Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My to vyřešili analgosedací. U nás si tedy ještě nechal dát injekci. Ale pak už neotevřel pusu.
Motivace odměnou nijak nepomohla.
@sediza píše:
A co odměna? Muze pak jit do hrackarstvi a neco si vybrat?
Slíbeného měl půl království. Motivovaný byl dost, ale všechnu motivaci překonal strach.
@AlphaOmega píše:
Slíbeného měl půl království. Motivovaný byl dost, ale všechnu motivaci překonal strach.
Nemohli byste jít s nějakým jiným dítětem z rodiny nebo od známých, které to dává v klidu? Příklady táhnou…
a co mu sdělit, že pokud nebude spolupracovat, půjde do ordinace sám ? ![]()
@zrcadlo píše:
Nemohli byste jít s nějakým jiným dítětem z rodiny nebo od známých, které to dává v klidu? Příklady táhnou…
Napadlo mě příště ho do ordinace poslat samotného (po dohodě s lékařem), přecijen dítě jinak reaguje jinak v přitomnosti rodiče. Je mi jasné, že to bude pro něj silně stresové, ale doktor je fajn.
Já si pamatuj na sebe, jako malá sem se šíleně bála zubaře, kolikrát sem doslova utekla v půlce vrtání třeba, neosetritelna
ten strach byl prostě silnější. Nicméně pomohlo když mě máma nechala v ordinaci samotnou s dr, nebo šel táta, který byl přísnější. Ono v přítomnosti té milující maminky si děti kolikrát dovolí víc. Už tam nebyla ta miminka, která povolí a odvede mě. ![]()
@AlphaOmega ahoj…je to tak,máme s tím v ordinaci nejlepší zkušenost.Rodice (po dohodě)zůstávají v čekárně,dítě se pak chová úplně jinak a rodiče se nestačí divit ![]()