Prvňáček a trable

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
10.9.16 12:32

@Silwinka87
Též to tak máme zavedené nez se vrátím odpoledne, ukoly píše co si není jistá do cvičného a co si troufne, to matiku většinou, tu dělá rovnou.
A stejně i chyba se ji povedla, ještě se po prázdninách rozjíždi. Pak pokračujeme spolu a pak má mít krouzky co si vybrala. Tak zas az se vrátí pokračování.

Příští tyden očekávam, že už najedou zas na pětiminutovky a diktáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.18 18:24

Tak máme za sebou první měsíc školy a já začínám uvažovat, jestli nějak řešit chování syna nebo ne. Syn je šikovný a s učením problém není. Problém je s jeho nepozorností. Chvíli neposedí, je jak když sedí v mraveništi. Neustále poskakuje, poposedává, nimrá si nehty, kouše si triko - tužky překvapivě zatím nekouše… Dneska mi jeho angličtinářka říkala, že působí až nervózním dojmem, stáčí oči a další. Doma při úkolech poposedává, odbíhá, řeší další věci a soustředí se sotva 10 vteřin. U každého řádku ho 10× napomenu, on řeší další věci. Při cvičení logopedie a na logopedii byl stejný. Logopedku vnímal, ale nikdy se na ní nedíval, pořád stáčel oči, lezl pod stolem, poposedával, přerovnával věci. U cvičení logopedie si stoupal na hlavu, plazil se, dělal kotrmelce, dřepy…
Druhý problém je špatná výslovnost. Chodili jsme 2 roky na logopedii, vše bylo v pohodě, ale v dubnu se mu zhoršily zpátky sykavky a aktuálně je to snad ještě horší než dřív. Když ho upozorním, tak to ze sebe vyráží hodně špatně.
Teď je to pro něj těžké, což chápu, ale bojím se, aby se ta nervozita někde neprojevila. Řešit? Neřešit?

• Citovat
  • Upravit
323
1.10.18 18:27

Ano urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.18 18:29

Pokud myslíte řešit, tak kdy a jak?

• Citovat
  • Upravit
8978
1.10.18 18:40

Kdy je narozený?Léto? Odklad nebyl u zápisu navržen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.18 18:55

@truelly odklad nikdo nenavrhoval. Je podzimní, už mu je 7 let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.18 19:01

@truelly myslím, že odklad by pro něj byl na škodu. Syn plynule čte, počítá v tisících, zvládá převody jednotek.

• Citovat
  • Upravit
5696
1.10.18 19:05
@Anonymní píše:
@truelly myslím, že odklad by pro něj byl na škodu. Syn plynule čte, počítá v tisících, zvládá převody jednotek.

Zajdi s ním do PPP, nic jiného stejně nevymyslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32587
1.10.18 19:08
@Anonymní píše:

No nejde jen o to, že zvládá to co píšeš, musí zvládnout taky chvíli posedět v klidu. Taky jsme chodili k logopedce, ale to co dělá tvůj syn mi normální nepřijde. Sice nemusí udržet úplně pozornost celou dobu, ale prostě sedí a dělá, co se mu řekne. Já bych ho to dělat ani nenechala. Jak se může plazit a dělat další věci? Tak ho nepustím, ne? Sedí a hotovo. Já fakt nevím, tohle jsem nikdy nezažila.Tak asi pedagogická poradna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.18 19:23

@Zabatko a je to k tomu? Nehrotim to zbytečně brzy?

@Monchichik on taky dělá, co se mu řekne. Ale u logopedky neustále poposedaval, několikrát sjel pod stůl a když nemohl jinak, tak si nipal ruce. A neptal se mě, jestli může pod stůl. Doma dělal, co jsem popsala. Většinou jsme skončili tak, že jsem ho držela na klíně, nebo aspoň ruce. Ale celou dobu u toho spolupracuje a ví, co se dělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.18 19:25

@Monchichik on vydrží u jídla, u pohádek, u hraní. Je to poměrně klidné dítě.

• Citovat
  • Upravit
2782
1.10.18 19:26

Jsem pro PPP poradnu. Jestliže nevydrží u jakékoli činnosti v klidu, vidím to na hyperaktivitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
1.10.18 19:27

Aha, dočetla jsem. Tak stejně bych tam zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32587
@Anonymní píše:
@Zabatko a je to k tomu? Nehrotim to zbytečně brzy?@Monchichik on taky dělá, co se mu řekne. Ale u logopedky neustále poposedaval, několikrát sjel pod stůl a když nemohl jinak, tak si nipal ruce. A neptal se mě, jestli může pod stůl. Doma dělal, co jsem popsala. Většinou jsme skončili tak, že jsem ho držela na klíně, nebo aspoň ruce. Ale celou dobu u toho spolupracuje a ví, co se dělá.

Můj nejstarší syn se taky pořád musel pohybovat, aspoň klepal nohou, když už nic a dělá to dodnes :D Je jasný, že pozornost dlouho neudrží a i naše logopedka říkala, že je v pohodě, že po chvilce poposedávají a tak. Do poradny bych zašla, to mu nijak neuškodí a budeš vědět, na čem si. A na logopedii už nechodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974

Určitě bych to řešila v PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie