Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tezi píše:
@Xiraxinek neštovice jsou obrovský nápor na imunitu, která je potom docela dlouho oslabená
No se 6 dětmi se ani nudit nejdeLetos taky byli všichni docela hodně nemocní, ale spíš virozy a školkový měl streptokoka
No, mám polovinu proti tobě, ale zase jsem na ně sama a bez hlídání, tak mi to stačí
Jo, od těch neštovic to je fakt strašný. Tohle marodění jsem ještě nezažila, dřív si zakašlali, párkrát se káplo do nosu a ok, teď rovnou záchvaty, dušení, záněty a hnisavá rýma… Pevně doufám ve stabilní počasí, ale zatím doufám marně…
Mě právě školkový donesl jako dáreček ty neštovice…, vlastně od začátku ledna do teď byl ve školce asi 10dní, jinak furt doma… Lékárník už má ze mě srandu, jsem tam furt pro něco ![]()
Se šesti dětma máš rozhodně o zábavu postaráno teda… Jinak ke škole… Už jsme měli rodičák, takže jsme dostali „přípravné“ info na druhou třídu, co nás čeká a nemine
Kluk má samé jedničky v polovině pololetí, ale u čj slabé minus za úpravu psaní. Na čtení, skladbu slov atd atd je skvělej, ale píše jako čuně a navíc tu mají přísné známkování, takže dopisování v písance byl pro mě fakt očistec…
![]()
@Xiraxinek úplně sama bez partnera?
Na děti jsem během pracovního týdne úplně sama a o hlídání si můžu nechat zdát. S manželem sami 2 jsme byli naposledy před 3 roky na Lord of the Dance ![]()
@tezi píše:
@Xiraxinek úplně sama bez partnera?
Na děti jsem během pracovního týdne úplně sama a o hlídání si můžu nechat zdát. S manželem sami 2 jsme byli naposledy před 3 roky na Lord of the Dance
Jj úplně a mamku s dědou nemám ani tady, takže hlídání je též pasé… HOrší to bylo, když jsem na začátku měsíce během jednoho víkendu skončila postupně se všema na pohotovosti, to bylo fakt žůžo no… Na Lord of the Dance bych šla hnedka, miluju to
![]()
@Xiraxinek
to není nic příjemného a ještě, když jsou děti nemocné. Přeju ať už jsou všichni zdraví. A je fakt hrozné to dohánění, když jsou děti nemocné ![]()
My babičky máme hodně daleko, takže hlídání je velmi výjimečné, ale za tu dobu co máme děti jsem si zvykla a už mi to ani nepřijde.
Jak se pomalu blíží konec školy, tak jsem víc a víc ráda, že jsme malému vybrali jinou školu. Jsem opravdu moc spokojená.
Teď akorát lehce řeším co s koncem školního roku, protože holky kvůli rekonstrukci školy končí o 1 týden dřív, takže vysvědčení dostanou už 23.6. a Vojtík dostane normálně až 30.6. A taky jsem hodně zvědavá, kdy ze školy u holek oznámí, že přestává fungovat jídelna ![]()
@tezi píše:
@Xiraxinekto není nic příjemného a ještě, když jsou děti nemocné. Přeju ať už jsou všichni zdraví. A je fakt hrozné to dohánění, když jsou děti nemocné
My babičky máme hodně daleko, takže hlídání je velmi výjimečné, ale za tu dobu co máme děti jsem si zvykla a už mi to ani nepřijde.
Jak se pomalu blíží konec školy, tak jsem víc a víc ráda, že jsme malému vybrali jinou školu. Jsem opravdu moc spokojená.
Teď akorát lehce řeším co s koncem školního roku, protože holky kvůli rekonstrukci školy končí o 1 týden dřív, takže vysvědčení dostanou už 23.6. a Vojtík dostane normálně až 30.6. A taky jsem hodně zvědavá, kdy ze školy u holek oznámí, že přestává fungovat jídelna
NO ty toho máš taky kupu teda… Nám už akorát kladli na srdce, že učebnice do druhé třídy dostaneme na konci června a ať o ně řádně pečujeme, jelikož ty už se budou vracet… Původně měli jet na školu v přírodě, ale je zdravotní problém u učitelky v béčku a mají věčně supla, tak to padlo, no jsem i ráda, asi bych byla týden dost nervozní, aby mi kluk takhle odjel… Jinak já jsem taky zvyklá takhle fungovat sama, k našim jezdí kluci spíš na prázdniny - Vánoce, letní apod… Mi tak nějak právě dochází, jak to strašně utiká… Nedávno jsme tu psaly všechny co se už učí a co už umí a za chvíli je konec školního roku ![]()
@Xiraxinek na a za chvíli budou řešit, jestli zůstat na ZŠ nebo jít na gympl
Škola v přírodě mi přijde v pohodě, obě holky jezdily a mladší ještě jezdí. Vojtík nepojede, paníučitelka zatím nechce.
U nás k babičkám jezdí jenom v létě, občas babičky k nám. Letos + Vánoce, jsem tady měla 2× rodiče a 3× tchyni a na to nejsem vůbec zvyklá
, že by jezdili tak často.
@tezi píše:
@Xiraxinek na a za chvíli budou řešit, jestli zůstat na ZŠ nebo jít na gymplŠkola v přírodě mi přijde v pohodě, obě holky jezdily a mladší ještě jezdí. Vojtík nepojede, paníučitelka zatím nechce.
U nás k babičkám jezdí jenom v létě, občas babičky k nám. Letos + Vánoce, jsem tady měla 2× rodiče a 3× tchyni a na to nejsem vůbec zvyklá, že by jezdili tak často.
Jsi měla návštěvní období
Mě sem mamka jede občas - když má volno nebo dovču, tak přes jednu noc, aby si užila kluky a nebo právě oni k nim, dřív jezdili i na prodloužený víkend, když to šlo teda, ale to už je se školou pasé… No prý pojedou ve druhé třídě stopro. Zatím se řeší koho bude mít béčko za třídní, protože učitelka jim odpadla v lednu a řikalo se, že kvůli zádům… Tak furt nějaký supl, což mi u prvňáčků přijde dost blbý, no a ted při rodičáku vyplynulo, že žádná záda a že už se učitelka nevrátí vůbec, protože skončila v „blázinci“ z manžela… Takže pro ty prťata dost peklo…
@Xiraxinek tak to hodně blbé u prvňáčků a ještě, když mají pořád supl. Divím se že jim nedali někoho aspoň přechodně, aby se jim pořád neměnili učitelé ![]()
@tezi píše:
@Xiraxinek tak to hodně blbé u prvňáčků a ještě, když mají pořád supl. Divím se že jim nedali někoho aspoň přechodně, aby se jim pořád neměnili učitelé
Za tu dobu jsem viděla pět učitelek, jelikož vyzvedávám kluka u šaten, tak vidím kdo vodí i vedlejší třídu pro družinářky… Šílený…
Ahoj,
reaguji na příspěvek, zda dát dceru do školy, když je letní. Já mám holčičku v první třídě, je narozená 23.8.2010, takže šla čerstvých 6 letech. U nás to také bylo na vážkách, ale nechtěla jsem jí dávat odklad. v PPP to bylo také na hranici, ve školce říkali, že sice jsou mezery, ale že by to měla zvládnout. Ve třídě jich je 24 dětí a musím říci, že Alenka je chytrá holka, ale samozřejmě číst a psát neuměla, počítat tak do 10. Znamená to, že musí doma pořád trénovat. Psaní mi osobně tak velký problém nepřijde, syn psal také nic moc a ve třetí třídě se už vypsal a hlavní je, aby to bylo k přečtení (on teď aktuálně píše malá písmenka a není to skoro vidět
)Ale zase pokud je ve třídě 12 dětí a super učitelka, tak bych dceru dala už teď. I když mi tedy přijde, že školy jsou nastavené na děti starší, ale hrozně záleží na učitelce, jakou mají a jak se přizpůsobí rozdílům u dětí. Syn je 8.září, šel tedy v 7 letech a školu má v pohodě. I teď ve třetí třídě se nemusí učit vyjmenovaná slova, matematika, angličtina je v pohodě. Ten by to v pohodě dal i v těch skoro 6 letech. Ale hlavně je jich také 14 ve třídě a mají super učitelku. To mi skoro přijde nejdůležitější. Dobrá učitelka s tou třídou umí pracovat. U nich se paní učitelka přizpůsobuje těm pomalejším, děti jako Filip, kteří dobře čtou, češtinu mají bez problémů mají buď práci navíc nebo třeba v matematice pomáhají ostatním. Obě děti jedou matematiku dle Hejného a tam je výhodou, když si to děti pomáhají vysvětlovat. Takže já bych to viděla tak - super učitelka, 12 dětí a když budete počítat s tím, že budete trénovat psaní, čtení a počítání, tak to zvládnete ![]()
Ahojda, u nás vše při starém, prvňáci jedou rychlostí blesku, a za týden je čeká škola v přírodě
Mají už další čítanku, slabikář už dočetli, v matematice sčítají a dočítají do 20ti s přechodem. Ale celkem v pohodě, jsem ráda, že se Zuzka naučila učit a myslím, že ji to bude do budoucna jen ku prospěchu
Za pár týdnů ji čekají závěrečné přehrávky v ZUŠ (hraje na flétnu), takže teď doma hlavně píská ![]()
@Aliik Jedeme stejně, slabikář už naši taky dojeli a teď čtou hodně z knížek… ![]()
LidkaŠ Děkuji zase jsem si o něco jistější že by měla jít… včera mě rozhodila známá s tím že by jí dala odklad že je červencová a trochu stydlivá… do pátku se musíme rozhodnout… Dcera dala dobře 1 třídu??
@Lucisek86 dávat odklad jenom kvůli měsíci narození mi přijde jako naprostá hloupost ![]()
@Lucisek86 Jenom zvaž ještě možnost věkového rozdílu od ostatních dětí. Máme v 1. tř. letos 2 děti, kterým už bylo 9 let (patřily by do 3. tř., obě velmi fyzicky vyspělé), ze zbývajících 14-ti dětí máme 6 odkladů. V listopadu jsme vraceli jednoho žáčka do přípravky. Jedná se o běžnou školu v Praze.
Mám za sebou mnohaletou praxi v MŠ i 1. st. ZŠ. Já bych odklad dala. Málokdy se stalo, že se odkladem něco zkazilo, spíše měly problém děti, které nastoupily ne úplně zralé a sociálně nejisté.