Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ohýnek píše:
tak ěm pastelky neokusuje, jen už máme od začátku roku páté. Protože ani nelámavé nejdou ořezat a lámou se
Jestli můžu doporučit, tak kup pastelky Bic - http://activacek.cz/…4-barev-874/
Sice nejsou zrovna moc syté, ale aspoň se nelámou, dobře se ořezávají a nevypisují se tak rychle. ![]()
@ohýnek Já kupuju od Mapedu a kdyby jí tak nechutnaly, tak celkem vydrží.
Jinak já už to ani nepočítám, kupuju nový taky snad každej měsíc.
@Hanullka píše:
@ohýnek Já kupuju od Mapedu a kdyby jí tak nechutnaly, tak celkem vydrží.
Jinak já už to ani nepočítám, kupuju nový taky snad každej měsíc.
A co třeba ty vysunovací plastové nebo kovové? ![]()
@Zizalka píše:
A co třeba ty vysunovací plastové nebo kovové?
myslím že velice rychle by zjistil jak by to rozebral
ale vzhledem k jejich cenám si tu srandu odpustím ![]()
@Zizalka Myslíš ty plastové studio pastelky? Já se bojím, že by je zase pořád strouhala /dělala jsem to taky/ a rozmazávala na papír a dělala různé umělecké výtvory
.
@Hanullka píše:
@Zizalka Myslíš ty plastové studio pastelky? Já se bojím, že by je zase pořád strouhala /dělala jsem to taky/ a rozmazávala na papír a dělala různé umělecké výtvory.
asi jo…
Tak snad jen zbývá doufat, že dostane rozum. ![]()
Nebo natři potají konce pastelek nějakým hořkým hnusem. ![]()
@Zizalka No o tom rozumu pochybuju
, to jen tak nebude, to je totiž torpédo po tatínkovi, má to v krvi. Hned první školní den si prostřihla batoh, její slabikář po dvou měsících vypadá hrozně - všechny rohy si ohnula, prý aby se jí lépe otáčely stránky
. A po učitelce obtahuje známky atd.
@Hanullka píše:
@Zizalka No o tom rozumu pochybuju, to jen tak nebude, to je totiž torpédo po tatínkovi, má to v krvi. Hned první školní den si prostřihla batoh, její slabikář po dvou měsících vypadá hrozně - všechny rohy si ohnula, prý aby se jí lépe otáčely stránky
. A po učitelce obtahuje známky atd.
Šikovná! ![]()
A to ten batoh stříhala taky úmyslně?
Syn taky dokresluje razítka. ![]()
A co zkusit nějakou motivaci ohledně těch pastelek. Něco za neokousané pastelky… Nebo jí příště místo sladkosti v obchodě kup pastelku, když jí tak chutnají. ![]()
@Zizalka
Nee, najíst dostává, neboj
. Stříhala cedulky, tak to vzala trochu víc, no.
Ty razítka - to je sranda, tak to mě těší, že není sama
.
Ona třeba maluje v písance do rohu smajlíky a p. uč. jí tam namaluje prasátko, jako že se jí to nelíbí a ona je hrozně ráda, přijde domů a chrochtá
, pak si ho obmaluje a je spokojená
.
Já vyřešila kousání pastelek tím, že na každý konec pastelky jsem nalepila průsvitnou lepící pásku - a ta mu už tak nechutná ![]()
@Hanullka píše:
@ZizalkaNee, najíst dostává, neboj
. Stříhala cedulky, tak to vzala trochu víc, no.
Ty razítka - to je sranda, tak to mě těší, že není sama.
Ona třeba maluje v písance do rohu smajlíky a p. uč. jí tam namaluje prasátko, jako že se jí to nelíbí a ona je hrozně ráda, přijde domů a chrochtá, pak si ho obmaluje a je spokojená
.
Nechápu, co se učitelce na smajlících nelíbí… ![]()
Syn si k těm razítkům (kulatý smajlík) přimalovává ručičky, meče, korunky a tak. Pančelka to naštěstí neřeší. ![]()
Holky supr založené téma. mam dceru první třídě. Ale co po nich chtějí zoufalé.
Takže od začátku v záři a říjen už jsem byla pomalu rozhodnutá, že ji vrátím do školky. Těch úkolů čtení a ne že by paní učitelka je to učila já ji musela učit ona řekla stranu. a druhý den je jen oznámkovala jak písance v matematice atd.
do toho mám malého syna. ale přes Vánoční svátky jsem si udělala náskok máme v čitance o 8 stran dopředu. a v září jsem ji musela učit známenka menší větší = a do 10 porovnát to už musela umět než šla do školy to uměla, ale neuměla je napsat až teď o Vánocích už je to jak má být. umí už sčítat odčítat leden už do 20 nevím proč je tak ženou ze začátku ta psychika pro to dítě takový skok ze školky do reality.
pak mají matematické rovnice a sčítání 3 sčítanců.
@Hanullka ano,izolepu, mame takovou hodne lepici a na to nema ani nas kutil, takze me se to osvedcilo ![]()
@janina2222 coze?? A ucitelka tam je jako na co? jen aby znamkovala co rodici naucili deti??tak to je mazec
to by asi syn nosil petky, protoze doma ho k necemu dokopat tak to je teda vec