Prvňáček 2016/2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
5.3.17 00:45
@Xiraxinek píše:
No ty vado, to si taky užíváš… Jo se školkama je peklo a to mě zrovna pár dní zpět paní z OSPOD ubezpečovala jak je situace ve školkách už srovnaná… KUlový… Od stolu asi má úplně jiný pohled než je realita… :think: Tak držím pěsti, ať se hlavně zadaří :kytka: :pankac:

No, je to asi jak kde, ale co vím já; tak to není žádná sláva. To fakt nevím, kam budou umisťovat ty dvouleté, jak slibují. To je nemožné; leda by školky nafoukly; jinak nevím..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
5.3.17 00:47

@Xiraxinek Děkuji :kytka: Snad se podaří něco sehnat..

• Citovat
  • Upravit
58843
5.3.17 06:58

@Silwinka87 přeju ať školku seženeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.3.17 09:08
@Silwinka87 píše:
No, je to asi jak kde, ale co vím já; tak to není žádná sláva. To fakt nevím, kam budou umisťovat ty dvouleté, jak slibují. To je nemožné; leda by školky nafoukly; jinak nevím..

No právě, ona mluvila teda tady u nás, ale co vím o školkách, tak jsou narvané… A jestli jedna nebo dvě školky přes celé město možná mají po jednom místu, tak to rozhodně žádná hitovka není… U dvouletých nevím už vůbec, buď vystavit další nové a nebo neslibovat nesmysly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
5.3.17 09:33

@Xiraxinek V HK jsou školky dost nerovnoměrně žádány - třeba MŠ Plotiště (prostě vesnice na kraji HK) vloni vůbec nanaplnila kapacity, a má pouze 4 třídy a ne 5 ;) Brali každého, i dvouleťáky ;) Takže bych zkusila kouknout po okolí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.3.17 10:03
@Aliik píše:
@Xiraxinek V HK jsou školky dost nerovnoměrně žádány - třeba MŠ Plotiště (prostě vesnice na kraji HK) vloni vůbec nanaplnila kapacity, a má pouze 4 třídy a ne 5 ;) Brali každého, i dvouleťáky ;) Takže bych zkusila kouknout po okolí ;)

Jo, takhle jsem to myslela no, to je pak pro někoho fakt cesta přes celý HK. Tady na Slezským třeba Lužická i Slavíčkova komplet naplněno… :nevim:

Edit: Já školku nesháním, mám kluka v té Slavíčkově, to se rozebíralo obecně… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
5.3.17 11:01

@Aliik @Xiraxinek U nás je ta situace fakt otřesná. Přímo ve městě je asi 7 nebo 8 školek. Jedna z nich větší, kde je 150 dětí. Jinak se kapacita pohybuje kolem 65 míst.
Kolem města máme plno vesnic, dalo by se tam klidně dojíždět. ALE jsou taky plné :lol: Už vidím, jak budu do září doma, protože tu školku mít nebudeme..Snad se ještě zadaří.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
23081
5.3.17 12:02
@Silwinka87 píše:
@Aliik @Xiraxinek U nás je ta situace fakt otřesná. Přímo ve městě je asi 7 nebo 8 školek. Jedna z nich větší, kde je 150 dětí. Jinak se kapacita pohybuje kolem 65 míst.
Kolem města máme plno vesnic, dalo by se tam klidně dojíždět. ALE jsou taky plné :lol: Už vidím, jak budu do září doma, protože tu školku mít nebudeme..Snad se ještě zadaří.. :zed:

Ty bláho, tak to je fakt peklo… Tak snad se to ještě nějak vyvrbí :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
5.3.17 13:14

@Silwinka87 tak snad to nějak vyřešíš. A loni jste nebyli u zápisu do školky, aby mohla malá nastoupit třeba v pololetí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
5.3.17 13:37

Co píší Vaši prvňáčci v těchto dnech za diktáty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.3.17 13:43
@sloninka píše:

Celé věty zakončené?,!,. Běžně pár větiček a pak ještě samotná slova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.3.17 12:43
@tezi píše:
@Silwinka87 tak snad to nějak vyřešíš. A loni jste nebyli u zápisu do školky, aby mohla malá nastoupit třeba v pololetí?

Ano, loni jsme na zápisu byli. Právě jsme se s paní ředitelkou domluvili, že když se uvolní v průběhu roku místo, že nás vezme. Jenže, menší děti, jako naše Bětka pobrala proto, že měly ve školce sourozence, tím pádem měly o bod navíc a byly na úrovní tříletých a na nás už se jaksi nedostalo.
Včera jsem s paní ředitelkou mluvila a bude odcházet jedno dítě, takže by nás mohla vzít od prvního dubna. Jenže zase máme smůlu v tom, že jsou to problémový rodiče, kteří mají ve školce dluh na školkovném a taky v jídelně. Děcko už do školky fyzicky nechodí, ale tím, že nepodepsali, že děcko ze školky odchází, pí ředitelka nemůže Bětku přijmout. Teď se je snaží ředitelka sehnat.Oni se nezdržují na bydlišti, jaké uvedli ve školce. A dopis se školce taky vrátil. :zed: :zed: Na tom to teď stojí..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
11.3.17 12:45
@sloninka píše:

Děcka zatím píšou slova a ještě někdy i písmena. Co se tyče vět, tak to dělají zatím jen přepis. Mají krátkou větu, kterou přepisují do sešitu.

• Citovat
  • Upravit
2990
11.3.17 19:23
@Silwinka87 píše:
Děcka zatím píšou slova a ještě někdy i písmena. Co se tyče vět, tak to dělají zatím jen přepis. Mají krátkou větu, kterou přepisují do sešitu.

Tak to jsem ráda, že to máte zatím takhle. U nás ve třídě zatím zvládáme slova a to ještě s problémy. Větu pouze přepis z tabule. Ale je fakt, že z 16-ti dětí máme 5 cizinců, 1 našeho „spoluobčana“ a 3 integrace u všech s doporučením asistenta (z toho jednu těžší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.3.17 08:51

Ahoj, zrovna mluvíte o diktátech a chtěla jsem se právě na to zeptat. Alenka měla včera připíchnuté v sešitě, že psali diktát, měli 2 věty a že Alenka nic nenapsala a že paní učitelka prosí o každodenní přípravu. Docela mě zarazilo, že i přesto, že sedí v první lavici hned u paní učitelky, si paní učitelka nevšimla, že nic nemá a toto mi napsala. Když jsme to doma zkoušeli, stejné věty, tak ne že by měla všechno správně, někdy jí vypadlo písmeno, ale napsala to. A brečela, že je ve třídě hluk, že tam děti křičí a že se nemůže soustředit. Docela mě to mrzí, protože mi přijde, že si akorát v tom psaní nevěří a potřebuje si ta slova přeříkat, ale napíše je. Tak nevím, zda paní učitelka to diktuje rychle nebo kde je problém. Nemáte zkušenost, jak správně slova diktovat a jak rychle? Případně jak a zda to doma trénujete? Alenka je ve třídě nejmladší a občas mi přijde, že paní učitelka asi jede spíš podle těch, co číst umí a jsou třeba o rok starší než ona. Když jsem se ptala staršího syna na diktáty, tak říkal, že jejich paní učitelka diktuje tak, že se řídí dle kluka, který je nejpomalejší a čeká na něho, aby to měl napsané. Díky moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí