Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prý jsme pozadu. Sčítáni a odčítání třímístných čísel. Vyjmenovaná slova po P. Online ma 6 hodin týdně, myšleno hodina 60 minut. Úkolů tolik, že máme dva dny skluz. Denně mají 45 minut číst.
@ejhle píše:
@Hanula1212 taky začínám být v depkách. Nejhorší je, že dítko se nudí. Úkoly má hotové za půlhodiny. Učit se s dítkem dopředu nemá smysl. Stejně, až se vrátí budou zase všechno opakovat 🤦
Co máte na den za úkoly, že to máte tak rychle?
Já se normálně stydím, ale nevím, co dělají.
Dcera je totiž teď na chalupě s našima. Vím, že před Vánoci procvičovali násobilku a sčítání přes desítku, v češtině vyjmenovaná po L. Ale nevím, jestli už někam nepokročili.
Se budu muset příště zeptat. Jinak online výuku mají každý den Čj a M, 1× týdně Prv a 2× Aj.
@Tamtama online výuka je katastrofa. Hlavně mám. pocit, že ty děcka jsou v důsledku karantény na úrovni poloopic. Fakt hrůza. Naše mládě se taky nudí. Začíná výuku bojkotovat. a moje motivace táhnout mládě kupředu už taky mizí. Když už se při výuce nudí, děláme alespoň jiné aktivity doma. Zavedla jsem různé pokusy. Nyní pěstujeme krystaly z roztoků různých koncentrací…chodíme ven. Má encyklopedii, tak tu si čte, pouštím pohádky v angličtině…ale kdy teda doběhnout ty šílené mezery v češtině a matematice fakt netuším.
@Sára 1 bledá závist. Asi se na výuku s učitelkou vykváknu a pokusíme se dohnat učivo sami.
@ejhle píše:
@Sára 1 bledá závist. Asi se na výuku s učitelkou vykváknu a pokusíme se dohnat učivo sami.
Závist jo? To teda nevím v čem. Budeme dohánět celý víkend. Nedá se to zvládnout. Kolik času strávili ve škole a kolik doma? Většina je ucena doma.
@ejhle píše:
@Sára 1 takové dva papiry je matematika na cca 3 dny.
No tak to toho máme víc teda. Ale budete mít dobře procvičenou malou násobilku. My děláme Hejného matematiku. Všichni říkají, jak je naše škola pomalá a nenáročná. Porovnala bych stejnou třídu se stejnými učebnicemi. Vlastně by mě zajímalo, jak je na tom někdo se stejnými učebnicemi, jako máme my. I v češtině. Nevím, jak jedete vyjmenovaná slova popořadě. My máme Z, B, L, M, teď se uci P.
@Sára 1 bohužel naše učitelka a škola se moc nesnaží. V podstatě je to pouze takové udržovací cvičení. Děti a učitelka nezapomenou jak vypadají a budou vědět kdo je kdo, až se sejdou na předávání vysvědčení 😁 vyjmenovaná slova jdou v pořadí b, l a pak dal nevím. Dál jsme se nedostali 🤦
@ejhle A to B a L se učili ve škole nebo i doma? Pokud jen ve škole, tak vás nechtějí doma zatěžovat novou látkou a mají v plánu to pak vše dohnat ve škole. Mě zase zarazilo, že hned jsme začali jet násobení a každý den 4 nová vyjmenovaná slova.
@ejhle Po Z jste nedělali? Myslela jsem, že tím se začíná, protože je to nejjednodušší a nejkratší.
@Sára 1 píše:
@ejhle Po Z jste nedělali? Myslela jsem, že tím se začíná, protože je to nejjednodušší a nejkratší.
U nás začínali Taky po B, pak po L.
@Sára 1 po b začali ještě v domácí výuce v listopadu. Pak v prosinci ve škole dobrali b a začali l. Zítra bude první čeština po prázdninách tak uvidíme. Začínalo se vyjmenovanými poB.
U nás bych řekla, ze on-line výuka celkem funguje. Třída je rozdělena na polovinu, protože při 30 dětech se to nedalo. Některé hodiny má i vychovatelka, hlavně s dětmi čtou a pak se baví o přečteném. Každý den mají M a Čj a k tomu AJ nebo prvouku, nebo oboje.