Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jakanas píše:
a to ještě nevíš že až to nastříháš tak se ty kartičky nevlezou do obalu který se na to prodává… jojo řešili jsme loni. ´Jak já jsem nadával.
Jo, to je pravda. Na to nás učitelka včera upozornila rovnou. Jinak na pastelky jsem psala synovo inicialy. Taky dobrá zábava.
@Spokojení já pastelky popsala pernamentním fixem - jen iniciály
@jdukolem jednoduchý, to mě nenapadlo ![]()
@fragola Kluk je jak popelnice bez dna
a za těch pár dní co je ve škole, tak pokaždý donesl celou svačinu domů. Pak ale na oběd by byl schopnej spořádat vše co mu přijde pod ruku.
@jakanas píše:
a to ještě nevíš že až to nastříháš tak se ty kartičky nevlezou do obalu který se na to prodává… jojo řešili jsme loni. ´Jak já jsem nadával.
tak to jsem už zjistila. Usoudila jsem, že desky jsou na písmena a čísla holt bez obalu. Snad to tak bude
@Spokojení mi holka ze začátku tvrdila, že nema čas se nasvacit a nemá čas vypít pití. Jako ze by třeba nebyl cas na svacinu, to bych ji ještě věřila, když ten den mají telocvik, že to se prevlecou ve třídě a odchází na tělocvik 5 minut jinam do jiné budovy školy, přes dva přechody jdou, něž to nacvičili, musel to být zahul. Ale že nemela čas pit. Pak se to srovnalo. Svaciny snezene. Pití zustalo.
Co jsem ji ráno nachystala, tak ho odpoledne donesla dom.
U nás druhá třída…holka…ztracené klíče od skřínky, ztracené náhradní klíče od skřínky, nalezené oboje klíče, pro změnu ztracená kartička na obědy.
A v deníčku si od pondělka dopisuju s paní učitelkou. Viki bude bruslit, nebude bruslit…dneska novinka, prý kdo nebude bruslit, bude se učit v jiné třídě, takže si to rozmyslela a bruslit chce.
Ale to už musí říct paní učitelce sama, nebudu ze sebe dělat troubu ![]()
Jo, a jako bonus se jí v aktovce rozmačkal celý banán, co dostali k obědu a zaprasila si všechny sešity ![]()
To mi připomělo, hned první den všichni prvňáci dostali čipy pro přístup do školy a rodiče se vsázeli, že zrovna to jejich dítě bude první kdo ho ztratí
Naštěstí prvenství naše není. Hned v pondělí ho ztratila holčička, jejíž tatínek prohlásil, že to určitě ztratit nejde. ![]()
@nozu píše:
@mischelinka na cisla existuji specialni desky.
hmm to mi jsme dostali v červnu seznam co máme nakoupit, takže všichni si podle seznamu koupili desky na čísla a písmenka (dohromady, tak jak bylo v seznamu). Archy jsme dostali v září, rozstříhali, podepsali a zjistili že ani písmena ani číslice se tam nevejdou.
Ty větší desky se už sehnat nedaly, ty vykoupili rodiče co měli učitelku menší krávu a řekla jim to.
Takže jsme museli všechny kartičky znova zmenšit, což občas zasahovalo do znaků.
Navíc to byl nějakej divnej font a písmena vypadala jinak než v písance, takže se to dost pletlo. Jakmile jsme sehnali normální písmena tak ty ze školy jsme vyhodili a stříhalo se na novo. Jojo není nad dar ze školy v ceně 5kč a min dvě hodiny zbytečné práce.
@Kelsey píše:
Co nastříhat, to ještě šlo, i kdyz taky se mi taky nechtelo a pak to delala posledni mozny den nez to meli mit, jsem to nastrihala na hromadu a pak musela tridit a skládala do té slozky, 2× předělával, aby byly velké a u toho malé, pak mi to nevycházelo. Nesedělo to k sobě, tak posunout, ty boxy rozdělit at to sedi.
Moje nervy, moje nervy.
A co teprve, když se mršky mrňavé rozsypou
. Nejlépe, když už jsou desky skoro plné
.
My jsme první půlrok řešili pastelky, které se dají ořezat a nelámou se. Našla jsem až takové ty tlusté, ostatní se lámaly. A taky bylo prima hledat správné ořezávátko. Měli jsme i elektrické…
Děti už jsou naštěstí v páté, takže jejich pastelky jsou jejich problém. Co si vybrali, s tím musí pracovat
.
@lynč píše:
Tak to u ná je taky veselo už si neskočil na oběd prý se mu nechtěloDneska zase nedal vypracovaný domací úkol myslel si že ho nemá tak už byl napsanej na tabuli za to ho měl v tašce
A ještě v jídelně mají mísy s polívkou na stole tak si nalil polívka mu nechutnala tak ji vylil zpátky
To jen co vím další snad ani vědět nechci
@jakanas píše:
jo, to je přesně ono
a pak jsem zjistila, že dělají dvě velikosti těch desek. Můj manžel poprvé od revoluce nadával, že zlatí komunisti, kteří měli na všechno normy a tohle neexistovalo
Já mám letos dítě ve čtvrté, a zase jsem nadávala zlaté normy, protože obalit hromadu učebnic z různých nakladatelství je prostě nadlidský úkon
![]()
Tak u nás zas dcera dostala nové pero Pilot (loňské ztratila) a už 2.9. ho nepřinesla ze školy ![]()
Tak dostala obyč tornádo co stálo 30kč. Jestli chce Pilota musí si ho koupit sama.
Loni klíček od skříňky ztratila ve čtvrtek první týden. Učitelka jí v pátek ráno dala náhradní a ten stihla ztratit než jsem si pro ni v půl 4 přišla.
Letos krom pera žádný ztráty. Ale nebojím se, ono to přijde.
A seznami jsme dostali v červnu, co bude potřeba do první třídy, tak jsme všichni nakoupili. A v září jsme dostali novou učitelku, co oznámila, že polovinu těch věcí nepotřebují a dostali jsme nový seznam ![]()
Letos jsem dopředu nekoupila nic a udělala dobře. Zas jiná učitelka než co byla dětem představit v červnu a zas nový seznam
![]()
Jo ty velikosti obalu nechápu. Zádny nesedí, jsou zbytečné široké. Nakoupených x druhů obalu a stejně některé, hlavně na A4, jak de.il musím přeložit a prelepit izolepou, aby to sedělo presne na míru.