Prvňáček a trable

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30477
8.9.16 19:23
@jakanas píše:
hmm to mi jsme dostali v červnu seznam co máme nakoupit, takže všichni si podle seznamu koupili desky na čísla a písmenka (dohromady, tak jak bylo v seznamu). Archy jsme dostali v září, rozstříhali, podepsali a zjistili že ani písmena ani číslice se tam nevejdou.
Ty větší desky se už sehnat nedaly, ty vykoupili rodiče co měli učitelku menší krávu a řekla jim to.
Takže jsme museli všechny kartičky znova zmenšit, což občas zasahovalo do znaků.
Navíc to byl nějakej divnej font a písmena vypadala jinak než v písance, takže se to dost pletlo. Jakmile jsme sehnali normální písmena tak ty ze školy jsme vyhodili a stříhalo se na novo. Jojo není nad dar ze školy v ceně 5kč a min dvě hodiny zbytečné práce.

Chceš říct, že máte VŠECHNA písmena už v deskách rozstříhaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.16 19:39
@mischelinka píše:
Taky mám prvňáčka. Dovolím si zjednodušit, protože zakl. nenapsala, jaké problémy řeší, tak snad ironií neznehodnotím diskuzi a z problému se nevyklube něco vážného. Dnes nedostal úkol můj prvňáček, ale my rodiče. Mám nastříhat jakési tečky a číslaa táák se mi do toho nechce, že dělám radši cokoli jiného. Co chudáci děti :mrgreen:

Ha, to my jsme dostali asi nějaký hi-tech, protože máme perforovaný a jen to trhám. :-D A jen zatím do pěti. Asi to bude dávkovaný postupně.

• Citovat
  • Upravit
6611
8.9.16 19:56
@hanka.br. píše:
Chceš říct, že máte VŠECHNA písmena už v deskách rozstříhaná?

Ano měli mít všechno nastříhané a vše celou první třídu nosili do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30477
8.9.16 19:57
@jakanas píše:
Ano měli mít všechno nastříhané a vše celou první třídu nosili do školy.

Musím upřímně napsat, že větší blbost jsem dlouho neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
8.9.16 20:03

Jsem opravdu ráda, že synátor úspěšně postoupil do druhé třídy a zbavili jsme se nastříhaných písmenek! To byl mor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.9.16 20:05
@hanka.br. píše:
Musím upřímně napsat, že větší blbost jsem dlouho neslyšela.

tak řešili jsme i jiné problémy… jako třeba luštění osmisměrky v půlce první třídy. Bohužel to děti absolutně nechápaly (čtení z prava do leva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.9.16 20:06
@Jahru píše:
Jsem opravdu ráda, že synátor úspěšně postoupil do druhé třídy a zbavili jsme se nastříhaných písmenek! To byl mor :mrgreen:
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30477
8.9.16 20:08
@jakanas píše:
tak řešili jsme i jiné problémy… jako třeba luštění osmisměrky v půlce první třídy. Bohužel to děti absolutně nechápaly (čtení z prava do leva)

Co říct…Snad jen to, že učit se taky musí umět a není pravda, že by učit v první řídě mohl každý, kdo umí číst a psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
9.9.16 11:18
@hanka.br. píše:
Co říct…Snad jen to, že učit se taky musí umět a není pravda, že by učit v první řídě mohl každý, kdo umí číst a psát.

Přesně tak..

• Citovat
  • Upravit
13073
9.9.16 11:33

A ještě se musí do sešitů rýsovat okraje? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.9.16 12:08
@tamata píše:
A ještě se musí do sešitů rýsovat okraje? :D
:mrgreen: :mrgreen: u nás ne :mrgreen: ale co se v první třídě linkovalo, byly pomocné linky na velikost písmen, byly jen v prvních dvou písankách, pak už ne, takže jsme do konce první třídy linky rýsovali, zlaté okraje, do každého řádku se rýsovaly pomocné linky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.9.16 12:58

Sešity, které mají linkovací okraje ještě holcina nepřinesla.
Zatím jsme nelinkovali nic.
Včera donesla druhy úkol letos, že mají v knížce ČJ přepsat text. Asi 4 řádky.
Místo, aby opsala Moravě napsala Moravjě. Jsem ji řekla ať to tužkou nad opravi a napíše celé slovo znovu dobre.
Tak jsem zvědavá, jak se oprava bude líbit třídní. Holce jsem řekla ať ve škole řekne, že mamce se ta chyba nelíbila, když nesmí zmizikovat, tak že to opravila nad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
10.9.16 08:23
@Kelsey píše:
Sešity, které mají linkovací okraje ještě holcina nepřinesla.
Zatím jsme nelinkovali nic.
Včera donesla druhy úkol letos, že mají v knížce ČJ přepsat text. Asi 4 řádky.
Místo, aby opsala Moravě napsala Moravjě. Jsem ji řekla ať to tužkou nad opravi a napíše celé slovo znovu dobre.
Tak jsem zvědavá, jak se oprava bude líbit třídní. Holce jsem řekla ať ve škole řekne, že mamce se ta chyba nelíbila, když nesmí zmizikovat, tak že to opravila nad.

Já myslím, že je to o. k. Mám pocit, že jsme to taky tak dělaly, se ségrou..škrtly a napsaly nad to správně..
My jsme ale musely mít napsané úkoly nanečisto, než přišla mamka z práce, pak nám to zkontrolovala a až potom jsme to přepisovaly do sešitu.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
23081
10.9.16 10:17

@Silwinka87 Jooooo, já taky. Nanečisto a pak opsat a běda, když jsem pak načisto udělala chybu, prče jsem už spěchala :D A zmizikovat se u nás mohlo, ale přepisovalo se pak propiskou, prče tornádo na to už nefrčelo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
10.9.16 11:10
@Xiraxinek píše:
@Silwinka87 Jooooo, já taky. Nanečisto a pak opsat a běda, když jsem pak načisto udělala chybu, prče jsem už spěchala :D A zmizikovat se u nás mohlo, ale přepisovalo se pak propiskou, prče tornádo na to už nefrčelo :zed:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí