Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kiki28 píše:
@truelly má doopravdy problémy jen s tou řeči jinak bych to neřešila a dala ji jinam. Každý den trenujeme a jde ji to
Co ti řekli na logopedii o příčině té vady řeči?
@hanka.br. Ze to má od dětství a ano má a na otázku proč to nebylo z me strany řešené v minulosti tak proto ze v te prdely co jsem bydlela to nechtěli řešit a odvolavaly se ze počkame do první třídy a dopad je takoví jaký teď řeším .
@Kiki28 píše:
@hanka.br. Ze to má od dětství a ano má a na otázku proč to nebylo z me strany řešené v minulosti tak proto ze v te prdely co jsem bydlela to nechtěli řešit a odvolavaly se ze počkame do první třídy a dopad je takoví jaký teď řeším .
Od dětství to mají všechny děti. A když vidím, jak píšeš ty, umím si představit, jak to jde ve škole tvé dceři. Bez urážky, geny prostě nevyčůráš. Jinak - tahle diskuze je v podstatě o ničem. Pravý důvod, proč dceři navrhují vrácení do MŠ nenapíšeš, jak to celé bylo nevíme, tvou dceru neznáme. Že nelze vrátit do MŠ dítě školsky zralé a úspěšné z důvodu nedokonalé výslovnosti, to snad nemusím zdůrazňovat. Žes ji neřešila a jsi schopná hodit to na někoho v té tvé „prdelY“ jenom potvrzuje to, co si o celém tom vašem příběhu myslím.
Tak třeba Naše tři deti proste jsou šikovný ale na mluvení - ještě ve třech letech syn používá slabiky a svoje označení a řekne klidně brm brm a ne auto a máma táta jo a ne a bába apod běhá od deseti měsíců a je pohybově nadaný a i velice inteligenti ale proste mluvení ale i kreslení mu nejde. Segram jen mluvení jinak maluji a vyrábí o 106 odjakživa. Ale proč to píšu - každé dítě je v něčem lepší a v něčem ne, ale některé dítě mívají problémy a holt je lepší odklad dat. Říká se ze první trida ještě jde a druhá taky ale třetí je masakr. Určitě bych zvazila vozit ji do přípravné tridy nebo i ten návrat do školky. Popřípadě najít malou vesnickou školu kde vyjdou vstric kde se ona bude cítit dobre a bude třeba méně deti.
Dcera přestože odklad měla nastupovala do první tridy s tím ze opakovala na logopedii L a pak až začala R a teď má Ř - už je umí, jen si dáváme pozor aby je užívala. Je teď v první tride a já měla jooo obavy aby nebyl problém a modlila se ať to dáme, každopádně paní učitelka je bezvadna a fakt si nemyslím ze by někdo zbytecne dával dítě zpět do školky a ze by to bylo pouze a jen z důvodu výslovnosti. Osobně si myslím ze zakladatelka musí dat na sebe a ne na ostatní - proste pokud vidím ze dítě má problémy s mluvenim tak ho nesoupnu do školy ale obeham klidně pedagogickopsychologickou poradnu víckrát a opravdu to dobre zvazim. Klidně navštívim i dvě tři a porovnam to, nebo zajdu za dětskou psycholozkou atd. Nicméně zpětne to teď netřeba řešit. Já bych ji hlavně nenechavala ve škole teto nebo v teto tride - pokud nezvládá a je pozadu nebo má problémy bude to jen utrpení. A jak moc se s ni zakladatelko ucis ?? Já se teda přiznám ze my jak kdy ale někdy toho máme dost plus ta logopedie a teda jsem rada ze jsem rada..... nesla nám pisanka tak dcera trenovala - jako je to docela náročný i když jento zatím pouze první trida
A zakaldatelko - teď se Objednej s dcerou taky do te pedagopsychologicke poradny … ať na ni mrknou a más i jiný názor než ucitelek
@hanka.br. Nejlepší je kopnout do ležícího člověka a usmál se ze. Očekávala jsem ze to budu řešit v klidu když se obrátím tu mezi chapajici rodiče. Obhajovat se tu nebudu a rozebírat do podrobna co je ve zprávě aby si to tu přečetl náhodou člověk co v te škole třeba je nebo známí někoho z te školy také nebudu. Dekuji a tím vám přeji aby když budete vi potřebovat povzbudit, nebo pomoci aby vás někdo též kopl . Krásný večer
@Kiki28 píše:
@hanka.br. Nejlepší je kopnout do ležícího člověka a usmál se ze. Očekávala jsem ze to budu řešit v klidu když se obrátím tu mezi chapajici rodiče. Obhajovat se tu nebudu a rozebírat do podrobna co je ve zprávě aby si to tu přečetl náhodou člověk co v te škole třeba je nebo známí někoho z te školy také nebudu. Dekuji a tím vám přeji aby když budete vi potřebovat povzbudit, nebo pomoci aby vás někdo též kopl . Krásný večer
Ty jsi dramatická až na náměstí - prý ležící člověk…Myslela jsem, že potřebuješ řešit situaci dcery a ne si s „chápajícími rodiči“ jen zanadávat na školství prostřednictvím opravdu nevěrohodné historky. Tak až ti bude na srdci ležet blaho tvé holčičky, tak napiš, jak to skutečně je, a můžeme něco vymyslet.
@Kiki28 ahoj…muj syn odklad měl - čili v září do školy nastoupit musí…ale očekávám stejne problemy jako máte vy a děsím se toho… konkretne nevyslovuje 7 písmen a není mu moc rozumět… bojím se co to s ním udělá, protože ve školce jsou na něj učitelky mile a mají ho rádi,.ale pokud chytne nějakou přísnou pani učitelku, budou se mu smát děti…taky se bojím aby ho to psychicky nepoložilo.Už tak je nervák veliký. Jinak co se týká počítání a logickeho uvažovaní tak si myslím že je spíše nadpruměr…
@Kiki28 Heled ale když tady mas profilovou fotku tak se na mě nezlob ale poznají te všichni… a nemyslíme to špatne - tak založ diskuzi anonymní - tuhle Nechej smazat a víc to rozved
@axelina píše:
@Kiki28 ahoj…muj syn odklad měl - čili v září do školy nastoupit musí…ale očekávám stejne problemy jako máte vy a děsím se toho… konkretne nevyslovuje 7 písmen a není mu moc rozumět… bojím se co to s ním udělá, protože ve školce jsou na něj učitelky mile a mají ho rádi,.ale pokud chytne nějakou přísnou pani učitelku, budou se mu smát děti…taky se bojím aby ho to psychicky nepoložilo.Už tak je nervák veliký. Jinak co se týká počítání a logickeho uvažovaní tak si myslím že je spíše nadpruměr…
Musíte trénovat - to vite a hlavně dobre vybrat školu. I kdyby jste ho měli vozit někam dal. Jinak to chápu - naše nepoužívala L a neuměla R a Ř a od října chodí na logopedii a už L používá a R a Ř řekne ale neužívá všude. Heled a napadlo mě - mate tu logopedku dobrou? Někdy pomůže změnit logopeda
@axelina Můžu se zeptat jak to řešíte? Případně jak dlouho? Má to nějakou příčinu, myslím tím vadu na mluvidlech? Špatná výslovnost dětí je fakt problém, děti to samy na sobě začnou vnímat velmi negativně, ostatní na to přirozeně reagují, i když se učitel hodně snaží je držet. Je to prakticky největší bariéra, která mezi dětmi může vzniknout, když vázne komunikace kvůli opravdu špatné výslovnosti.
@axelina @Kiki28
Pokud je to ciste jen logopedicky problem, pouze spatna vyslovnost a zadne jine problemy ditko nema (VD, spatna analyza a synteza slov, fonematicke uvedomovani, diferenciace hlasek atd) tak by vyrazne problemy byt nemely. Naopak jak se nauci pismena, cist a psat tak povetsinou to pak naskoci samo.
Deti se nebudou smat, pokud to ucitelka vezme pevne do rukou. Ale vime jake deti dokazou byt.....
@Kiki28 nejak se mi nechce verit ze by jenom kvuli vyslovnosti a zadnemu jinemu pridruzenemu problemu chteli dite poslat zpet do Ms. Pokud jinak ucivo prvni tridy zvlada bez problemu.. Ale pokud tomu tak je, tak jen kvuli vyslovnosti je to nesmysl. Otazkou je jak se k tomu postavi skola.
Drzim palce.
Nas to ceka pristi rok. Letos ma syn odklad v PT, logo uz plne dohnal ted bojujeme s pozornosti.
Příspěvek upraven 18.12.18 v 22:38
@hanka.br. @hanka.br. ahoj už jsme spolu komunikovali v jinem vlakne nedavno…chodíme na logo 3 roky.. ted v lednu jdem k nějake nove (už třetí logopedce) a doufám v zázrak… deti se mu smějí už ted takže on aby ho deti měli rádi jim podlejza, poslouchá ty nejvetsi grazly aby se zalíbil apod.. třeba mu někdo řekne že jestli neudělá to či ono že nepatří do party..tak on blbec to udělá. přitom je ve školce nejstarší
@aknah31 @hanka.br. jinak písmena už zná všechny i je tiskace všechny napíše…ale třeba BERAN napíše jako BLAN , KUS napíše jako TUS …
@truelly má doopravdy problémy jen s tou řeči jinak bych to neřešila a dala ji jinam. Každý den trenujeme a jde ji to