Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My dostali naštěstí hlavně opakování. Učitelce asi došlo, že málo který rodič je schopný učit dítě novou látku.
Zdravím třetáčky!
Potřebuji poradit předponu ke slovu -žabka. Napadá vás něco? Přinejhorším tam dáme ežabka - jako ten obchod s potravinami. ![]()
@tulipán Má to být skutečně předpona a ne přípona?
. Myslím že krom odborných patvarů nic není.
Předponu, jo? No u nás se ještě dohání loňský rok… Takže o předponách si můžu nechat zdát. A ani nevím, to snad ani není
@madyb píše:
@tulipán Má to být skutečně předpona a ne přípona?. Myslím že krom odborných patvarů nic není.
Ano, předpona
.
@tulipán píše:
Zdravím třetáčky!Potřebuji poradit předponu ke slovu -žabka. Napadá vás něco? Přinejhorším tam dáme ežabka - jako ten obchod s potravinami.
Tam nic není, je to jen vzor
přesně tohle cvičení jsme dneska dělali ![]()
@Tamtama Včera jsem se zasekla u nějakého slova, že jsem si nebyla jistá kořenem. A na žabku bych teda žádnou předponu nevymyslela. Jsem v práci, úkoly musíme dělat večer a nestíháme. Dozeneme o víkendu. Příští týden bude taky super. Tenhle týden jsem domů jezdila v 17 - 18 h. Příští týden taky, akorát asi jeden den přijedeme možná už v 16 h.
Nemáme šanci to stihnout. Skoro zvazuju, jestli mi to stojí za to. Pokud by to bylo týden, tak by bylo jednodušší zůstat doma a neřešit. Jenže… Co bude dál?
@tulipán píše:
@Tamtama ehmmm![]()
Ale tvůj příspěvek mě neskutečně pobavil
my jsme se na tom taky zasekli ![]()
@Tamtama My se nezasekli, přeskočili jsm to. Honím tady mimino, předškoláka, uklízím, vařím, muž má rýmičku… možná kdybych nebyla tak urvaná a sedla si k tomu, tak bych si všimla
.
@tulipán píše:
@Tamtama My se nezasekli, přeskočili jsm to. Honím tady mimino, předškoláka, uklízím, vařím, muž má rýmičku… možná kdybych nebyla tak urvaná a sedla si k tomu, tak bych si všimla.
@Tamtama píše:
Tam nic není, je to jen vzorpřesně tohle cvičení jsme dneska dělali
Kde je to cvičení?
@Tamtama píše:Já si dneska nalila vajecnak už v 7 večer.. A teprve teď jsem dovarila večeři..
Vaječňák? To už jsou zase vánoce?
![]()