Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vysvětlit to nemá cenu, ona mi stejně řekne že to neřekla, to už tady taky bylo. Stejně vypadá že má horečku, tak ho asi nechám.
Tak nechej doma…ja bych nechala, mame doma strasneho citu, jak neco nema udelane presne jak to uc. chce tak se strasne rozciluje ![]()
@ohýnek píše:
tak ěm pastelky neokusuje, jen už máme od začátku roku páté. Protože ani nelámavé nejdou ořezat a lámou se
Já mám na ořezávání doma dvě ořezávátka. Na tenké tužky používám ořezátko na kličku (je přidělané na stole) a na silné používám elektrické ořezávátko (to stolní totiž není udělané na krouhání silných pastelek
).
@ohýnek No vidíš, tak to dneska stihnete.
My dnes vyfásli první trojku - z opisu, to jí teda fakt nejde, nebo spíš ji to nebaví. Dneska bude celý večer psát
. Taky vaše děti píší pořád opisy?
@Hanullka píše:No vidíš, tak to dneska stihnete.
My dnes vyfásli první trojku - z opisu, to jí teda fakt nejde, nebo spíš ji to nebaví. Dneska bude celý večer psát. Taky vaše děti píší pořád opisy?
jj, píšou. Tak nevim co stihneme, protože sousedka mi donesla úkoly ze školy a máme si dopsat tři stránky v matematice, dvě v písance + sešity. říkala jsem jí proč jsme dneska nešli a ona ten vánoční sešit vůbec neměla.
U nás zatím žádné opisy nepíšou
jen mají každý den 4řádky psaní v písance.
@ohýnek teda tak to je mazec, někdo nedostal nic a druhý dostal i za něj ![]()
Já jsem jen zvědavá, z toho co náš mladej říká, že děti dostávají i pětky! jestli v pololetí a na konci roku dostanou všichni jedničky (jak to aspoň bývalo zvykem) nebo budou mít i dvojky
![]()
@pvmr píše:
Já jsem jen zvědavá, z toho co náš mladej říká, že děti dostávají i pětky! jestli v pololetí a na konci roku dostanou všichni jedničky (jak to aspoň bývalo zvykem) nebo budou mít i dvojky![]()
máme více méně jedničky a dvojky, asi čtyři trojky a ve čtvrtletním hodnocení máme ze všech předmětů 2-, nechápu kde to vzala a jsem taky zvědavá co bude v pololetí
@ohýnek nám na čtvrtletí ani žádné známky nenapsala
že prý ona má známky u sebe (a nás to asi nemá ani co zajímat
) Mě teda pěkně na..re jestli budou i dvojky, myslím že to patří k první třídě že mají jedničky ![]()
Děti měly na čtvrtletí samé jedničky, ale pak začaly nosit dvojky. Jedničky převažují, ale známky stíhám hlídat v notýsku tak maximálně do půlky měsíce. Pak už nevím, kde co přibylo
.
Dneska děti měly číst jednu stránku ze slabikáře, ale bylo toho hodně, tak jsem je nechala číst každého jen jednou.
Před svátky děti psaly test z angličtiny - deset čísel, deset barev a slovíčka
. Na slovíčkách vyhořel kluk, z dvaceti měl pět, které nevěděl (přiznal se, že buď nevěděl, co to je, nebo nevěděl, jak to nakreslit). Třeba nenakreslil letadlo, pravítko, další věci si nepamatuji. Holka měla jen jedno slovíčko, které nevěděla
.
Já bych ho taky asi nechala doma, jestli můžeš. Každopádně ta učitelka je teda zvláštní
.