Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sloninka uvidíme zítra, možné to je, že se zlobit bude. Těžko říct. Vysvětlila mi nějak svoje důvody, tak já se na ni nezlobím, vyskolila se sama. Šla chudák spát s tím, že ji bolí břicho a měla průjem. Prostě je to pro ni zkusenost.
@Tarinka Někam si to zapiš, jednou se tomu budete smát… Ale tak samozřejmě důkladnou přednášku bych jí udělala, že už nikdy nic podobného udělat nesmí… Dcera jde v září do první třídy, tak jsem sama zvědavá, co nás čeká ![]()
@123Soňa píše:
@Tarinka Někam si to zapiš, jednou se tomu budete smát… Ale tak samozřejmě důkladnou přednášku bych jí udělala, že už nikdy nic podobného udělat nesmí… Dcera jde v září do první třídy, tak jsem sama zvědavá, co nás čeká
Tak v noci ji bolelo břicho, dneska měli jet na výlet, tak nejela. Ráno šla s taťkou za pani učitelkou, přiznala se, učitelka jí vysvětlila, že se to nedělá, ale pak říkala, že to patří k dětství a trest ji máme vymyslet doma sami.
@Tarinka Jee, to mě mrzí, že přišla o výlet… ale asi jako je to cenná zkušenost do budoucna
Dobře, že tam s ní taťka šel, aspoň to má za sebou a může se za tím udělat tlustá čára ![]()
@Tarinka píše:úúúú, já když si vzpomenu, jak sem to udělala v druhé (nebo třetí?) třídě, tak to tóčo si pamatuju dodneška.
Holky, dcera druhacka, má první průšvih. Měla vždy v pisamce jedničky, teď ji dlouho domu nedonesla až dneska. Dostala asi tři dvojky a jednou jedna až dva. Ale ona ty dvojky vyzmizikovala a před to napsala červenou pastelkou jedničku. Já si toho skoro nevšimla, skoro to ani není vidět. Pak jsem na to ale přišla. No nevěděla jsem, jestli se mám smát a nebo brečet.![]()
![]()
@Tamtama tak koukám, co je u vás za změny, ty jo…
Jak píšeš, máš to posilovnu a práci v jednom. Mě by 20 km denně zabilo…
Jako né že bych to nepotřebovala, ale mám špatný kotníky a sem ráda, že lezu, někdy mě tak berou, že mám problém dojít pár stovek metrů na tramvaj.
ALe tak hlavně že je práce a navíc skloubitelná s dětma.
Jinak náš malej taky perlí, učitelka už je ostřejší na známkování, takže nám v žákajdě už lítají trojky, čtyřky…
Syn má problém s pozorností, než se rozhoupe něco dělat, tak pak nestíhá ![]()
Takže najíždíme drsnější režim a fakt denně ležíme v učení, pěkně s minutkou, a pořád ho honím. Jako je to měsíc a už jsou vidět pokroky, ale je to jako na houpačce, srovnal se se čtením, ale zase začal blbnout s matikou ![]()
Naštěstí už i chlap pochopil, že na rychlovku napsat úkoly v půl osmý večer není zrovna správný systém, tak snad se to nějak vypiluje.
Ale mladej samozřejmě problém - najednou se toho po něm chce moc, do toho náš rozchod, takže o to víc si ho zase musím mazlíkovat, aby si nakonec nemyslel, že ho nemáme rádi nebo nějakou podobnou hloupost… ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Tamtama tak koukám, co je u vás za změny, ty jo…
Jak píšeš, máš to posilovnu a práci v jednom. Mě by 20 km denně zabilo…Jako né že bych to nepotřebovala, ale mám špatný kotníky a sem ráda, že lezu, někdy mě tak berou, že mám problém dojít pár stovek metrů na tramvaj.
ALe tak hlavně že je práce a navíc skloubitelná s dětma.
Jinak náš malej taky perlí, učitelka už je ostřejší na známkování, takže nám v žákajdě už lítají trojky, čtyřky…
Syn má problém s pozorností, než se rozhoupe něco dělat, tak pak nestíhá :roll:
Takže najíždíme drsnější režim a fakt denně ležíme v učení, pěkně s minutkou, a pořád ho honím. Jako je to měsíc a už jsou vidět pokroky, ale je to jako na houpačce, srovnal se se čtením, ale zase začal blbnout s matikou
Naštěstí už i chlap pochopil, že na rychlovku napsat úkoly v půl osmý večer není zrovna správný systém, tak snad se to nějak vypiluje.
Ale mladej samozřejmě problém - najednou se toho po něm chce moc, do toho náš rozchod, takže o to víc si ho zase musím mazlíkovat, aby si nakonec nemyslel, že ho nemáme rádi nebo nějakou podobnou hloupost…
Tak naše zas dělá vše na rychlost a pak se chlubí že byla první, dělá úplně zbytečné chyby pak ![]()
Syn si už v první třídě napsal tahák. Dvě slova: „ovce-jehně“
Nějak mu to v té hlavě nechtělo uvíznout, přitom velkou část dětství tráví na venkově
ALe s těmi známkami to je mazec, to bych teda asi taky vypěnila. Tak snad ho to nikdy nenapadne.
@Tarinka myslím, že se vytrestala sama..
@Mar__tanka1983 víš, jak mě bolí kolena? Kolikrát večer si je namažu konopnou mastí, zafačuju a jen sedím.
![]()
Já teď potkala synovu spolužačku, hned mi hlásila, že kluci (můj a ještě dva jeho kámoši) mají průšvih, prý si o přestávce hráli na koberci, jezdili na židlích a dělali, že jsou vysavač. Holce málem vypadly oči z důlků, když jsem se začala smát. ![]()
Nedávno donesl 5 z úkolu, měli se nazpaměť naučit básničku, jenže to moje tele se doma ani slovem nezmínilo, zapsané to nikde neměl. Učitelce řekl, že mu 5 z básničky stačí.
Z minulého přednesu měl taky 5, to si zas pro jistotu nebral domů učebnici. ![]()
@Tamtama já se mu ani nedivím, já ty básničky taky nemám ráda, dcera s tim vždycky dojde v sedm večer, že má za úkol básničku, nikdy ale nevědí dokdy, takže se to musí naučit naráz, ale učitelka to třeba zkouší až za týden no a nebo hned druhej den. Já bych se tu básničku asi ani nenaučila takhle do druhého dne. A ježdění na židli po koberci mi přijde celkem fajn, dneska si děcka hrajou jen s mobilama a spol, tak todle mi přijde ještě taková sympatická zábava ![]()
@Tarinka mě jejich zábava pobavila, vydržela jsem se po setkání se spolužačkou smát ještě v dalších dvou uličkách.. a následně i ve školce, kde jsme se tomu smáli s tatínkem jednoho z kamarádů.. naše mladší děti jsou spolu totiž v jedné třídě ve školce..
@Tamtama Hra na vysavač mě taky pobavila
Kdoví, jak by reagoval, kdybys mu ten vysavač doma zapůjčila, ať si hraje a přitom vysaje ![]()
Jinak co to počůrávání? Jak to u vás vypadá? Furt stejně?
@123Soňa on doma vysává a rád
počůrávání je mnohem lepší přes týden, co nechodí do družiny a je u babičky, doma a u mojí mamky vše při starém..
u mamky to teda chápu, tam je od rána na tabletu, ale nevysvětlím jí to.. tam má i chování horší než obvykle.. ![]()
Potrebuju si postezovat. Kluk ma 4 ruzne ucitelky, kazda dava na web neco sveho, zmatek k neuvereni, milion odkazu. To proboha nemuzou nakopirovat vse do jednoho souboru za konkretni predmet a ten nekam ulozit a priste zas? Jedna to chce posilat, druha chce samostatne projekty a at vymysli cviceni i deti pro ostatni. Ja to vyzobavam z odkazu podle instrukci, nevim, kde to konci, co jeste do sesitu, hruza. Doma skolaka, skolkace a mimino, cely den leje, ani ven se neda. V krku me boli. Ja cucim do bakalare a jsem z toho nestastna. Mozna jsem nespravedliva, ale mam dojem, ze se snazi dohnat, co samy nestihly.
U nás jsou naštěstí ještě prázdniny, ale děsím se toho, co bude potom.. učitele máme sice jiného jen na tělocvik, ale třídní už je hodně důchodová a s pc nekamarádí..