Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Silwinka87 tak sama jsem nad tím uvažovala, ale na grafomotorice mi paní řekla, že určitě poradanu (dřív tam pracovala). V PPP jsem se taky ptala, kdy objednat kvůli školní zralosti, tak jsem tam psala někdy začátkem prosince a minulý týden mi poslali termín, kdy máme přijít. Jinak běžně na vyšetření jsou čekací lhůty až půl roku ![]()
Na grafomotorice taky říkala, že jsem přišli brzo, tak má malý spoustu času a nemusíme nic honit ![]()
@tezi Jo Jo, to čekání je hrůza..Dětí plno a poraden málo.
Chtěla jsem se zeptat, taky už děláte násobilku? Malý už začali 4
Jsem z toho v šoku, jako fakt fofr.
@tezi píše:
@Silwinka87 u nás mají násobilku už do 6.
Jo? Tak to jsou ještě před náma. Tak to je fofr. ![]()
Ahoj, super nápad to tady obnovit ![]()
Hrozně to uteklo, @tezi gratuluju k prvním narozeninám ![]()
Vojta, co se týká učení jako takového je v pohodě, bude mít samé, většinou dělá chyby z nepozornosti.
No ale pak je tady ten problém s tou jeho hyperaktivitou a pozorností - a to je někdy mazec. Často je jak Mimoň. Chodíme ke školní psycholožce, byla na i na náslechu ve třídě, vymysleli jsme nějaký systém sebehodnocení chování a motivace, aby se snažil a hlavně si uvědomil, co je v pořádku a co ne. Nějaké drobné výsledky to má, ale je to fuška a ještě bude.
Jinak je šikovný, chodí sám na kroužky, když je třeba, dojede sám busem domů, pálí mu to tak, že občas nestíhám.
V září jdou do školy i dvojčata, tak se bojím, že už mě trefí definitivně ![]()
Jinak násobilku ještě nedělají, zatím počítají se závorkami a v češtině řeší tvrdé a měkké slabiky. Ale jinak Vojta standardně řeší procenta a násobilku víceméně umí
Tuhle učitelce řekl, že ta matika je fakt jednoduchá a navrhl, že by mohli dělat rovnice ![]()
@Gigis
Malý je zábavný, prý rovnice
Jsem ráda, že ses ozvala
Fakt mi to chybělo..
Kuba, zdá se, taky bude mít samé..
Z toho mám opravdu radost, protože se fakt snaží a maká na sobě. On to ještě neví, co bude mít na vízo..Včera večer to přišlo jen na edupage, nic jsem mu neřekla, ať má překvapení.
Tý Jo, dvojčata do první třídy..To bude náročné..Moje kolegyně v práci má taky dvojčata, ale chodí letos už do třetí..Někdy je na blázinec
Ale kdo ne, co?
Tak já jsem zvědavá na vysvědčení. Tím jak nejsou známky tak je to jiné. Ale jsem moc ráda za výběr školy. Už jich je teda ve třídě 13, ale pořád je to míň nez běžně ve třídě. A malý tam určitě taky půjde.
U nás teď od minulého týdne řádí střevní chřipka, která postupně jde přes všechny. Už chybí jenom nejstarší, která byla do soboty na lyžáku.
Jinak u nás veselo. Batole je od září bez plínek a začal mluvit, teď už se celkem slušně domluví a je neskutečně ukecaný.
A příští září u nás zatím taky vypadá velmi zajímavě, tak jsem zvědavá jak to všechno dopadne
Ahoj ![]()
U nás Zuzka pohoda, snaživá introvertní holčička. No děsím se toho, až nastoupí Kačka, to je živel. Tak tři kluci dohromady
Původně jsme uvažovali, zda ji nedat dřív (je říjnová), ale nepůjde, půjde až za rok a půl. Sice už trochu čte a píše, o počítání do tisíce nemluvě, ale ve škole by ji asi museli přilepit. Je to velmi velmi živé dítě.
@tezi Jee koukám na nový metřík, gratulace veliká ![]()
@Aliik
děkuji
Tak jak dopadla včera vysvědčení. U nás by to byly samé jedničky. Vojtík měl moc krásné hodnocení a ve všem ho paní učitelka jenom chválila.
U nás taky nakonec vše dobré - samé jedničky. Nicméně, málem měly dcerky dvojku z hudebky kvůli velmi erudované paní učitelce
Naštěstí je paní učitelka už pryč, díky bohu, jinak bychom z ní všichni vykvetli. Pro vysvětlení, dcerky chodí do ZUŠ druhým rokem na zpěv, prvním na klavír a paní učitelka mi (jim) tvrdila, že dcery neumí noty, neudrží rytmus, nezazpívají správně písničku (puč. v ZUŠ je velmi chválí i ta na nauku
), a ačkoliv jsem „pusa nevymáchaná“, tak když mi tohle tvrdila, netušila jsem, co ji na tohle mám říct, teda, dcery jsem bránila, vymluvit si to nenechala
Naštěstí si i paní ředitelka všimla, že něco není v pořádku a paní učitelku odeslala o dům dál
.
U nás nakonec taky samé..Makání se vyplatilo, tak v tom budeme dál pokračovat.. ![]()
@Gituš Ty brďo, některé paní učitelky jsou prdlé..Tak ale hlavně, že už budou holky mít někoho jiného..
Malý dneska měli poslední bruslení, zítra jsou pololetní a zároveň nám v pondělí začínají jarní..
Jak vám vycházejí prazdniny, letos?
@tezi tady taky řádí virózy..Je to teda děs, musím říct..My se zatím držíme, ale dneska došla malá ze školky a trochu pokášlává
Příští týden teda budou Děcka doma, ve čtvrtek jedeme lyžovat na prodloužený víkend, tak snad nikdo nelehne..
U nás ve třídě, se opakovaně objevují vši..My jsme je naštěstí nikdy nechytli, ale máme je často. Takže to je taky bomba ![]()
@Silwinka87 vši jsou klasika, na štěstí holky už jsou holky celkem velké a kluky vždycky vezmu téměř do hola, tak to je v pohodě. To máme každou chvíli ve školách i školce ![]()
Nám prázdniny začínají až 5.3., takže za měsíc.
@Gituš nějaká divná paní učitelka a je fajn, že už ji nemají.
Však uvidíš, co ti poradí. Do srpna je ještě času dost, ale je dobře, že to řešíš dřív..
Teď zrovna mi říkala paní učitelka ve školce, jak malá umí hezky držet tužku, byla z toho vyjevená, tak jsem jí říkala, ať se nediví, že nic jiného už rok a půl neslyší, než kázání o psaní u bráchy