zas za chvíli máš ve třetí další dítě, může se to hodit :lol:

Já taky. Stačilo mi včera dělat úkol s druhakem. Mělo to být na ani ne 5 minut a trvalo to hodinu. Čím déle ve škole, tím to bude horší. A páťák? To je taky něco. Vůbec se nepřipravuje, úkoly skoro nemají a když, tak beze mě neudělá nic. :nevim: mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
8.11.22 19:07
@Sára 1 píše:
Já taky. Stačilo mi včera dělat úkol s druhakem. Mělo to být na ani ne 5 minut a trvalo to hodinu. Čím déle ve škole, tím to bude horší. A páťák? To je taky něco. Vůbec se nepřipravuje, úkoly skoro nemají a když, tak beze mě neudělá nic. :nevim: mm

Já taky. :mrgreen: A kvůli páťákovi jsem minule chtěla oživit diskuzi (což se mi teda nedopatřením nepodařilo), protože s úkoly bojujeme a nedělá je vůbec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16794
8.11.22 19:39
@Sára 1 píše:
Já taky. Stačilo mi včera dělat úkol s druhakem. Mělo to být na ani ne 5 minut a trvalo to hodinu. Čím déle ve škole, tím to bude horší. A páťák? To je taky něco. Vůbec se nepřipravuje, úkoly skoro nemají a když, tak beze mě neudělá nic. :nevim: mm

Já mám nějak od covidu utlum energie. Takže co dělá páťák, vím málo, zeptám se, jestli něco nepotřebuje a on za mnou sám nechodí. Vidím známky v bakalářích, má samé jedničky. Všechno si dělá a hlídá sám, dělám jen svačiny a peru tělocvik. To je dítě za odměnu, to není moje zásluha. Druhák se nejdřív vztekne, že úkoly dělat nebude, někdy se zašije a pak se uvolí a má je za 10 minut hotové. Až se uklidní :lol: (trvá to půl roku :roll: ), bude snadbez problémů. Zatím je to požírač mojí energie. Ted hodně chyběl, takže zase nervy, že nebude mít všechno, každý den scena, proč to paní učitelka nenapíše pořádně, je ze školy nervozní a nevím proč se tím tak trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8521
9.11.22 07:08

@tulipán tak to závidím. Já s páťákem dělám vše. Má jedničky, dvojky občas za 3. Úkoly každý den M + ČJ a k tomu něco (angl., vlastivěda, přírodověda, sloh). Nějaká písemka každý den. Denně nad učením sedíme 2-3 hodiny. Za zapomínání úkolů a věcí poznámka (za každých 5 zapomenutých). Věci mu radši kontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16794
9.11.22 09:12

@Hanula1212 :kytka: Jste sikovni, ze to zvladate s dobrymi znamkami. Nemam na tom u nas zasluhu, organizuje si to sam. Obcas prijde s aj, to je pravda. Ja tohle mam s druhakem. Musim u nej sedet. Ne, ze by nevedel co delat, ale nedokope se. Smlouva, co dostane, kdyz si udela cvicny diktat :cert:. Ukoly nezapomina, ale kazde rano zmatkuje a kontroluje tasku a pta se me, jako kdybych ja vedela, co jim zadali. Kazde rano jde se stresem. Nevim, jak to odbourat. Nemate nekdo sofistikovanou radu? Ja myslim, ze to je tim, ze dela tasku a ukoly ve vzteku a pak si neni jisty, co udelal a co si do tasky dal. Nechci, aby z toho byla nejaka obscese. Ukol zapomnel jednou, nenadavala jsem mu, sam sobe je prisnym soudcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7750
7.2.23 18:16

Ahoj, zdravím všechny páťáčky. A mám prosbu. Neučí se někdo z vašich dětí čj z této učebnice? Kdyby byl někdo ochotný nám vyfotit stranu 71, moc by nám pomohl. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.2.23 16:00

@Fíková
Zkouším vložit fotku stránky a nejde načíst :roll: zkusím to později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7750
8.2.23 17:55