Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kamarádka má prvňačku a prý těch úkolů je opravdu dost(cca 5),celkově příprava pro rodiče a děti je velká, ve škole prý opáčko co mělo být z domu naučeno…nás první třída čeká v září, tak sama nevím, předávám zkušenosti kamarádky ![]()
Tak my těch úkolů zas až tolik nemáme, každý den čtení /jsme u Z/ a pak buď něco z matematiky a nebo z psaní /jsme u velkého D/, a i tak mi přijde, že je to rychlé
.
Ahoj!
Tak to ty vaše děťátka celkem lituju.
U nás úkoly v pohodě… Většinou jsou tak v průměru ze dvou předmětů. Matematika není každý den, slabikář většinou ano (ne vždy) a z písanky tak tři řádky. Takže celkem pohoda! Zabere to asi do dvaceti minut…
Ahoj, dcerka mívá vždy jeden denně. Když je to psaní-4-6 řádků, trvá jí to asi půl hodinky, pokud mají něco z matematiky, je to na 10 min. Na víkend mají jen čtení.
Takže to, co mají vaši, mi přijde fakt dost.
A to chodí na „náročnou“ ZŠ.
@Zizalka Taky máme tak tři řádky z písanky a nebo třeba dvě věty opisu.
Ještě doplním, že udělají většinou jednu stránku v matematice, prvouce a jednu v písance za den, včetně domácího úkolu.
@wildcherry píše:
Kamarádka má prvňačku a prý těch úkolů je opravdu dost(cca 5),celkově příprava pro rodiče a děti je velká, ve škole prý opáčko co mělo být z domu naučeno…nás první třída čeká v září, tak sama nevím, předávám zkušenosti kamarádky
A nemělo by to být spíš naopak? Že doma opakují, co se naučili ve škole?
Jak to dělají rodiče, co chodí z práce navečer?
![]()
U nás jeden úkol denně, čtení, na víkendy a prázdniny nic.
@ohýnek tak u nas je kazdy den cteni a psani-max 4radky, nekdy matika, a obcas nejake slovicka anglictina. Jinak jsme u y, a taky ho pisou-me prijde ze jedou docela pomalu, kazdy tyden jedno pismenko a v matice scitani, odcitani do 6. Kdyz to vezmu v porovnani s tvym prvnackem, koukam ![]()
No melo by, ale sama rika, ze v tech 4 hodinkach kontoluji ukoly a co se naucily doma s rodicema, na vse maji pracovni sesity…rikam, sama nevim co ceka nas, ale kamaradja je prekvapena z toho mnozstvi…prej to je ale normalni…
Byla jsem minulý měsíc na 14 dní na praxi u prvňáčků, které jsem učila. Za domácí úkol vždY dostávali maximálně 3 poslední řádky v písance, čtení ve slabikáři a vyjímečně i nějaké počítání v matematice. Těch 5 úkolů mi přijde dost!!
A my jsme psali denně tak jednu stránku v písance..Takže tam kde chodí tvojé dítě, tak tam to berou teda hopem!
@pvmr píše:
@ohýnek tak u nas je kazdy den cteni a psani-max 4radky, nekdy matika, a obcas nejake slovicka anglictina. Jinak jsme u y, a taky ho pisou-me prijde ze jedou docela pomalu, kazdy tyden jedno pismenko a v matice scitani, odcitani do 6. Kdyz to vezmu v porovnani s tvym prvnackem, koukam
Tak myslím, že to je normální tempo, sčítání a odčítání do 6 berou taky teď. I ostatní první třídy.
Ja mam prave v okoli dve kamaradky a tem uz prvnackove pocitaji do 10 i plus i minus. a pismenek jim chybi par
…tak jsem trochu na vazkach jestli ten muj bude na konci roku vubec umet cist ![]()
Tak u nás byla první třída taky pěknej záhul, hlavně první pololetí. Ve druhý je to už mnohem lepší, to mají tak jeden maximálně dva úkoly za den, na víkend většinou žádnej. Ale minulej rok už mi z toho hrabalo, protože s naším batoletem dělat úkoly, navíc Lucka byla v první třídě strašná vzteklina, když se jí něco nepovedlo, tak dokázala vyvádět taky půl hodiny, letos už je to v pohodě. Je pravda, že chodí na jazykovku, tak mně to zase tolik nepřekvapilo. Spíš mně překvapilo, kolik mají učebnic, písanek, sešitů, že to nemohla chudák ani unést.
Tak my máme denně úkoly ze čtení a psaní. Čtou věty, denně malý odstaveček.
Na psaní max. 3 řádky - jsou u velkého N.
Ale já jí ještě na psaní dávám úkoly doma + diktáty, i matematiku s procvičuji - počítají do 6 (+ i -).
Teda 5 úkolů, to je dost ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak jste na tom s úkoly. My dostáváme průměrně pět denně a to už od druhého týdne ve škole. A i probraná látka mi příjde moc rychlá, denně stihnou popsat tři stránky v písance a v matematice. Oboje už mají popsané dvě učebnice. A čtou celé věty a krátké básničky.