Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zuzka taky měla samé jedničky, mají skvělou paní učitelku
Jo a vši jsme zatím klep klep zatím nechytili, děsím se toho (Zuzka má vlnité vlasy kousek nad zadek) ![]()
Jinak Kačka tento týden jezdí se školkou na lyže, zítra mají závěrečné závody, tak tam jedeme všichni a okoukneme si ji
![]()
@Aliik píše:
Zuzka taky měla samé jedničky, mají skvělou paní učitelkuJo a vši jsme zatím klep klep zatím nechytili, děsím se toho (Zuzka má vlnité vlasy kousek nad zadek)
Jinak Kačka tento týden jezdí se školkou na lyže, zítra mají závěrečné závody, tak tam jedeme všichni a okoukneme si ji![]()
No malý je taky nechytl, naštěstí ani jednou, tak doufám, že to tak zůstane..
Přejeme hodně štěstí na závodech ![]()
@Aliik tak ať se závody vydaří.
@Silwinka87 tak u nás donesla vši Eliška jednou někdy v 1. nebo 2. třídě
Na štěstí jsme je zachytily celkem včas.
@tezi píše:
@Aliik tak ať se závody vydaří.
@Silwinka87 tak u nás donesla vši Eliška jednou někdy v 1. nebo 2. tříděNa štěstí jsme je zachytily celkem včas.
No, já se celkem divím, ve školce byli co chvilku a nikdy nic..Ale malý je asi hříčka přírody, protože on nechytl ani neštovice a to byli ve školce každý rok.. ![]()
@Silwinka87 třeba má dobrou imunitu.
U nás děti neštovice už měli kromě nejmladšího, ten byl v tu dobu v bříšku, když ti 2 starší bráchové měli neštovice a samozřejmě hezky za sebou a půlka prázdnin zabitá
Tohle těhotenství mě snad už nic nepřekvapí ![]()
@tezi píše:
@Silwinka87 třeba má dobrou imunitu.
U nás děti neštovice už měli kromě nejmladšího, ten byl v tu dobu v bříšku, když ti 2 starší bráchové měli neštovice a samozřejmě hezky za sebou a půlka prázdnin zabitáTohle těhotenství mě snad už nic nepřekvapí
Jé..Vy budete mít další přírustek? Gratuluji ![]()
No, jenže já nevím, jestli je to úplně dobré, že je neměl ![]()
@Silwinka87 pokud je nechytne do začátku puberty nebo jak dlouho jsi ochotná čekat, tak mu nech vyšetřit protilátky a případně naočkovat
Uvažovala jsem o očkování proti neštovicím u nejstarší, ale potom jsem si řekla, že to nechám tak do 12-13 let nejpozději do konce ZŠ a pokud by je nedostala, tak nechám naočkovat.
@tezi píše:
@Silwinka87 pokud je nechytne do začátku puberty nebo jak dlouho jsi ochotná čekat, tak mu nech vyšetřit protilátky a případně naočkovatUvažovala jsem o očkování proti neštovicím u nejstarší, ale potom jsem si řekla, že to nechám tak do 12-13 let nejpozději do konce ZŠ a pokud by je nedostala, tak nechám naočkovat.
Jo, to je taky možnost..Já jsme si říkala, že to proberu s doktorkou na devítileté prohlídce..Ještě je totiž možnost, že je malá donese ze školky a Kuba je chytí. Jenže on je tenkrát nechytil ani od bratrance a sestřenice a to s něma byl v jedné místnosti
![]()
U nás druháci chodí každý týden místo tělocviku bruslit. Minulý týden byli dokonce 2×, protože bylo bruslení s trenéry.
A s předškolákem jsem byla v poradně a paní psycholožka doporučila odklad z důvodů horšího mluvení - neumí Č, Š, Ž, L,R a Ř a grafomotoriku taky musí ještě zlepšit, že při únavě má špatný úchop, ale jinak ho chválila, že je moc šikovný a všechno ostatní zvládá tak jak má. Takže stále zvažuji, ale spíš odklad dáme, i když se úplně rozhodnu až po zápise.
@tezi píše:
U nás druháci chodí každý týden místo tělocviku bruslit. Minulý týden byli dokonce 2×, protože bylo bruslení s trenéry.
A s předškolákem jsem byla v poradně a paní psycholožka doporučila odklad z důvodů horšího mluvení - neumí Č, Š, Ž, L,R a Ř a grafomotoriku taky musí ještě zlepšit, že při únavě má špatný úchop, ale jinak ho chválila, že je moc šikovný a všechno ostatní zvládá tak jak má. Takže stále zvažuji, ale spíš odklad dáme, i když se úplně rozhodnu až po zápise.
Kuba taky chodili bruslit, celé první pololetí, končili začátkem února..Podle mě je to super..Ve třetí se zase chodí plavat, taky dobrá věc..
No vidíš, třeba to prcek ještě vytáhne a do školy půjde, ale myslím, že není kam spěchat..Uvidíš..
A co jinak?
Jak to u vás vypadá s epidemií chřipky? Mě malá lehla o víkendu, v pondělí ráno jsem volala do školky a u nás ve třídě byly 3 děti, jinak všichni nemocní
Z celé školky, kde je jich cca 60 je tento týden 25 dětí..
Jinak ve škole skoro nikdo nechybí..Větší Děcka jsou už asi odolnější..
@Silwinka87 tak u nás je venkovní kluziště a bruslit chodí jenom v zimě vyloženě místo tělocviku. Plavání nás příští rok taky nejspíš čeká.
U nás se to postupně tak nějak točilo a malí kluci mají ještě kašel a jsou zahlenění, nejhůř teda dopadlo miminko, které se s tím pere už týden a pořád není konec.
Ve školce bylo míň dětí, ale ne nějak extra málo. Za to konec minulého týdne u Vojtíka ve škole byl velmi zajímavý. Ve všech 3 třídách učily asistentky, protože jedna učitelka chyběla celý týden, druhá onemocněla na konci týdne a naše paní učitelka zůstala doma se synem, který se víc jak týden nemohl dostat z horeček. Prvňáků bylo 8 z 16, u Vojtíka jich bylo 8 z 13 a v pátek jich bylo snad jenom 6
U těch nejstarších nevím.
Včera jsem se bavila s paní na grafomotorice a ta jasně řekla, že mám dát odklad. Pro mě to taky bude jednodušší ve spoustě věcí, ale ještě uvidím při zápisu ![]()
U nás se zatím klep klep s nemocemi držíme, tento týden jsou jarňáky a děti jsou s manželem a tchyní na chalupě (já za nimi jedu dnes po práci). Plavání mají jako sportovní škola každý týden celý první stupeň, bruslit ještě nechodili. Ale Hradec Králové je na tom s volnou ledovou plochou bídně, tak s tím ani nepočítám. Holky chodí do bruslařské školičky soukromě celou zimu, ale vozím do sousedních Třebechovic ![]()
@Aliik My jsme taky škola zaměřená na sport, takže Děcka mají na střídačku plavání a bruslení celou dobu. Potom od šesté třídy můžou pokračovat do sportovní třídy, pokud udělají postupovky.Nebo si můžou vybrat jazykovou třídu, která je teda úplně super, protože škola spolupracuje se školami v cizině, takže Děcka jezdí na výměnné pobyty. A když nemá děcko talent ani na sport ani na jazyk, tak jde dál do klasické třídy. Je to celkem dobře vymyšlené. A taky jde několik dětí na gymnázium, ale to je klasika..
Jů..Užijte si výlet..
My už teda máme po prázdninách, ale jedeme začátkem března lyžovat do Alp, tak se všichni těšíme..
@tezi píše:
Včera jsem se bavila s paní na grafomotorice a ta jasně řekla, že mám dát odklad. Pro mě to taky bude jednodušší ve spoustě věcí, ale ještě uvidím při zápisu
Jasné, ale lepší to bude to nějak neuspěchat..Uvidíš, jak to dopadne..A poradila vám nějaké cviky, na tu grafomotoriku?