Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tezi teď když o tom přemýšlím, tak byl na preventivní prohlídce minulý rok a tam mu oči kontrolovala a poslala na rehabilitaci, že má trochu odstálé lopatky. Já to normálně zapomněla.
No, už taky nejsem nejmladší, ale mám preventivky spojené hlavně s očkováním a tady se neočkovalo. Ach jo, budu se nad sebou muset zamyslet. Jedno dítě a mám takový výpadek. Se stydím. Asi to bude taky tím, že příští týden končím v práci a hledám jako blázen novou, tak mám trochu hlavu v pejru.
Teď se mi tu pomotaly příspěvky, ach jo, mám nějakej blbej den. Berte mě dneska s rezervou.
@tezi Děkuju. Je to docela narychlo. Už od ledna můj vedoucí věděl, že mi smlouvu prodlouží max. na 1/2 roku, s tím, že budu muset ještě zaučovat kolegyni, která přijde po mateřské. Prý nás 2 podnik neuživí. A když jsem se ho několikrát ptala jak to vypadá, tak mi řekl, že mi to určitě prodlouží o rok, možná na dobu neurčitou, tak jsem byla v klidu. Nakonec jsem se dozvěděla, že na mě nakydal spoustu špíny, lží a já nevím čeho ještě (v životě bych to do něj neřekla) a já mám právě smlouvu do konce března, tak jsem řekla, že za takových podmínek pokračovat nebudu, když je se mnou tak nespokojený. No, všichni si mysleli, že tu ten 1/2 rok budu a pak kolegyni, která dle mého šéfa umí všechno ještě zaučím. Prostě jsme to doma probírali horem dolem a manžel mi řekl, že kdybych hned něco nesehnala, že to prostě zvládnem, že ze mě nikdo blbce dělat nebude. Já bych se to ani nedozvěděla, ale byla tady jedna z vedení a chtěla abych přesně věděla, proč mi to chtějí prodloužit jen o 1/2 roku. Já jsem fakt zírala. Dokonce jsem i brečela, tohle jsem teda nečekala. Prý se synem hodně marodím (minulý rok jsem s ním byla na OČR jeden týden - to jsem si tedy dovolila a že jsem docházela do práce i v tuto dobu samozřejmě nikdo z vedení nevěděl, to zase koukali oni. Prostě to tu musím vydržet do příštího týdne a končím, přiznám se, že odpočítávám dny. Tak oni jsou tu takové zvláštní vztahy, obě kolegyně si s šéfem volají soukromé věci mimo pracovní dobu, někdy se chodí navštěvovat, dokonce byl šéf na stejné dovolené, ve stejném hotelu jako jedna kolegyně. Byli tedy s rodinami, tak se asi znají. Já k nim v tomto nezapadám, beru ho jen jako šéfa a rozhodně si s ním nechci volat a probírat osobní věci. Já toto prostě odděluji. Jo, jasně, v práci si taky povídáme, co děti atd.
Nějak jsme se rozepsala. Asi to ještě nemám úplně zpracované. Prostě mě to hrozně mrzelo. Nebyl schopný mi říct nic na rovinu. Jo, člověk chce jednat na rovinu, ale asi se to v dnešní době už moc nenosí.
@dadulam tak to naprosto chápu a rozumím proč jsi to udělala, protože tohle je fakt šílená podpásovka a šéf se zachoval hnusně. Přeju ať brzo najdeš novou práci, kde to bude lepší ![]()
@dadulam Zachovala bych se stejně jako Ty… Proč bys mu měla vycházet vstříc a dělat ze sebe blbce, když na Tebe ušil takový podraz!!! Držím pěsti, bude určitě jinde mnohem lépe! ![]()
@tezi @Xiraxinek HOlky dík. Stejnak to bylo těžký rozhodování. Na jedné straně hrdost a na druhé straně peníze. No, ale hrdost zvítězila. Už jenom to, že musím dochodit měsíc je docela síla. Ale tak se všichni tváříme jako, že se nic nestalo. Bavíme se normálně. I když na začátku to bral od mně jako podraz. Já jsem fakt nemohla, řekla jsem mu, že když mi prodlouží smlouvu o 1/2 roku a já budu hledat práci, tak mám 2 měsíční výpovědní lhůtu a kde na mě asi počkají? Tak mi řekl, že by mi dali 1 měsíc. I to je dlouhá doba, už teď vidím, že chtějí všude nástup nejlépe hned. Tak mi na to řekl, že bych tedy odešla ze dne na den. CO by mně vedení v Praze asi tak mohlo udělat? Tak na to jsem mu řekla, že bych určitě ze dne na den neodešla, že by to tak týden, 14 dnů trvalo, takže je to vlastně stejné jako když odejdu podle smlouvy, tak jak mám a dělat podrazy a nedodržet ani ten 1 měsíc prostě dělat nebudu. Tak koukal jak vyoraná myš. Prostě bral jako tutovku, že zůstanu. Nechápu.
@dadulam ale ten podraz udělal on na tebe, ne ty na něj. Ty ses jenom rozhodla, že další prodloužení smlouvy nechceš a odejdeš. On se teď musí vyrovnat sám s následky, které svým chováním a rozhodnutím způsobil hlavně sobě
Pokud to doma chvíli vydržíte a zvládnete, tak je to určitě mnohem lepší takhle ![]()
@tezi To víš, že to vydržíme. Nemáme nějaký napjatý rozpočet a máme i něco našetřeno. Ale na to snad šáhnout nebudeme muset. Už jsem na pár pohovorech byla, tak snad něco klapne. Musím tedy říct, že dřív, když jsem hledala, se hned tak někdo neozval. Tentokrát jsem během týdne byla na 3 pohovorech, na druhou stranu se požadavky o dost zvýšily. No, snad se někde dohodneme.
Mohu se vas optat jako uz zkusenejsich. Je tu nekdo kdo ma letni deti a sli ci nesli deti do 1 tridy?? Mam tu velke rozhodovani zda dat ci nedat dceru nar. 10.7 do 1 tridy. Ve skolce si nejsou jisti. Je tu u ni 50-50.. u zapisu mela okno a zapomnela rict pohadku a kresba neodpovida veku… Nerada maluje. Ve skolce meli pani z PPP tam vse dopadlo dobre. Byli jsme i osobne v PPP a tam nam doporucili odklad ze ma pevnou ruku dcera chce do skoly ja jsem na vazkach. I kdyz v prvni tride bude 12 prvnacku.. a budou mit uzasnou p. Ucitelku
@Lucisek86 řídila bych se tím co doporučili v PPP, ale rozhodnutí je na vás. Ruka se dá uvolnit cvičením a stále je čas.
Jinak znám děti, které šli i které dostali odklad a možná je trošku častější odklad, ale ne moc.
My tohle budeme řešit příští rok a jedná se o kluka narozeného 15.8. Ale v tuhle chvíli jsem rozhodnutá, že nastoupí v čerstvých 6 letech. Jediné co řešíme, tak mluvení.
A jak na tom jsou prvňáčkové? Nás v pondělí čekají ve škole konzultace a účastní se jich i dítko, tak jsem zvědavá co se dovíme. Teď u Vojtíka řešíme poradnu a podezření na ADHD. Měli jsme jít v pátek, ale bohužel paní, která ho má na starosti onemocněla, tak se musíme objednat na jindy.
Jinak jsem stále v jednom kole a je toho poslední dobou nějak moc ![]()
@Lucisek86 píše:
Mohu se vas optat jako uz zkusenejsich. Je tu nekdo kdo ma letni deti a sli ci nesli deti do 1 tridy?? Mam tu velke rozhodovani zda dat ci nedat dceru nar. 10.7 do 1 tridy. Ve skolce si nejsou jisti. Je tu u ni 50-50.. u zapisu mela okno a zapomnela rict pohadku a kresba neodpovida veku… Nerada maluje. Ve skolce meli pani z PPP tam vse dopadlo dobre. Byli jsme i osobne v PPP a tam nam doporucili odklad ze ma pevnou ruku dcera chce do skoly ja jsem na vazkach. I kdyz v prvni tride bude 12 prvnacku.. a budou mit uzasnou p. Ucitelku
Ahoj, kluk 21.července, odklad měl. Teď druhý kluk 30.7. a čekám také na vyjádření z PPP skrze odklad a určitě půjde o rok déle. U obou vím, že nebyli zralí a odklad nejstaršímu zaručeně prospěl a jsem si jistá, že stejně tak to bude i u prostředního kluka.
![]()
@tezi píše:
A jak na tom jsou prvňáčkové? Nás v pondělí čekají ve škole konzultace a účastní se jich i dítko, tak jsem zvědavá co se dovíme. Teď u Vojtíka řešíme poradnu a podezření na ADHD. Měli jsme jít v pátek, ale bohužel paní, která ho má na starosti onemocněla, tak se musíme objednat na jindy.
Jinak jsem stále v jednom kole a je toho poslední dobou nějak moc
Ahooooj, tak to se taky nenudíš, no u nás taky šílený… Co kluci prošli v lednu/únoru těma neštovicema, tak nebyl jediný den, aby tu někdo nemarodil. Mají imunitu úplně v háji. Nejmenší měl laryng, poté akutní zánět hrtanu. Prostřední šílenej kašel, který dodnes stále řešíme a nezabírá nic a během toho ještě v rozmezí měsíce a půl dvakrát zánět středního ucha… A školák zánět spojivek a předtím angínu. Teď v pátek byl doma zase, z ničeho nic vysoké horečky a druhý den najednou zase nic a byl v poho… Už mi z toho hrabe…
![]()
@Xiraxinek neštovice jsou obrovský nápor na imunitu, která je potom docela dlouho oslabená ![]()
No se 6 dětmi se ani nudit nejde
Letos taky byli všichni docela hodně nemocní, ale spíš virozy a školkový měl streptokoka ![]()