Prvňáček 2016/2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
27.6.17 19:17
@tezi píše:
@Silwinka87 za mě je mnohem důležitější čtení a porozumění textu než psaní :nevim: Na pěkné psaní se hledí dneska tak možná ještě ve 3.třídě, ale později už učitelé dítě nechávají.
No já jsem moc zvědavá co se na vysvědčení dovím ;)

On nemá právě problémy ani s porozuměním textu..Fakt jen to psaní. A to taky ne vždy. Z diktátů má i jedničky

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
27.6.17 19:20
@hanka.br. píše:
No jak to tady tak čtu, jestli bych ty samé jedničky svým dětem neměla ještě přepsat. Koukám, že ostatní kolegyně jsou pěkně přísné.

Jé ty jsi učitelka? Mohla by ses k tomu našemu problému vyjádřit? Já jsem celkem bezradná. Učíš prvňáčky?

• Citovat
  • Upravit
58843
27.6.17 19:20

@Silwinka87 a není možná osobní konzultace s učitelkou než si dopisovat? Vůbec nevím jak bych to řešila. Vždy jsem všechno řešila osobně s učitelkou.
@hanka.br. určitě ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
27.6.17 19:22
@Silwinka87 píše:
Jé ty jsi učitelka? Mohla by ses k tomu našemu problému vyjádřit? Já jsem celkem bezradná. Učíš prvňáčky?

Ano, učím a upřímně - nestačím se divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
27.6.17 19:23
@tezi píše:
@Silwinka87 a není možná osobní konzultace s učitelkou než si dopisovat? Vůbec nevím jak bych to řešila. Vždy jsem všechno řešila osobně s učitelkou.
@hanka.br. určitě ne ;)
Že bych jí napsala, jestli se za ní nemůžu zastavit? Původně za ní chtěl zajít manžel..
  • Citovat
  • Upravit
58843
27.6.17 19:39

@Silwinka87 asi bych si domluvila schůzku, ale myslím si, že už je docela pozdě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
27.6.17 19:40
@hanka.br. píše:
Ano, učím a upřímně - nestačím se divit.

A myslíš, že mám za ní zajít? Podle mě to bude zbytečné, protože ona se tak rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
27.6.17 19:47
@tezi píše:
@Silwinka87 asi bych si domluvila schůzku, ale myslím si, že už je docela pozdě :think:

To je možné, ale zase se mi to nechce nechat jen tak. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2990
27.6.17 19:51
@Silwinka87 píše:
To je možné, ale zase se mi to nechce nechat jen tak. :zed:

Učitelka není povinná ukazovat ti písanky ostatních dětí. Takže stejně nebudeš mít s čím srovnávat.
Mám ve 1.třídě 16 dětí, pouze 5 bude mít samé jedničky. Na druhou stranu, to jak dítě píše (myslím „krasopis“) neovlivňuje známku z ČJ. Nejdůležitější je pro mě jak čte, porozumění textu a aktivita a práce v hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30478
27.6.17 20:05
@Silwinka87 píše:
A myslíš, že mám za ní zajít? Podle mě to bude zbytečné, protože ona se tak rozhodla.

Myslím, že to nemá smysl. Jen je mi divné, že jste kritéria hodnocení nedostali hodně včas vědět. My třeba krasopis nehodnotíme vůbec, píšeme CS, styl písma dětem nediktujeme, pouze správnost. Myslím, že hodnocení krasopisu - a ovlivnění známky tím, jak hezky kdo píše - je takový komunistický. Nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
27.6.17 20:18
@sloninka píše:
Učitelka není povinná ukazovat ti písanky ostatních dětí. Takže stejně nebudeš mít s čím srovnávat.
Mám ve 1.třídě 16 dětí, pouze 5 bude mít samé jedničky. Na druhou stranu, to jak dítě píše (myslím „krasopis“) neovlivňuje známku z ČJ. Nejdůležitější je pro mě jak čte, porozumění textu a aktivita a práce v hodinách.

O těch písankách vím, ale co mám podle tebe dělat..?A ty jako učitelka to vidíš jak? Od pololetí řešíš s rodiči možnou dys. Řodiče s dítětem doma poctivě cvičí, ty jako učitelka mu dáváš psaní navíc. Na konci května napíšeš mamince, že množství popsaného papíru nepřináší velké výsledky a že vidíš velký nepoměr mezi čtením (nejlepší ve třídě) a psaním. A že by to mohlo ovlivnit výslednou známku z Čj. Po osobní schůzce se s mamkou dohodnete, že objedná Dítě do PPP. Matka to ještě ten den udělá. Mezitím děcku říkáš, že když se bude snažit, může ještě jedničku mít. Nakonec ti mamka napíše, jak ses rozhodla ohledně známky a ty jí řekneš, že nakonec pro dvojku, že by to nebylo Fér vůči ostatním, kteří mají vyrovnané výkony. Mamka ti napíše, že ji mrzí, že jsi dítě nepodpořila, když víš jak se snažilo a že jsi nezohlednila výkony ve čtení. Na to mamce pouze napíšeš, že víš že se dítě snažilo a že je potřeba ho pochválit. Do toho dítě chválíš před celou třídou a dáváš ho za vzor ve čtení.
Omlouvám se za román. :D

• Citovat
  • Upravit
2990
27.6.17 20:55
@Silwinka87 píše:
O těch písankách vím, ale co mám podle tebe dělat..?A ty jako učitelka to vidíš jak? Od pololetí řešíš s rodiči možnou dys. Řodiče s dítětem doma poctivě cvičí, ty jako učitelka mu dáváš psaní navíc. Na konci května napíšeš mamince, že množství popsaného papíru nepřináší velké výsledky a že vidíš velký nepoměr mezi čtením (nejlepší ve třídě) a psaním. A že by to mohlo ovlivnit výslednou známku z Čj. Po osobní schůzce se s mamkou dohodnete, že objedná Dítě do PPP. Matka to ještě ten den udělá. Mezitím děcku říkáš, že když se bude snažit, může ještě jedničku mít. Nakonec ti mamka napíše, jak ses rozhodla ohledně známky a ty jí řekneš, že nakonec pro dvojku, že by to nebylo Fér vůči ostatním, kteří mají vyrovnané výkony. Mamka ti napíše, že ji mrzí, že jsi dítě nepodpořila, když víš jak se snažilo a že jsi nezohlednila výkony ve čtení. Na to mamce pouze napíšeš, že víš že se dítě snažilo a že je potřeba ho pochválit. Do toho dítě chválíš před celou třídou a dáváš ho za vzor ve čtení.
Omlouvám se za román. :D

DYS začínám u hodně okatých případů řešit tak v dubnu. NIKDY nedáván nikomu úkoly navíc ze psaní. Jak jsem psala, hodně oceňuji snahu. Ale mamince bych dopředu nesdělovala známku a ani bych si s ní nedopisovala. Chtěla bych, aby mi své připomínky přišla sdělit osobně a já bych jí vysvětlila své stanovisko. Moje děti ani rodiče nevědí co teď na vysvědčení budou mít. Pouze jsem upozornila 2 děti, aby nepočítaly s jedničkou z češtiny. Ne proto že „škrabou“, ale proto, že na konci 1. tř. neznají všechna psací písmenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
27.6.17 21:01
@sloninka píše:
DYS začínám u hodně okatých případů řešit tak v dubnu. NIKDY nedáván nikomu úkoly navíc ze psaní. Jak jsem psala, hodně oceňuji snahu. Ale mamince bych dopředu nesdělovala známku a ani bych si s ní nedopisovala. Chtěla bych, aby mi své připomínky přišla sdělit osobně a já bych jí vysvětlila své stanovisko. Moje děti ani rodiče nevědí co teď na vysvědčení budou mít. Pouze jsem upozornila 2 děti, aby nepočítaly s jedničkou z češtiny. Ne proto že „škrabou“, ale proto, že na konci 1. tř. neznají všechna psací písmenka.

Děcka ve třídě taky neví známky, co dostanou.Ale když se jí malý ptal, co dostane, tak mu řekla, ať se nechá překvapit. A večer mi napsala, že mu dá dvojku. Problém je i v tom, že neznáme kritéria hodnocení. Podle tebe se s ní teda už scházet nemám?

• Citovat
  • Upravit
2990
27.6.17 21:50

@Silwinka87 Stejně už to změnit nemůže, vysvědčení už jsou napsaná. Když bude chtít, tak si své rozhodnutí obhájí. Spíš bych jí to řekla příští rok, až budete mít první třídní schůzku. A podala bych to formou, že tě to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
27.6.17 22:27
@sloninka píše:
@Silwinka87 Stejně už to změnit nemůže, vysvědčení už jsou napsaná. Když bude chtít, tak si své rozhodnutí obhájí. Spíš bych jí to řekla příští rok, až budete mít první třídní schůzku. A podala bych to formou, že tě to mrzelo.

Děkuji ti mockrát. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí