Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ohýnek ahááá, tak páťáky má učit
náš mladý píše taky levou - ale jemu to fakt jde, my na něho koukáme s nepochopitelným výrazem - jsme oba praváci, ale píše opravdu pěkně - on totiž od malinka strašně rád psal, maloval, kde jaký název opisoval - tak asi tu ručku má nějak vytrénovanou, že mu tohle jde
@Zizalka my máme učitelku asi tak kole 47let (odhad mého muže
)
@pvmr to asi jo, já jsem našeho skoro musela nutit aby něco jen vybarvil. Páťáky ona učí taky, oni jsou tam jen dvě učitelky
jsou spojený 1+2+3 a pak 4+5 v jedný třídě.
@ohýnek tak to já ne, já mu dám omalovánku a on barví jak ztrhaný
a pořád vyrábí nějaké kartičky, vizitky, prostě to co kde vidí - jenže dostat ho k tomu aby se učil, tak to je věc, to jsou moje nervy ![]()
@pvmr já jsem ho z učením ošidila
Mám vytiknutý papíry s psaním, počítáním a on rád stříhá. Takže mu řeknu že to udělá a pak to může rozstříhat ![]()
@ohýnek Ta učitelka je divná, měla by prvňáky motivovat. Ach jo, nechtěla bych takovou učitelku
. Z VV a PČ dvojku, to se mi fakt zdá přehnané
.
Jinak malá donesla jedničky, zřejmě díky tomu, že tam mají jen ČJ. My měli zvlášť známkovaný čtení a psaní, to by asi bylo horší.
@Hanullka já už jsem to dopracovala tak daleko, že když něco chce tak tam chodí chlap, já na ní nemám nervy ![]()
@ohýnek My to tak taky děláme
. Jestli jsou takhle dohromady s druhákama a třeťákama, to jsou chudáci, zrovna v první třídě by se jim měla věnovat fakt hodně.
@Hanullka ona rozdá práci jedním a jde k dalším, takhle dostal kulec když počítali něco nového a on tomu nerozuměl a nemohl se zeptat.
@Hanullka píše:
@ohýnek My to tak taky děláme. Jestli jsou takhle dohromady s druhákama a třeťákama, to jsou chudáci, zrovna v první třídě by se jim měla věnovat fakt hodně.
svatá pravda…
To bych ho snad raději učila sama doma, než tohle…
@Zizalka ale zase je fakt, že když přecházejí do další školy do šestky, tak o jejich škole se říká že jsou děti perfektně připravený, narozdíl od jiných vesnických. To byl taky důvod proč jezdí jen tam a ne 20 kilometrů do velkýho města.
@ohýnek to je teda fakt naprd, když jsou všichni dohromady, nemá čas se věnovat naplno prvňákovi, navíc musí v tom mít ten prvňáček velký zmatek, když něco vykládá například druhákovi a pak příjde k němu a zase mele něco jiného
a že se na něco nemůže zeptat? tak to mi příjde hodně tvrdé, každý všechno nepochopí na poprvé ![]()
@ohýnek No právě, když má tři třídy, tak to je síla. A zrovna na základech z první třídy se staví dál…
Navíc by je učitelka měla motivovat, jestli rozdává pětky už teď
, tak to ty děti za chvíli přestaně bavit.
Na něj to jakž takž vliv má, říká že se to musí dělat pořádně jinak se pančelka bude zlobit a on nechce aby se zlobila. A trauma z toho nemá, on se vyloženě do školy těší, jen mě to s**e