Prvňáčci 2018/2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
19.12.19 23:50

@sloninka uvidíme zítra, možné to je, že se zlobit bude. Těžko říct. Vysvětlila mi nějak svoje důvody, tak já se na ni nezlobím, vyskolila se sama. Šla chudák spát s tím, že ji bolí břicho a měla průjem. Prostě je to pro ni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
20.12.19 09:15

@Tarinka Někam si to zapiš, jednou se tomu budete smát… Ale tak samozřejmě důkladnou přednášku bych jí udělala, že už nikdy nic podobného udělat nesmí… Dcera jde v září do první třídy, tak jsem sama zvědavá, co nás čeká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.12.19 09:29
@123Soňa píše:
@Tarinka Někam si to zapiš, jednou se tomu budete smát… Ale tak samozřejmě důkladnou přednášku bych jí udělala, že už nikdy nic podobného udělat nesmí… Dcera jde v září do první třídy, tak jsem sama zvědavá, co nás čeká :D

Tak v noci ji bolelo břicho, dneska měli jet na výlet, tak nejela. Ráno šla s taťkou za pani učitelkou, přiznala se, učitelka jí vysvětlila, že se to nedělá, ale pak říkala, že to patří k dětství a trest ji máme vymyslet doma sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
20.12.19 09:57

@Tarinka Jee, to mě mrzí, že přišla o výlet… ale asi jako je to cenná zkušenost do budoucna :think: Dobře, že tam s ní taťka šel, aspoň to má za sebou a může se za tím udělat tlustá čára :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
20.12.19 10:13
@Tarinka píše:
Holky, dcera druhacka, má první průšvih. Měla vždy v pisamce jedničky, teď ji dlouho domu nedonesla až dneska. Dostala asi tři dvojky a jednou jedna až dva. Ale ona ty dvojky vyzmizikovala a před to napsala červenou pastelkou jedničku. Já si toho skoro nevšimla, skoro to ani není vidět. Pak jsem na to ale přišla. No nevěděla jsem, jestli se mám smát a nebo brečet. :roll: :nevim: :mrgreen:
úúúú, já když si vzpomenu, jak sem to udělala v druhé (nebo třetí?) třídě, tak to tóčo si pamatuju dodneška.
Máma mě málem zabila (jakože mě fakt zbila jak psa, nic obraznýho), dostala sem důtku, no prostě hroznej průšvih.
Takže určitě to nepřejděte, u nás se to ve škole nebralo jako dětská „klukovina“ ale pěkně na férovku jako podvod i s příslušnými důsledky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
20.12.19 11:09

@Tamtama tak koukám, co je u vás za změny, ty jo…
Jak píšeš, máš to posilovnu a práci v jednom. Mě by 20 km denně zabilo… 8o Jako né že bych to nepotřebovala, ale mám špatný kotníky a sem ráda, že lezu, někdy mě tak berou, že mám problém dojít pár stovek metrů na tramvaj.

ALe tak hlavně že je práce a navíc skloubitelná s dětma.

Jinak náš malej taky perlí, učitelka už je ostřejší na známkování, takže nám v žákajdě už lítají trojky, čtyřky…
Syn má problém s pozorností, než se rozhoupe něco dělat, tak pak nestíhá :roll:
Takže najíždíme drsnější režim a fakt denně ležíme v učení, pěkně s minutkou, a pořád ho honím. Jako je to měsíc a už jsou vidět pokroky, ale je to jako na houpačce, srovnal se se čtením, ale zase začal blbnout s matikou :zed:
Naštěstí už i chlap pochopil, že na rychlovku napsat úkoly v půl osmý večer není zrovna správný systém, tak snad se to nějak vypiluje.
Ale mladej samozřejmě problém - najednou se toho po něm chce moc, do toho náš rozchod, takže o to víc si ho zase musím mazlíkovat, aby si nakonec nemyslel, že ho nemáme rádi nebo nějakou podobnou hloupost… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.12.19 11:38
@Mar__tanka1983 píše:
@Tamtama tak koukám, co je u vás za změny, ty jo…
Jak píšeš, máš to posilovnu a práci v jednom. Mě by 20 km denně zabilo… 8o Jako né že bych to nepotřebovala, ale mám špatný kotníky a sem ráda, že lezu, někdy mě tak berou, že mám problém dojít pár stovek metrů na tramvaj.

ALe tak hlavně že je práce a navíc skloubitelná s dětma.

Jinak náš malej taky perlí, učitelka už je ostřejší na známkování, takže nám v žákajdě už lítají trojky, čtyřky…
Syn má problém s pozorností, než se rozhoupe něco dělat, tak pak nestíhá :roll:
Takže najíždíme drsnější režim a fakt denně ležíme v učení, pěkně s minutkou, a pořád ho honím. Jako je to měsíc a už jsou vidět pokroky, ale je to jako na houpačce, srovnal se se čtením, ale zase začal blbnout s matikou :zed:
Naštěstí už i chlap pochopil, že na rychlovku napsat úkoly v půl osmý večer není zrovna správný systém, tak snad se to nějak vypiluje.
Ale mladej samozřejmě problém - najednou se toho po něm chce moc, do toho náš rozchod, takže o to víc si ho zase musím mazlíkovat, aby si nakonec nemyslel, že ho nemáme rádi nebo nějakou podobnou hloupost… :srdce:

Tak naše zas dělá vše na rychlost a pak se chlubí že byla první, dělá úplně zbytečné chyby pak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.19 14:14

Syn si už v první třídě napsal tahák. Dvě slova: „ovce-jehně“ :mrgreen: :mrgreen: Nějak mu to v té hlavě nechtělo uvíznout, přitom velkou část dětství tráví na venkově :P ALe s těmi známkami to je mazec, to bych teda asi taky vypěnila. Tak snad ho to nikdy nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.12.19 19:28

@Tarinka myslím, že se vytrestala sama..
@Mar__tanka1983 víš, jak mě bolí kolena? Kolikrát večer si je namažu konopnou mastí, zafačuju a jen sedím. :oops: :lol:
Já teď potkala synovu spolužačku, hned mi hlásila, že kluci (můj a ještě dva jeho kámoši) mají průšvih, prý si o přestávce hráli na koberci, jezdili na židlích a dělali, že jsou vysavač. Holce málem vypadly oči z důlků, když jsem se začala smát. :mrgreen:
Nedávno donesl 5 z úkolu, měli se nazpaměť naučit básničku, jenže to moje tele se doma ani slovem nezmínilo, zapsané to nikde neměl. Učitelce řekl, že mu 5 z básničky stačí. :zed: Z minulého přednesu měl taky 5, to si zas pro jistotu nebral domů učebnici. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.12.19 19:50

@Tamtama já se mu ani nedivím, já ty básničky taky nemám ráda, dcera s tim vždycky dojde v sedm večer, že má za úkol básničku, nikdy ale nevědí dokdy, takže se to musí naučit naráz, ale učitelka to třeba zkouší až za týden no a nebo hned druhej den. Já bych se tu básničku asi ani nenaučila takhle do druhého dne. A ježdění na židli po koberci mi přijde celkem fajn, dneska si děcka hrajou jen s mobilama a spol, tak todle mi přijde ještě taková sympatická zábava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.12.19 20:49

@Tarinka mě jejich zábava pobavila, vydržela jsem se po setkání se spolužačkou smát ještě v dalších dvou uličkách.. a následně i ve školce, kde jsme se tomu smáli s tatínkem jednoho z kamarádů.. naše mladší děti jsou spolu totiž v jedné třídě ve školce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
20.12.19 21:03

@Tamtama Hra na vysavač mě taky pobavila :) Kdoví, jak by reagoval, kdybys mu ten vysavač doma zapůjčila, ať si hraje a přitom vysaje :D

Jinak co to počůrávání? Jak to u vás vypadá? Furt stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.12.19 21:19

@123Soňa on doma vysává a rád :dance: počůrávání je mnohem lepší přes týden, co nechodí do družiny a je u babičky, doma a u mojí mamky vše při starém.. :zed: u mamky to teda chápu, tam je od rána na tabletu, ale nevysvětlím jí to.. tam má i chování horší než obvykle.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16800
11.3.20 19:35

Potrebuju si postezovat. Kluk ma 4 ruzne ucitelky, kazda dava na web neco sveho, zmatek k neuvereni, milion odkazu. To proboha nemuzou nakopirovat vse do jednoho souboru za konkretni predmet a ten nekam ulozit a priste zas? Jedna to chce posilat, druha chce samostatne projekty a at vymysli cviceni i deti pro ostatni. Ja to vyzobavam z odkazu podle instrukci, nevim, kde to konci, co jeste do sesitu, hruza. Doma skolaka, skolkace a mimino, cely den leje, ani ven se neda. V krku me boli. Ja cucim do bakalare a jsem z toho nestastna. Mozna jsem nespravedliva, ale mam dojem, ze se snazi dohnat, co samy nestihly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
11.3.20 19:50

U nás jsou naštěstí ještě prázdniny, ale děsím se toho, co bude potom.. učitele máme sice jiného jen na tělocvik, ale třídní už je hodně důchodová a s pc nekamarádí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí