Prvňáček a trable

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
8.9.16 10:10
@Kelsey píše:
@Petruš Z.
Nene švédské stoly nevím, to druzinarka před velkou přestávkou jim něco prodáva balené veci. U nás by to jinak nešlo. Máme první stupeň jednu budovu, druhy stupeň kam chodí na TV je pět minut jinde a oběd jídelnu chodí ještě kousek dál za druhý stupeň, do školky do jidelny. Neměli by čas se přesouvat na svaciny a hygiena nevím co by říkala, kdyby se to chystalo tady kde chodi, to by neprošlo.
Nemocní, jak bývají ostatní nevím. Holka mela loni neštovice na podzim konečně je donesli ze školky, v době kdy jsme doma řekli, že za 4r.ve skolce je nechytla, pokud je nechutné do 12r. budeme řešit očkování a ona je chytla od malých sourozenců pár dnů na to, tak mají už vseci tři splněno. To byla zacla 16.listopadu a byla necelych 14 dni doma, dcera je zvykla, ze pro ni uceni neni namaha a najednou par dni vypadek, tak to aj poprve brecela, ze se musi ucit, jak ji uc. posilala prubezne dopisovani a ukoly, bylo toho moc, to říkala, že už nikdy nechce být nemocná a zůstat doma.
Přišla na to, že ten výpadek ve škole je bolavejši, jak tam chodit. A pak v lednu týden chřipka nebo co to měli, zas vseci tři spolu a pak uz byl klid.

A malá chodí do školy do Moravské?

• Citovat
  • Upravit
4431
8.9.16 10:10

@Kelsey Já to myslela tak, že jak si navzájem ochutnávají svačiny, tak z toho pak mají švédské stoly. Od každého něco :lol: U nás je jen jedna budova pro všechny. To se musí všichni teda nachodit, když musí takhle chodit z budovy do budovy.
Já jsem začala dávat raději jako prevenci Imunoglukan, tak uvidíme, jestli zůstaneme jen u rýmy. Většinou takhle zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
8.9.16 10:16
@Petruš Z. píše:
@Kelsey Já to myslela tak, že jak si navzájem ochutnávají svačiny, tak z toho pak mají švédské stoly. Od každého něco :lol: U nás je jen jedna budova pro všechny. To se musí všichni teda nachodit, když musí takhle chodit z budovy do budovy.
Já jsem začala dávat raději jako prevenci Imunoglukan, tak uvidíme, jestli zůstaneme jen u rýmy. Většinou takhle zabral.

Já se teď chystám koupit Osccillo..Mám s tím nejlepší zkušenosti..

• Citovat
  • Upravit
69235
8.9.16 10:30
@Kelsey píše:
Jo ty velikosti obalu nechápu. Zádny nesedí, jsou zbytečné široké. Nakoupených x druhů obalu a stejně některé, hlavně na A4, jak de.il musím přeložit a prelepit izolepou, aby to sedělo presne na míru.

to já u nás v papírnictví nakonec objevila zázrak je to univerzální obal vyrábí to koh-i-noor, dělá je v několika výškách a zadní část toho obalu je delší a s lepítkem, takže jen koupíš podle výšky učebnice, vzadu zasuneš, ohneš, přelepíš a kniha je obalená. Jinak by mě skutečně švihlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
8.9.16 10:33
@terinka4444 píše:
to já u nás v papírnictví nakonec objevila zázrak je to univerzální obal vyrábí to koh-i-noor, dělá je v několika výškách a zadní část toho obalu je delší a s lepítkem, takže jen koupíš podle výšky učebnice, vzadu zasuneš, ohneš, přelepíš a kniha je obalená. Jinak by mě skutečně švihlo.

Jo jo, taky ho máme na písanky a slabikář..

• Citovat
  • Upravit
69235
8.9.16 10:33
@Kelsey píše:
Jo u nás si taky ochutnavaji svaciny. Ptam se už v obchodě při nákupu co bude chtet na svacinu. Většinou mívá misku ovoce a k tomu třeba půlku rohlíku víc nesni, dnes má hrozny a muffina.
Má předplacenou kartičku, že si může něco koupit ve skole, když bude mít chuť.
To mívají mléčné asi nějakou sladkost, ovoce jsem videla, ale loni tak šetřila, že na konci roku se ty peníze převedly na zaplacení fotek.

Tak my máme záznam v žákovské knížce, museli jsme podepsat, že jsme četli, že děti byly poučeny, že trvá nebezpečí žloutenky typu A, že tedy žáci byly poučeni, jak se chovat a mimo jiné bod číslo tři je zákaz navzájem si ochutnávat svačiny a dávat si napít z flašek :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
8.9.16 10:35
@terinka4444 píše:

To zní super, takže to u nás určitě nemají. Budu muset někam do velkoměsta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
8.9.16 10:35
@terinka4444 píše:
Tak mi máme záznam v žákovské knížce, museli jsme podepsat, že jsme četli, že děti byly poučeny, že trvá nebezpečí žloutenky typu A, že tedy žáci byly poučeni, jak se chovat a mimo jiné bod číslo tři je zákaz navzájem si ochutnávat svačiny a dávat si napít z flašek :mrgreen: :mrgreen:

Taky jsme měli na stránkách školy upozornění, ale děcka to nezajímá..Malého jsem na to upozorňovala, ale to je jak do dubu..

• Citovat
  • Upravit
4431
8.9.16 10:37

@terinka4444 Jéje, vy tam máte žloutenku. Uffff. My kluka nechali někdy před 2 lety naočkovat. Ale včera ve zprávách říkali, že už to mají hygienici podchycený. Tak snad jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.9.16 10:40
@Silwinka87 píše:
Taky jsme měli na stránkách školy upozornění, ale děcka to nezajímá..Malého jsem na to upozorňovala, ale to je jak do dubu..

no, my loni byly jako třída v karanténě, chlapeček dostal žloutenku, takže nám je 3 dny před koncem školy předaly ze školy v přírodě pod vedením hygienika se závazným papírem o karanténě, celé prázdniny jsme nikam nemohli, na tábory ´´, na dovolenou, na koupák, nikam. 50 dnů tuším byla ta karanténa, super to bylo, takže tofakt nebyla legrace. My už máme všechny ty děti naočkované, přesto tedy striktně zakazujeme dávat pít, dávat kousat do svačiny, napříč celou školou, mrňatům je to stále opakováno, všude mají dezinfekce na ruce, veselé to je :mrgreen: Ale musím říct, že děti se naučily rychle a dodržují to tak nějak už automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.9.16 10:42
@Petruš Z. píše:
@terinka4444 Jéje, vy tam máte žloutenku. Uffff. My kluka nechali někdy před 2 lety naočkovat. Ale včera ve zprávách říkali, že už to mají hygienici podchycený. Tak snad jo.

ne jen my, ve škole už ne, celorepublikově hodně stoupá nákaza žloutenkou typu A, vzhledem k tomu, jak strašlivě jednoduché je to chytit, a vzhledem k tomu, že v celé republice stoupá počet nakažených, je větší možnost to chytit, takže to prostě řeší. A tady Karlovarský kraj má poměrně vyšší výskyt, u nás ve škole rok klid, žádná nákaza, ale děti jsou fakt zblblé :mrgreen: nechtějí si ani dát zmrzlinu, aniž by si před tím nestříkly venku dezinfekci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.16 10:48
@Silwinka87 píše:
A malá chodí do školy do Moravské?

Jo. Sak víš, jak to tu máme nakouskovane ty budovy. Mají sport od rána, do oběda až po družinu, jen co se přesouvají z místa na misto :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.16 10:50
@terinka4444 píše:
Tak my máme záznam v žákovské knížce, museli jsme podepsat, že jsme četli, že děti byly poučeny, že trvá nebezpečí žloutenky typu A, že tedy žáci byly poučeni, jak se chovat a mimo jiné bod číslo tři je zákaz navzájem si ochutnávat svačiny a dávat si napít z flašek :mrgreen: :mrgreen:

Jo žákovská se k nám dom letos ještě nedonesla. Každý den mi nese ukázat desky co tam má a žákovská ani deníček ještě nepřišel na řadu.
Krom úlohy jsem ještě nic nepodepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
8.9.16 10:54

@terinka4444 Ale je dobře, že jsou takhle naučené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
8.9.16 12:24
@Kelsey píše:
Jo. Sak víš, jak to tu máme nakouskovane ty budovy. Mají sport od rána, do oběda až po družinu, jen co se přesouvají z místa na misto :-D.

no právě.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí